Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Κατηγορίες για ανθρωποκτονίες κατά συρροή από αμέλεια απαγγέλλονται κατά του σταθμάρχη Λάρισας. (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στον ανακριτή αύριο ο σταθμάρχης Λάρισας που φέρεται να παραδέχθηκε το λάθος του

Στον ανακριτή θα προσαχθεί αύριο ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. Επίσης, στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.

Ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος έχει συλληφθεί και είναι απολογούμενος στο στάδιο της προανάκρισης, φέρεται να παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του, το οποίο απέδωσε στην «κακιά ώρα».

Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Οι κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει και για τις οποίες θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ατόμων, αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291), επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Επίσης, θα του ασκηθούν διώξεις  για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Με εντολή του εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης. Με εντολή επίσης του κ. Δασκαλόπουλου, εισαγγελέας παρίσταται και στον τόπο της τραγωδίας, ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας για τα ευρήματα του τραγικού συμβάντος, αυτοψία που θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για τη συνολική αξιολόγηση του πολύνεκρου δυστυχήματος (για το τι και ποιος έφταιξε).

Παν. Τσιμπούκης

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε