Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024

Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ

Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σήμερα, Πέμπτη 16/3, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη γενική απεργία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μια σειρά εργατικά κέντρα, συνδικάτα και σωματεία έχουν πάρει απόφαση για απεργία, διεκδικώντας μέτρα ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς αλλά και θέτοντας γενικότερα ζητήματα βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς.

Το κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι για τις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια στις 11:30.

Στην 24ωρη απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλει Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλει θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις, το τραμ, ο ηλεκτρικός και οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00. Αυτό το χρονικό διάστημα, με εντολή της ΕΛΑΣ οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα παραμείνουν κλειστοί.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας με αποτέλεσμα η Aegean και η Olympic Air να ανακοινώσουν την ακύρωση των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου τους. «Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιριών. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε