Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Ο χάρτης δείχνει τη θέση του σεισμού που έπληξε τμήματα του κύριου νησιού της Ινδονησίας, της Ιάβας, και του τουριστικού νησιού Μπαλί στις 14 Απριλίου 2023. (USGS/Screenshot μέσω The Epoch Times)

Σεισμός μεγέθους 7,0 Ρίχτερ συγκλονίζει την κύρια νήσο της Ινδονησίας

ΤΖΑΚΑΡΤΑ, Ινδονησία-Έντονος σεισμός ταρακούνησε τμήματα του κύριου νησιού της Ινδονησίας, της Ιάβας, και του τουριστικού νησιού Μπαλί την Μ.Παρασκευή, προκαλώντας πανικό, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για σοβαρές ζημιές ή θύματα.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο σεισμός μεγέθους 7,0 βαθμών είχε επίκεντρο 96,5 χιλιόμετρα βόρεια της Τουμπάν, μιας παράκτιας πόλης στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας, σε βάθος 594 χιλιομέτρων.

Η Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι, αλλά προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς. Η υπηρεσία ανέφερε προκαταρκτικά το μέγεθος του σεισμού στα 6,6 Ρίχτερ. Οι διακυμάνσεις στις πρώτες μετρήσεις είναι συνηθισμένες.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν κατοίκους και τουρίστες στις γειτονικές επαρχίες της Κεντρικής Ιάβας, της Γιογκιακάρτα και του Μπαλί να πανικοβάλλονται καθώς σπίτια και κτίρια ταλαντεύονταν για αρκετά δευτερόλεπτα. Ορισμένα μέρη διέταξαν εκκενώσεις, στέλνοντας πλήθος ανθρώπων στους δρόμους.

Η χώρα των περισσότερων από 270 εκατομμυρίων κατοίκων πλήττεται συχνά από σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις και τσουνάμι λόγω της θέσης της στο τόξο των ηφαιστείων και των ρηγμάτων στη λεκάνη του Ειρηνικού, γνωστό ως “Δακτύλιος της Φωτιάς”.

Το 2004, ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός στον Ινδικό Ωκεανό προκάλεσε τσουνάμι που σκότωσε περισσότερους από 230.000 ανθρώπους σε δώδεκα χώρες, οι περισσότεροι από τους οποίους στην επαρχία Ατσέχ της Ινδονησίας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε