Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Ο Χαν απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι τον Απρίλιο, έπειτα από πρόταση μομφής.

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν συνελήφθη σήμερα από τον στρατό, ανακοίνωσε συνεργάτης του.

Ο Χαν συνελήφθη όταν μετέβη σε δικαστήριο στο Ισλαμαμπάν όπου θα εκδικαζόταν υπόθεση διαφθοράς στην οποία ήταν κατηγορούμενος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγη ώρα αφού ο Πακιστανός πρώην πρωθυπουργός εισήλθε στο κτίριο του Ανώτερου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ τον ακολούθησαν μέλη παραστρατιωτικών ομάδων και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Η πύλη του κτιρίου αποκλείστηκε από θωρακισμένα οχήματα, ενώ ο Χαν απομακρύνθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

“Ο Ίμραν Χαν συνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust”, ανέφερε η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, αναφερόμενη σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Χαν απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι τον Απρίλιο, έπειτα από πρόταση μομφής. Την περίοδο αυτή διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο είχε ακυρωθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφού ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και αστυνομικών που είχαν πάει στο σπίτι του για τον συλλάβουν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε