Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ένα στιγμιότυπο από το GO FAST, ένα επίσημο βίντεο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP), που τραβήχτηκε το 2015. (Ναυτικό των ΗΠΑ)

Πληροφοριοδότης του μυστικού προγράμματος ανάκτησης ΑΤΙΑ θα καταθέσει αυτή την εβδομάδα

Ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος πρόσφατα ήρθε στο προσκήνιο με ισχυρισμούς για ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμα ανάκτησης ΑΤΙΑ, θα καταθέσει την Τετάρτη ενώπιον μιας ομάδας της Επιτροπής Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ντέιβιντ Γκρους (David Grusch), βετεράνος της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωχωρικών Πληροφοριών, ο οποίος υπηρέτησε στην Ομάδα Εργασίας για τα Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα, ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει ανακτήσει «άθικτα και μερικώς άθικτα οχήματα» μη ανθρώπινης προέλευσης -και τους νεκρούς πιλότους τους- μέσω τέτοιων προγραμμάτων.

Επιπλέον, λέει ότι το Κογκρέσο έχει σκοπίμως και παράνομα κρατηθεί στο σκοτάδι.

Οι ισχυρισμοί του Γκρους, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το The Debrief τον περασμένο μήνα, έχουν προκαλέσει διακομματικό ενδιαφέρον στο Καπιτώλιο, προκαλώντας εκκλήσεις για τον αποχαρακτηρισμό των σχετικών αρχείων τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά.

Η ακρόαση της Τετάρτης, η οποία έχει οριστεί για τις 10 π.μ. EST, θα έχει ως στόχο να αξιολογήσει το επίπεδο διαφάνειας της κυβέρνησης σχετικά με τα μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (Unidentified Anomalous Phenomena-UAP) και τις πιθανές απειλές που θέτουν για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ασφάλεια.

Μεταξύ αυτών που ηγούνται της προσπάθειας είναι ο βουλευτής Τιμ Μπέρτσετ (Tim Burchett, R-Tenn.), ο οποίος βοήθησε στον συντονισμό της ακρόασης.

«Κάτι συμβαίνει εδώ. Θέλω απλώς να φτάσω στην άκρη του νήματος», δήλωσε ο βουλευτής στον Τζόσουα Φίλιπ (Joshua Philipp) του EpochTV κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στις 18 Ιουλίου στην εκπομπή «Crossroads».

Εκτός από τον Γκρους, θα καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες από πρώτο χέρι για την UAP, όπως ο πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού Ράιαν Γκρέιβς (Ryan Graves) -σήμερα εκτελεστικός διευθυντής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Americans for Safe Aerospace- και ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φρέιβορ (David Fravor).

«Θέλω διαφάνεια», δήλωσε ο Μπέρτσετ. «Αυτό θα έπρεπε να ζητάτε εσείς από τα μέσα ενημέρωσης και το αμερικανικό κοινό θα έπρεπε να απαιτεί διαφάνεια».

«Μπορούμε να το διαχειριστούμε. Βγάλτε τα προς τα έξω, σταματήστε να μας ταΐζετε με το κουτάλι αυτά τα σκουπίδια και ας τελειώνουμε με αυτό».

 

Απαιτώντας διαφάνεια

Η NASA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις εξωγήινης ζωής.

Λογότυπα της NASA στην αίθουσα συσκέψεων του Astronaut Crew Quarters (ACQ) στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, Φλόριντα, στις 14 Ιουνίου 2022. (Eva Marie Uzcategui/AFP μέσω Getty Images)

 

Αλλά ο Μπέρτσετ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει δει απόρρητο υλικό από τα UAP, δήλωσε ότι η ακρόαση της Τετάρτης θα θέσει υπό αμφισβήτηση αυτή την αφήγηση.

«Αυτοί οι πιλότοι, έχω μιλήσει μαζί τους, και απλά αψηφά κάθε λογική και αψηφά τη φυσική», είπε. «Θέλω να πω, τα πράγματα που μπορείτε να δείτε δημοσίως είναι αρκετά για να προκαλέσουν συναγερμό στους ανθρώπους. Ξέρετε, τι είναι αυτά, από πού προήλθαν και γιατί η κυβέρνησή μας συνέχισε να τα συγκαλύπτει;».

Ένα μέτρο (pdf) που πρότεινε πρόσφατα ο βουλευτής θα απαιτούσε από τον υπουργό Άμυνας να αποχαρακτηρίσει κάθε αρχείο του υπουργείου Άμυνας που σχετίζεται με δημόσια γνωστές εμφανίσεις UAPs «που δεν αποκαλύπτουν πηγές, μεθόδους ή δεν θέτουν με άλλο τρόπο σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

Πρότεινε τη διάταξη αυτή ως τροπολογία σε νομοσχέδιο για την εκ νέου εξουσιοδότηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά η τροπολογία τελικά μπλοκαρίστηκε.

«Σας λένε ότι δεν υπάρχουν ΑΤΙΑ, αλλά μετά μπλοκάρουν αυτά τα πράγματα», είπε. «Και μετά λένε:  «Λοιπόν, είναι στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας». Όχι, αυτό είναι ένα μάτσο μπούρδες».

Ο Μπέρτσετ πρόσθεσε ότι η NASA είχε «κάνει πίσω» από τη συμμετοχή της στην επικείμενη ακρόαση και ότι το Πεντάγωνο ασκεί πιέσεις σε όσους συμφώνησαν να εμφανιστούν. Η μυστικότητα, είπε, φαινόταν να αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη έλλειψη διαφάνειας της κυβέρνησης σχετικά με τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι το 1963.

«Οι φάκελοι Κένεντι – ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονήθηκε πριν από 50 χρόνια και ακόμη δεν τους δίνουν στη δημοσιότητα», είπε ο Μπέρτσετ, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να κρατήσει εμπιστευτικά ορισμένα από τα αρχεία. «Οι άνθρωποι σε αυτούς τους φακέλους είναι νεκροί – έχουν φύγει. Αλλά δεν τα δίνουν στη δημοσιότητα. Έχει να κάνει με την εξουσία, με τον έλεγχο, όλα έχουν να κάνουν με αυτό».

Σημείωσε επίσης ότι τα χρήματα είναι πιθανώς ένας παράγοντας, διότι αν υπάρχει άλλη νοήμων ζωή, η τεχνολογία που θα μπορούσε να ανακτηθεί από το σκάφος που κατέπεσε θα ήταν ανεκτίμητη.

«Εσείς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έπρεπε να ζητάτε αδιαβάθμητα αρχεία», πρόσθεσε. «Αν δεν υπάρχουν, τότε γιατί δεν δίνουν τα αρχεία; Αυτό είναι το μόνο που ζητάω».

 

Προσπάθειες αποχαρακτηρισμού

Ο Μπέρτσετ δεν είναι ο μόνος που επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ (D-N.Y.) εισήγαγε διακομματική νομοθεσία (pdf) για τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων που σχετίζονται με την UAP.

Κατά το πρότυπο του νόμου για τη συλλογή αρχείων σχετικά με τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, το μέτρο θα τροποποιούσε τον νόμο για την εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας ώστε να επιβάλει ότι όλα τα ομοσπονδιακά αρχεία που αφορούν τέτοια φαινόμενα θα φέρουν το τεκμήριο της άμεσης αποκάλυψης. Τα αρχεία αυτά θα συγκεντρωθούν από τα Εθνικά Αρχεία σε μια Συλλογή Αρχείων UAP.

Η νομοθεσία υποστηρίζεται από τους γερουσιαστές Μάικ Ρουντς (Mike Rounds, R-S.D.), Μάρκο Ρούμπιο (Marco Rubio, R-Fla.), Κρίστεν Γκίλιμπραντ (Kristen Gillibrand, D-N.Y.), Τοντ Γιανγκ (Todd Young, R-Ind.) και Μάρτιν Χάινριχ (Martin Heinrich, D-N.M.).

«Εδώ και δεκαετίες, πολλοί Αμερικανοί γοητεύονται από αντικείμενα μυστηριώδη και ανεξήγητα και είναι καιρός να πάρουν απαντήσεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο αρχηγός της πλειοψηφίας.

«Το αμερικανικό κοινό έχει δικαίωμα να μάθει για τεχνολογίες άγνωστης προέλευσης, μη ανθρώπινη νοημοσύνη και ανεξήγητα φαινόμενα. Εργαζόμαστε όχι μόνο για να αποχαρακτηρίσουμε όσα η κυβέρνηση έχει μάθει στο παρελθόν για αυτά τα φαινόμενα, αλλά και για να δημιουργήσουμε έναν αγωγό για τη δημοσιοποίηση μελλοντικών ερευνών».

Από τους Joshua Philipp and Samantha Flom

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε