Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ο Χάντερ Μπάιντεν (Α) και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν πανηγυρίζουν στη σκηνή κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Γουίλμινγκτον, Ντελ, στις 7 Νοεμβρίου 2020. (Jim Bourg/Reuters)

Τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν συναντήσεις μεταξύ του επιχειρηματικού συνεργάτη του Χάντερ Μπάιντεν και του Τζο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολιάζει μέχρι στιγμής δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στενός επιχειρηματικός συνεργάτης του γιου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, πραγματοποίησε αρκετές επισκέψεις στον Λευκό Οίκο, ενώ ο μεγαλύτερος Μπάιντεν υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα.

Ο Έρικ Σβέριν, πρώην πρόεδρος της διαλυμένης πλέον επενδυτικής εταιρείας του Χάντερ Μπάιντεν Rosemont Seneca Partners, επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο τουλάχιστον 19 φορές από το 2009 έως το 2015, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών του Λευκού Οίκου που εξέτασε η εφημερίδα Epoch Times και ανέφερε πρώτη η New York Post.

Τα αρχεία καταγραφής δείχνουν ότι ο Σβέριν συναντήθηκε απευθείας με τον τότε αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη Δυτική Πτέρυγα στις 17 Νοεμβρίου 2010. Και ο Σβέριν είχε επίσης αρκετές συναντήσεις με βοηθούς του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια περιόδων κατά τις οποίες ο Χάντερ Μπάιντεν εξασφάλιζε συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Οι συναντήσεις αυτές θέτουν υπό αμφισβήτηση τους ισχυρισμούς του Τζο Μπάιντεν ότι δεν εμπλεκόταν στις επιχειρηματικές υποθέσεις του Χάντερ.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ στον γιο μου για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές στο εξωτερικό», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν το 2019.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τη Δευτέρα γιατί ο Σβέριν είχε πρόσβαση στον αντιπρόεδρο και τι αφορούσαν οι συναντήσεις, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Δεν έχω καμία πληροφορία σχετικά με αυτό», δήλωσε η Ψάκι. «Θα χαρώ να το ελέγξω και να δω αν έχουμε κάποιο άλλο σχόλιο».

Ο Χάντερ Μπάιντεν περπατά προς το Marine One στην Έλλειψη έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 22 Μαΐου 2021. (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

 

Η εμπλοκή του Σβέριν στην προσωπική και επαγγελματική ζωή της οικογένειας Μπάιντεν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από την Post επικαλούμενη μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν φορητό υπολογιστή που εγκατέλειψε ο Χάντερ Μπάιντεν σε ένα κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Ντελαγουέαρ τον Απρίλιο του 2019.

Το αρχικό ρεπορτάζ της Post σχετικά με τον φορητό υπολογιστή κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020 περιέγραφε λεπτομερώς πώς ο Χάντερ χρησιμοποιούσε την πολιτική δύναμη του πατέρα του ως μοχλό πίεσης σε επιχειρηματικές συναλλαγές στο εξωτερικό. Το άρθρο απαγορεύτηκε για ένα διάστημα από το Facebook και το Twitter, χαρακτηρίστηκε ως «ανυπόστατο» από άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ως «ρωσική παραπληροφόρηση» από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μέλη της εκστρατείας του Μπάιντεν.

Οι New York Times δημοσίευσαν ένα δημοσίευμα τον περασμένο μήνα, περισσότερο από ένα χρόνο μετά το γεγονός, ισχυριζόμενοι ότι πιστοποιούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το φορητό υπολογιστή επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το φορητό υπολογιστή στον απόηχο του άρθρου των New York Times.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο ανανεώνουν τις υποσχέσεις τους να ερευνήσουν τον Χάντερ Μπάιντεν με τις τελευταίες αποκαλύψεις για την πρόσβαση του Σβέριν στον Λευκό Οίκο.

«Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να συναντήσουν τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Λευκό Οίκο. Ο Τύπος θα πρέπει να ρωτήσει γιατί οι επιχειρηματικοί συνεργάτες του Χάντερ Μπάιντεν -όπως ο Έρικ Σβέριν- είχαν αυτό το προνόμιο και τους δόθηκε πρόσβαση στον Λευκό Οίκο του Ομπάμα», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον (Ρεπουμπλικανός) στη New York Post. «Αυτή είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι ο Τζο Μπάιντεν είπε ψέματα όταν είπε ότι δεν συζήτησε ποτέ τις ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ. Έχει περάσει καιρός για τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης να απαιτήσουν την αλήθεια από τον Τζο Μπάιντεν. Η διαφθορά της Biden Inc. πρέπει να αποκαλυφθεί».

«Είναι όλο και πιο προφανές ότι οι επιχειρήσεις του Χάντερ Μπάιντεν περιστρέφονταν γύρω από την παροχή πρόσβασης στον πατέρα του και στους υψηλότερους μοχλούς εξουσίας. Βρωμάει από πληρωμή προς πληρωμή. Η ξεκάθαρη λύση είναι μια έρευνα από Ειδικό Σύμβουλο για τη δίκαιη διερεύνηση των ανησυχητικών ισχυρισμών για τη διαφθορά της οικογένειας Μπάιντεν», δήλωσε επίσης στην Post ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ (R-Texas).

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενεργή έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις του Χάντερ Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν υποσχεθεί να κλητεύσουν τον νεότερο Μπάιντεν ενώπιον του Κογκρέσου για να απαντήσει σε ερωτήσεις, εάν το κόμμα τους ανακτήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων το 2022.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε