Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Tεχνικός εργάζεται σε εργαστήριο DNA στο Πεκίνο, στις 22 Αυγούστου 2018. (Greg Baker/AFP/Getty Images)

Οι φιλοδοξίες της Κίνας στον τομέα της βιοτεχνολογίας και της γενετικής

Η Κίνα συλλέγει μαζικά DNA για να δημιουργήσει μια παγκόσμια γενετική βάση δεδομένων, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γενετικών όπλων και νέων μορφών επιτήρησης

Οι αποκαλύψεις σχετικά με το μέγεθος των γονιδιωματικών φιλοδοξιών της Κίνας έγιναν εν μέσω ακρόασης στις 7 Μαρτίου της Επιλεγμένης Επιτροπής της Βουλής για τον Στρατηγικό Ανταγωνισμό με την Κίνα για τη βιοοικονομία και την εθνική ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάικ Γκάλαχερ είπε ότι η Κίνα προσπαθεί να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με το γενετικό υλικό κάθε ανθρώπου στη Γη:

«Η Κίνα έχει κάνει την κυριαρχία στη βιοτεχνολογία και τη γενετική επιστήμη εθνική προτεραιότητα εννέα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εφαρμόζει ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων DNA για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη.

Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει και Αμερικανούς, των οποίων το DNA συλλέγεται μέσω μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων, εταιρικών εξαγορών και άλλων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής του DNA οκτώ εκατομμυρίων εγκύων γυναικών από όλον τον κόσμο.»

Τα σχόλια του κου Γκάλαχερ αφορούν την κινεζική εταιρεία γονιδιωματικής BGI, η οποία έχει δεσμούς με τον κινεζικό στρατό και προσφέρει προγεννητικό έλεγχο σε γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Αυτό το τεστ συλλέγει DNA τόσο από τη μητέρα όσο και από το έμβρυο και στέλνει τα δεδομένα στην Κίνα, όπου είναι διαθέσιμα στην κινεζική κυβέρνηση.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (ΛΑΣ) χρησιμοποιεί τα γενετικά δεδομένα προκειμένου να αναπτύξει νέα όπλα και τεχνολογίες επιτήρησης, επεσήμανε ο κος Γκάλαχερ:

«Τα γενετικά τροποποιημένα όπλα είναι ήδη ένα καυτό θέμα στους στρατιωτικούς κύκλους του ΛΑΣ.»

Για τον σκοπό αυτόν, το ανώτερο μέλος των Δημοκρατικών της επιτροπής Ράτζα Κρισναμούρτι ανέφερε ότι άλλες κινεζικές προσπάθειες περιλαμβάνουν τη δημιουργία συσκευών για τη μέτρηση και την επιρροή των εγκεφαλικών κυμάτων των αξιωματικών του κόμματος, καθώς και άλλους τύπους γενετικής τροποποίησης:

«Η Κίνα διεξάγει πειράματα σε ανθρώπους για να παράγει [καλύτερους] στρατιώτες.

Υπάρχουν ακόμη και αναφορές ότι αναπτύσσεται λογισμικό ανάγνωσης μυαλού για να διασφαλιστεί ότι οι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος παραμένουν πιστοί στο κόμμα.»

Τα σχόλια του κου Κρισναμούρτι αφορούσαν τις ανακαλύψεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που κυκλοφόρησαν το 2021, οι οποίες διαπίστωσαν ότι η Κίνα αναπτύσσει «όπλα για τον έλεγχο του εγκεφάλου». Πιστεύεται ότι αυτή η τεχνολογία  περιλαμβάνει προσπάθειες επεξεργασίας γονιδίων και διεργασίες διασύνδεσης εγκεφάλου-μηχανής,  που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους ανθρώπους πιο πιστούς στο ΚΚΚ και την ιδεολογία του.

Ομοίως, είπε, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα προσπάθησε να βελτιώσει τεχνητά τους στρατιώτες της μέσω γενετικού πειραματισμού.

Σύμφωνα με τον κο Κρισναμούρτι, το να επιτραπεί στην Κίνα να κυριαρχήσει στη βιοοικονομία θα ισοδυναμούσε με το να επιτραπεί στο ΚΚΚ να εισάγει την ιδεολογία του στο ανθρώπινο γονιδίωμα:

«Δεν επιτρέπεται στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να επιβάλλει τις αξίες του στον ίδιο τον γενετικό ιστό της ανθρωπότητας.

Αν χάσουμε, αντιμετωπίζουμε ένα ζοφερό μέλλον υπερ-στρατιωτών και προσχεδιασμένων μωρών.»

Η Τάρα Ο΄Τουλ, ανώτερη συνεργάτις στην In-Q-Tel, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που υποστηρίζει τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, κατέθεσε ότι η Κίνα βλέπει τη βιοτεχνολογία ως σημαντικό μέτωπο στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κρίσεις, την υγεία και την έλλειψη τροφίμων και «να  ξεπεράσει τη δύναμη και την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών»:

«Η Κίνα έχει δεσμευτεί κατηγορηματικά να κυριαρχήσει στη βιοεπανάσταση και ακολουθεί επιθετικά ολοκληρωμένες και φιλόδοξες στρατηγικές για να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Πρέπει να υποθέσουμε ότι κάθε κινεζική εταιρεία έχει δεσμούς με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και πιθανώς τον ΛΑΣ, εάν κάνει έρευνα σχετική με τον στρατό».

Ο κος Γκάλαχερ περιέγραψε την προσπάθεια των ΗΠΑ να ορίσουν τους κανόνες στη βιοτεχνολογία ως «ηθική και δεοντολογική μάχη» με την Κίνα:

«Καθώς ο τομέας αναπτύσσεται ταχύτατα, η χώρα που θα κερδίσει τον ‘αγώνα’ θα θέσει και τα ηθικά πρότυπα για τη χρήση αυτών των τεχνολογιών.»

Του Andrew Thornebrooke

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Λισάκ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε