Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Ένας παραστρατιωτικός αστυνομικός παρακολουθεί Κινέζους πιστούς καθώς προσεύχονται στο ναό Yongchegong Lama στο Πεκίνο της Κίνας, στις 8 Φεβρουαρίου 2016. (Kevin Frayer/Getty Images)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κομμουνιστική Κίνα είναι από τους «χειρότερους καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας»

Το κυβερνών καθεστώς της Κίνας εξακολουθεί να είναι «ένας από τους χειρότερους καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας στον κόσμο», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς το υπουργείο δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία.

«Συνεχίζουν να επιδίδονται σε γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον των Ουιγούρων. Συνεχίζουν επίσης την καταστολή των Θιβετιανών βουδιστών, των προτεσταντών, των καθολικών, του Φάλουν Γκονγκ και των μουσουλμάνων Χούι», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση για το ιστορικό της 15ης Μαΐου, προσθέτοντας ότι το υπουργείο διαθέτει μια σειρά από εργαλεία, όπως οικονομικές κυρώσεις, περιορισμούς στη χορήγηση θεωρήσεων και συνεργασία με διεθνείς συμμάχους σε όλο τον κόσμο, ως απάντηση στη μεταχείριση των θρησκευτικών μειονοτήτων από το καθεστώς.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε την κατάσταση να επιδεινώνεται και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που περιέγραψα για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε το λαό της Κίνας καθώς αντιμετωπίζει την καταστολή από την κυβέρνηση».

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από ιστορίες πιστών που αγωνίζονται να επιβιώσουν κάτω από τις αδιάκοπες προσπάθειες του καθεστώτος να καταστείλει την πίστη τους.

Ο Γκάο Χενγκ της Μεταρρυθμιστικής Εκκλησίας της Βίβλου της Γκουανγκζού δικάστηκε κρυφά και καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο με την κατηγορία της «πρόκλησης προβλημάτων και διαμάχης» επειδή κράτησε μια πινακίδα που έγραφε «προσευχηθείτε για τη χώρα» σε ένα σταθμό του μετρό το 2021, αναφέρει η έκθεση. Οι λεπτομέρειες της ποινής παραμένουν ασαφείς.

Μια πιστή προσεύχεται έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, μια εγκεκριμένη από την κυβέρνηση καθολική εκκλησία, στο Πεκίνο την 1η Οκτωβρίου 2018. (Thomas Peter/Reuters)

 

Τον Μάρτιο του 2022, οι αρχές συνέλαβαν τον Τσεν Γουεντσάνγκ στην πόλη Χενγκγιάνγκ της επαρχίας Χουνάν στην κεντρική Κίνα επειδή κήρυττε δημόσια το Ευαγγέλιο. Είχε συλληφθεί έξι φορές το 2021.

Η οργάνωση «Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα» εκτιμά ότι οι κινεζικές αρχές φυλάκισαν 2.649 άτομα για την άσκηση της ελευθερίας των πεποιθήσεών τους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.100 οπαδών της πνευματικής πρακτικής Φάλουν Γκονγκ, 23 μουσουλμάνων, 40 χριστιανών και 20 βουδιστών. Λόγω της έλλειψης διαφάνειας όσον αφορά τις θρησκευτικές διώξεις, ορισμένες εκτιμήσεις φτάνουν τις 10.000 ή και περισσότερες, σημειώνεται στην έκθεση.

Το Φάλουν Γκονγκ, μια πρακτική διαλογισμού που χαρακτηρίζεται από τις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, είχε εκτιμώμενους ασκούμενους από 70 έως 100 εκατομμύρια μέχρι το 1999, όταν το καθεστώς άρχισε μια βίαιη εκστρατεία διώξεων.

Το Minghui.org, ένας ιστότοπος που συγκεντρώνει υλικό από πρώτο χέρι σχετικά με την εκστρατεία του καθεστώτος, δήλωσε ότι συνολικά 172 ασκούμενοι έχουν πεθάνει από διώξεις, ενώ 446 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν καταδικαστεί σε ποινές που κυμαίνονται από έξι μήνες έως 15 χρόνια λόγω της πίστης τους.

Ο Σιμόν Τζανγκ και η μητέρα του, Τζι Γιουντζί, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην πόλη Χανγκτζού στην επαρχία Ζετζιάνγκ της Κίνας, το 2012. Η Τζι, ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ, πέθανε κατά τη διάρκεια της δίωξης από το κινεζικό καθεστώς τον Μάρτιο του 2022. (Ευγενική προσφορά του Σιμόν Τζανγκ)

 

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται στο θάνατο της ασκούμενης του Φάλουν Γκονγκ Τζι Γιουντζί, η οποία απομακρύνθηκε από το σπίτι της, κακοποιήθηκε και ξυλοκοπήθηκε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση τον Φεβρουάριο. Η αστυνομία την τάισε με τη βία και την χαστούκισε επανειλημμένα στο πρόσωπο αφού ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τη μεταχείρισή της. Πέθανε επτά εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Εσωτερικής Μογγολίας και η αστυνομία μετέφερε τη σορό της σε κρεματόριο παρά την επιθυμία της οικογένειάς της.

Η Τσούι Τζινσί, 88 ετών, μελετούσε το Φάλουν Γκονγκ στο σπίτι της μαζί με άλλα έξι άτομα όταν η αστυνομία εισέβαλε και τη συνέλαβε. Ώρες αργότερα, ο γιος της έμαθε ότι είχε πεθάνει σε μια αίθουσα επειγόντων περιστατικών. Ο γιος της, αφού είδε το σώμα της, είπε ότι της είχαν κόψει το λαιμό, αναφέρει η έκθεση.

Αρκετοί άλλοι φυλακισμένοι ασκούμενοι πέθαναν υπό κράτηση αφού η αστυνομία τους αρνήθηκε την ιατρική αποφυλάκιση.

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) έχει κατακτήσει την τέχνη της θρησκευτικής δίωξης», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, αναφερόμενος στις «πράξεις γενοκτονίας του καθεστώτος του Πεκίνου κατά των Ουιγούρων και άλλων εθνοτικών ομάδων».

«Εκτός από την επίμονη παρενόχληση των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, το ΚΚΚ πρόσφατα εφάρμοσε απαγορεύσεις στο εγχώρια παραγόμενο διαδικτυακό θρησκευτικό περιεχόμενο και απαγόρευσε σε υπερπόντιους οργανισμούς να λειτουργούν εικονικές υπηρεσίες θρησκευτικής πληροφόρησης στην Κίνα», ανέφερε σε δήλωσή του μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2022, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε κυρώσεις σε τρεις νυν και πρώην Κινέζους αξιωματούχους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ και για αυθαίρετη κράτηση ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στην Τσονγκτσίνγκ, τη μεγαλούπολη στη νοτιοδυτική περιοχή της Κίνας.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε