Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε δραστηριότητα ευαισθητοποίησης του κοινού, για τον τερματισμό της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, 20 Ιουνίου 2018. (Edward Dye / The Epoch Times)

Πάνω από 900 εν ενεργεία και πρώην νομοθέτες σε όλο τον κόσμο κατακρίνουν το Πεκίνο για την δίωξή του ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ

Σε κοινή τους δήλωση την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνολικά 921 νομοθέτες από 35 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, καταδικάζουν την επί δεκαετιών δίωξη που διαπράττει το κινεζικό καθεστώς εναντίον της πνευματικής άσκησης Φάλουν Γκονγκ.

Το Φάλουν Γκονγκ ή αλλιώς Φάλουν Ντάφα, γνωστό για τις ασκήσεις διαλογισμού και τις ηθικές διδασκαλίες με επίκεντρο τις τρεις αρχές: αλήθεια, καλοσύνη, ανεκτικότητα, συστήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα την δεκαετία του 1990.

Η αυξανόμενη δημοτικότητά του, που σύμφωνα με κρατικές εκτιμήσεις εκείνης της εποχής έφτανε τους περίπου 70 με 100 εκατομμύρια ασκούμενους μέχρι και το 1999, θεωρήθηκε απειλή από το κινεζικό καθεστώς, το οποίο ξεκίνησε μια βίαιη εκστρατεία καταστολής εναντίον του τον Ιούλιο του 1999. Από εκείνο τον μήνα, εκατομμύρια άτομα έχουν μπει σε φυλακές, σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, σε ψυχιατρικές κλινικές και άλλους χώρους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κέντρου Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν υποστεί βασανιστήρια.

Διαβάστε περισσότερα: Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την βίαιη αφαίρεση οργάνων στην Κίνα, λέει πάνελ ειδικών

Το Minghui.org, μια ιστοσελίδα με έδρα τις ΗΠΑ που εστιάζεται στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για τη δίωξη, έχει τεκμηριώσει σχεδόν 4.600 θανάτους με διάφορα είδη κακοποίησης, αν και ειδικοί αναφέρουν πως ο αριθμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος λόγω της πραγματικής δυσκολίας στην διασταύρωση μεγάλου όγκου πληροφοριών από την Κίνα.

«Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα είναι μια από τις πιο σκληρές εκστρατείες δίωξης ενάντια σε μια ομάδα πίστης στις μέρες μας», ανέφεραν οι νομοθέτες στην δήλωσή τους, την οποία ανήρτησε το Falun Dafa Information Center. Οι νομοθέτες ζήτησαν από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να «σταματήσει αμέσως την δίωξη» και «να απελευθερώσει άνευ όρων όλους τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που κρατούνται, καθώς και άλλους κρατουμένους συνείδησης».

«Κάθε άνθρωπος αξίζει να έχει αξιοπρέπεια, πρέπει να έχει τον έλεγχο του σώματός του και την ελευθερία της πίστης του», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σέιμουρ, μέλος του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Λίβαϊ Μπρόουντι εκτελεστικός διευθυντής του Falun Dafa Information Center, επικρότησε την στάση των νομοθετών, χαρακτηρίζοντάς το «μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια» για να «σταματήσουν οι αδικίες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ».

«Μαζί στέλνουν ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν στην Κίνα και μια ξεκάθαρη απόρριψη της εκστρατείας του κινεζικού καθεστώτος να εξαλείψει την ειρηνική πίστη που ασκείται από δεκάδες εκατομμύρια στην Κίνα, και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου.

Παρέλαση του Φάλουν Ντάφα στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, στις 16 Μαΐου 2019. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

 

Άνθρωποι «σφαγιάζονται»

Ένα ανεξάρτητο δικαστήριο εθελοντών το 2019 κατέληξε στο ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι το κύριο θύμα της κρατικής συλλογής οργάνων που διαπράττει η Κίνα – δολοφονούνται για τα όργανά τους, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται σε μια προσοδοφόρα μαύρη αγορά για να τροφοδοτήσουν τον τουρισμό μεταμόσχευσης.

«Μιλάμε για ανθρώπους που σφαγιάζονται, είναι κάτι απάνθρωπο, κάτι πολύ βάρβαρο», δήλωσε ο Γκουσπάρτι Γκάους, νομοθέτης της Ινδονησίας.

Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Ταϊβάν και η Ιταλία, έχουν δρομολογήσει ή έχουν υιοθετήσει μέτρα για την αποτροπή πρακτικών διακίνησης οργάνων.

Εορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν επίσης κυρώσεις σε έναν Κινέζο αξιωματούχο για τον ρόλο του στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, καθιστώντας τον, τον πρώτο διώκτη του Φάλουν Γκονγκ που τιμωρείται.

Ο Γουάνγκ Τινγκ-γιου, μέλος της Βουλής της Ταϊβάν, που ονομάζεται Νομοθετικό Γιουέν [Μέγαρο], επεσήμανε πως το νησιωτικό κράτος μπορεί να επιβάλει παρόμοιες κυρώσεις.

«Η Ταϊβάν θα μπορούσε τουλάχιστον να ελέγξει την ταυτότητα εκείνων που διώκουν το Φάλουν Γκονγκ…και να τους χαρακτηρίσει ως μη ευπρόσδεκτα πρόσωπα ή να διερευνηθεί εάν λαμβάνουν παράνομη χρηματοδότηση στην Ταϊβάν», ανέφερε σε μια δήλωση. «Εάν αυτό γίνει μια κοινή πρακτική σε όλο τον κόσμο θα κάνουμε γνωστό στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα πως εάν διώκετε το Φάλουν Γκονγκ, δεν θα έχετε πουθενά στον κόσμο να πάτε, πουθενά να κρυφτείτε».

Ο Γουάνγκ σημειώνει πως το ΚΚΚ έχει «συσσωρεύσει» τακτικές κατά τη διάρκεια της εκστρατείας δίωξης και τις έχει εφαρμόσει στην καταστολή άλλων πιστεύω, όπως σε Καθολικούς, Χριστιανούς και Ουιγούρους μουσουλμάνους.

«Η επίλυση του ζητήματος του Φάλουν Γκονγκ είναι θεμελιώδης για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων», είπε. «Ελπίζω πως η Κίνα θα διώξει το Κομμουνιστικό Κόμμα και θα δώσει μια ευκαιρία για φυσιολογική ζωή στη χώρα και στον λαό της».

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε