Σάββατο, 13 Απρ, 2024
(Dado Ruvic/Reuters)

Σύγχυση προκάλεσε η ανακοίνωση: Σχεδόν το 60% των ασθενών με κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Αγγλίας είναι πλήρως εμβολισμένοι

Σχεδόν το 60% των ασθενών που νοσηλεύονται σε  νοσοκομείο της Αγγλίας με Covid-19 είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του ιού του ΚΚΚ, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης Σερ Πάτρικ Βάλανς.

Την Δευτέρα ο Σερ Πάτρικ Βάλανς σε συνέντευξη τύπου προειδοποίησε το κοινό ότι τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά, λέγοντας: «Όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο νοσοκομείο  γνωρίζουμε ότι είναι περίπου το 60% όσων εισάγονται στο νοσοκομείο με COVID».

Πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και ότι το 88% του ενήλικου πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον τη μια δόση του εμβολίου, ενώ περίπου το 65% έχει κάνει και τις δύο δόσεις και υπάρχει ένα 20 με 30% που δεν το έχουν κάνει.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο μέσω βίντεο πρόσθεσε: «Νομίζω, δυστυχώς, ο αριθμός των περιπτώσεων Covid που εμπλέκουν κάποιον που έχει κάνει και τις δύο δόσεις αυξάνεται, αν και σαφώς τα αποτελέσματα… των εμβολίων παραμένουν πολύ καλά με την έννοια ότι προστατεύουν αυτούς τους ανθρώπους σε μεγάλο βαθμό από σοβαρή νόσηση και τον θάνατο, ακόμα κι αν κολλήσει».

Παρόλα αυτά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ο Σερ Πάτρικ Βάλανς διευκρίνησε με διορθωτική ανάρτηση στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανεμβολίαστοι, αναφέροντας ότι η αρχική στατιστική ήταν ψευδής. Κάτι που προκάλεσε απορία πως μπορεί να έγινε ένα τέτοιο λάθος σε μια τόσο σοβαρή ανακοίνωση που μάλιστα υπήρξε και ευρύτερη συζήτηση πάνω σε αυτό.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε