Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο αδελφός του θύματος ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών σε όσους συνετέλεσαν στη δολοφονία του αδερφού του.

Συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις ζητά ο αδελφός του νεκρού Μ. Κατσουρή και απόδοση δικαιοσύνης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη η δεύτερη ομάδα των 40 κατηγορουμένων προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της άγριας επίθεσης έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Οι κατηγορούμενοι, που μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια με κλούβες της αστυνομίας, θα ξεκινήσουν να μεταφέρονται στα ανακριτικά γραφεία για τις απολογίες τους, τις οποίες θα λάβουν η 25η τακτική ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση, καθώς και ο 14ος και η 20η που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφου τους.

Οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησαν χθες με αυτές των πρώτων 30 . Όλοι οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών λειτουργών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

Παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας δήλωσε σήμερα στους Ανακριτές ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή

Παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας δήλωσε σήμερα στους Ανακριτές της υπόθεσης ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο αδελφός του 29χρονου μετέβη στην Ευελπίδων συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Σταύρο Γεωργόπουλο και Χρήστο Μαυρομάτη, προκειμένου να δηλώσει παράσταση για τον χαμό του Μιχάλη που έπεσε νεκρός στη Νέα Φιλαδέλφεια χτυπημένος από μαχαίρι , αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη.

Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε για όσα έγιναν έξω από το γήπεδο, περιλαμβάνεται η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση,πλην όμως δεν έχει προσωποποιηθεί ως τώρα σε κανέναν από τους 105 κατηγορούμενους, που από χθες απολογούνται για τα βίαια επεισόδια

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Ο αδελφός του θύματος δήλωσε πως θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και κατέθεσε στην δικαστική λειτουργό υπόμνημα-αίτημα με το οποίο ζητάει τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων.»

Στο υπόμνημα ο αδελφός του θύματος ζητά:

– Να συλλεγεί και να τεθεί στη διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική.

– Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» , «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ».

– Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες από τα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.

– Να τεθούν στη διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.

– Να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.

– Να κληθούν μάρτυρες από τους παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορούμενους.

– Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.

– Να τεθεί στη διάθεση σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που όπως ακούγεται διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου, αναφέρει ο αιτών.

Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών, από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι τη συνάντηση που είχαν με τους εν Ελλάδι συνεργούς τους με κοινό σκοπό τη δολοφονική επίθεση (οι προβοκάτορες την ονόμασαν “ραντεβού”) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2023 έξωθεν του γηπέδου “Αγία Σοφιά” στην Νέα Φιλαδέλφια».

Όπως αναφέρει ο αδελφός του θύματος, εμπιστεύεται μόνο την ελληνική Δικαιοσύνη «για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους αιτιωδώς συνετέλεσαν στην δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στη στυγερή δολοφονία» του αδερφού του.

Στο υπόμνημα επισυνάπτεται απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της Απουσίας», το οποίο ξεκινά με την φράση «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους / Tριγυρίζουν εκεί…»

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε