Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα, κάνοντας παράλληλα έκκληση για το τέλος της δίωξης της άσκησης στην Κίνα. Νέα Υόρκη, 10 Μαΐου 2024. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Οι ΗΠΑ καλούν το ΚΚΚ να επιτρέψει ανεξάρτητη έρευνα για την αχρεία πρακτική των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί το Πεκίνο να ‘σταματήσει τις διεφθαρμένες ενέργειες κατά των κρατούμενων συνείδησης’.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) να σταματήσει την αχρεία (sic) πρακτική των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων, περιγράφοντάς την ως μια ‘χυδαία καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων’.

«Ερευνητές, ακτιβιστές και οργανώσεις συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες, οι οποίες ενδέχεται να εμπλέξουν αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στις αφαιρέσεις οργάνων από άκοντες δότες, περιλαμβανομένων κρατουμένων συνείδησης και μέλη μειονοτικών ομάδων, όπως οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ και οι Ουιγούροι μουσουλμάνοι», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στο NTD, θυγατρικό μέσο ενημέρωσης των Epoch Times.

«Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μια χυδαία καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια εξωφρενικά ανήθικη ιατρική πρακτική.»

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το Πεκίνο «θα πρέπει να επιτρέψει τη διεξαγωγή μίας ανεξάρτητης και διαφανούς έρευνα στο σύστημα μεταμόσχευσης οργάνων της χώρας και να δεχθεί να ερευνηθεί η εγκυρότητα αυτών των αναφορών από ανεξάρτητους παρατηρητές».

Οι παρατηρήσεις έγιναν μόλις μια μέρα μετά την έγκριση του Νόμου Προστασίας του Φάλουν Γκονγκ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ένα μέτρο ορόσημο που στοχεύει να δώσει τέλος στη συνεχιζόμενη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, καθώς και στις αφαιρέσεις οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που βρίσκονται υπό κράτηση.

Από τη στιγμή που πληροφοριοδότες αποκάλυψαν αυτή την εγκληματική πρακτική στους Epoch Times το 2006, τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την εγκυρότητά της εμφανίζονται με ανησυχητική συχνότητα.

Το 2019, ύστερα από μια έρευνα που διήρκησε ένα χρόνο, το Ανεξάρτητο Δικαστήριο για την Κίνα, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο (China Tribunal), συμπέρανε πως οι εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων συνέβαιναν σε «σημαντική κλίμακα» στην Κίνα, με τους ασκούμενους της πνευματικής πρακτικής Φάλουν Γκονγκ να αποτελούν την κύρια ομάδα θυμάτων.

Το 2023, καταγράφηκε η ομολογία πρώην Κινέζου ιατρού, ο οποίος είχε κάποτε συμμετάσχει σε μία δολοφονική αφαίρεση οργάνων, η οποία είχε διεξαχθεί μέσα σε ένα φορτηγάκι φρουρούμενο από στρατιώτες. Σε συνέντευξή του στους Epoch Times, ο Τζενγκ Τζι αφηγήθηκε ένα περιστατικό στο οποίο αξιωματικός του κινεζικού στρατού υποσχέθηκε να «διαλέξει ένα πρώτης ποιότητας» νεφρό για έναν αξιωματούχο του στρατού.

ZoomInImage
Ο Τζενγκ Τζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Τορόντο στις 31 Ιουλίου 2023. (Yi Ling/The Epoch Times)

 

«Ένα φρέσκο, από έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ», θυμάται τον αξιωματικό να λέει.

Η τελική αναφορά του Δικαστηρίου για την Κίνα (China Tribunal) δεν βρήκε κανένα σημάδι πως αυτά τα εγκλήματα έχουν σταματήσει. Ενώ το Πεκίνο ισχυρίζονταν το 2015 πως βασίζεται σε δωρεές ως την πηγή των οργάνων του, ερευνητές που ανέλυσαν τους αριθμούς δωρεών οργάνων της Κίνας είπαν πως τα σύνολα των δεδομένων ταίριαζαν με αυτά μιας μαθηματικής φόρμουλας, υποδηλώνοντας συστηματική χειραγώγηση των δεδομένων.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στη δήλωσή του καλεί το κινεζικό καθεστώς να «σταματήσει τις διεφθαρμένες πράξεις του ενάντια σε κρατούμενους συνείδησης και να πράξει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμμορφωθεί πλήρως με όλα τα σχετικά ιατρικά και ηθικά κριτήρια και τις καλύτερες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της δράσης σύμφωνα με τα καλύτερα συμφέροντα του ασθενή, της ενημερωμένης συγκατάθεσης και του σεβασμού της προσωπικότητας».

Η ετήσια αναφορά θρησκευτικής ελευθερίας του υπουργείου, η οποία δημοσιεύθηκε στις 28 Ιουνίου, παρέθεσε μια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης (New York City Bar Association) από τον Μάρτιο του 2023, η οποία δηλώνει πως υπάρχουν «επαρκή στοιχεία πως η Κίνα συνεχίζει να διαπράττει εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων από κρατούμενους συνείδησης». Παρέθεσε επίσης πολλαπλές αναφορές από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην ιστοσελίδα Minghui, μια ιστοσελίδα με έδρα τις ΗΠΑ που παρακολουθεί τη δίωξη στην Κίνα, λέγοντας πως οι αρχές του ανάγκαζαν να πάρουν μέρος σε ιατρικές εξετάσεις ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση και τους πήραν δείγματα αίματος.

Ο αντιπρόσωπος Σκοτ Πέρρυ (Ρεπουμπλικανός – Πενσυλβανία), ο επικεφαλής χορηγός του Νόμου Προστασίας του Φάλουν Γκονγκ, είπε πως ελπίζει το νομοσχέδιο να μπορέσει να «έχει ισχυρή επίδραση σε οποιονδήποτε βρίσκεται στην εφοδιαστική αλυσίδα» στο παράνομο εμπόριο οργάνων.

ZoomInImage
Ο αντιπρόσωπος Σκοτ Πέρρυ στη ροτόντα του Καπιτώλιου των ΗΠΑ στις 25 Ιουνίου 2024. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

 

«Αυτά τα όργανα αφαιρούνται στην Κίνα, αλλά δεν χρησιμοποιούνται κατ’ ανάγκη μόνο στην Κίνα. Μπορεί να αποστέλλονται σε ολόκληρη την υφήλιο», είπε στο NTD. «Αν μάθουμε ότι βρίσκεσαι στην εφοδιαστική αλυσίδα, και εμπλέκεσαι σε αυτό, τότε βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση.»

Ο αντιπρόσωπος Πατ Ράιαν (Δημοκρατικός – Νέα Υόρκη), ένας από τους 18 νομοθέτες που υποστήριξαν το νομοσχέδιο, ομοίως θέλει να «στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ΚΚΚ» πως η καταχρηστική πρακτική του «δεν θα γίνει ανεκτή».

«Το ΚΚΚ είναι ηθικά χρεοκοπημένο σε αυτό το σημείο, όταν προτίθεσαι να συμπεριφερθείς με τέτοιο τρόπο σε άλλα ανθρώπινα όντα», είπε στο NTD. «Αντιτίθεται ξεκάθαρα σε αυτό που είμαστε εμείς οι Αμερικάνοι και σε αυτό που θα πρέπει να είμαστε ως άνθρωποι.»

«Η δίωξη του ΚΚΚ ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό, και πρέπει να καταστήσουμε τους ανθρώπους ενήμερους.»

Κάποιοι νομοθέτες έχουν προτείνει να συνδέσουν το στοιχείο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την πολιτική των ΗΠΑ προς την Κίνα.

Η αντιπρόσωπος Άντρια Σαλίνας (Δημοκρατική – Όρεγκον), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κογκρέσου για την Κίνα, είπε ότι οι χορηγούμενες από το κινεζικό κράτος εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων την κάνει να αμφισβητεί εάν το Πεκίνο είναι «πράγματι ένας καλός παγκόσμιος συνεργάτης».

«Σίγουρα θα επηρεάσει τον τρόπο που οι ΗΠΑ χειρίζονται τις διπλωματικές σχέσεις», είπε στο NTD.

Με τη δίωξη του καθεστώτος κατά του Φάλουν Γκονγκ να πλησιάζει το 25ο έτος, ο κος Πέρρυ είπε πως είναι ευχαριστημένος που η Βουλή είναι ενωμένη πάνω σε αυτό το ζήτημα.

«Η πλειοψηφία του κόσμου ψάχνει για το οποίο να συμφωνεί, επομένως είναι θαυμάσιο που όλοι είπαν, ‘Ναι, η αφαίρεση οργάνων και η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, του Φάλουν Ντάφα, πρέπει να σταματήσουν’», δήλωσε.

«Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται αυτές τις φρικαλεότητες.»

Της Eva Fu, με τη συμβολή των Τζακ Μπράτλεϋ και Στηβ Λάνς.

Μετάφραση: Βλαδίμηρος Αλεξάντρωφ

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε