Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Μαρτσέλ Τσολάκου (α) και Όλαφ Σολτς (δ), κατά τη διάρκεια κοινής τους συνέντευξης.

Την προστασία του γερμανικού στρατού αποζητά ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρτσέλ Τσολάκου εξέφρασε χθες Τρίτη την επιθυμία του για μόνιμη παρουσία γερμανικών στρατευμάτων στη χώρα του.

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μόνιμη παρουσία γερμανικών στρατευμάτων στη Ρουμανία», απάντησε ο Τσολάκου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες του σχετικά με την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ενόψει της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους προανήγγειλε τη μόνιμη εγκατάσταση 4.000 γερμανών στρατιωτών στη Λιθουανία, χώρα η οποία συνορεύει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Επικαλούμενος το σχέδιο αυτό, ο Τσολάκου είπε: «Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε μόνιμη παρουσία γερμανών στρατιωτών στο έδαφος της Ρουμανίας».

Η Ρουμανία συνορεύει με την Ουκρανία, όπου ο Τσολάκου εκτίμησε ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα.

Μέχρι στιγμής, το Βερολίνο δεν εξετάζει σχέδια ανάπτυξης γερμανικών στρατευμάτων πέραν της Λιθουανίας.

Τον Απρίλιο του 2023, το ΝΑΤΟ διατηρούσε στη Ρουμανία δύναμη 1.500 στρατιωτών, οι περισσότεροι εξ αυτών Γάλλοι.

Το αεροδρόμιο «Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου», κοντά στο λιμάνι της Κωνστάντζας στη Μαύρη Θάλασσα, χρησιμοποιείται ως αεροπορική βάση από τις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε