Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024

Το ΓΕΕΘΑ κάνει αφιέρωμα τιμής για τους αγωνιστές του 1821 [Βίντεο]

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης για όλους εκείνους που το 1821 βροντοφώναξαν το «Ελευθερία ή Θάνατος». Στο αφιέρωμα συμμετέχουν απόγονοι των μεγάλων αγωνιστών, μέλη του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821, οι οποίοι μας μεταφέρουν τον παλμό και το πνεύμα της ηρωικής εκείνης εποχής, διηγούνται άγνωστες ιστορίες της Επανάστασης, επιδεικνύουν οικογενειακά κειμήλια και έγγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, ενώ στέλνουν το δικό τους μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας προς τις νεότερες γενιές των Ελλήνων.

Οι απόγονοι των Αγωνιστών του ’21 που τίμησαν με την συμμετοχή τους το επετειακό αφιέρωμα είναι οι Κωνσταντίνος Πλαπούτας, απόγονος του Οπλαρχηγού Κόλια Πλαπούτα, Αντώνιος Πετμεζάς, απόγονος του Οπλαρχηγού Αντώνιου Πετμεζά, Κωνσταντίνος Ασημάκης Ζαΐμης, απόγονος του Αγωνιστή Ανδρέα Ζαΐμη, Δρ. Δημήτριος Σταθακόπουλος (Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου / Οθωμανολόγος / Τουρκολόγος / Νομικός), απόγονος του Αγωνιστή Δήμου Σταθακόπουλου, Στέφανος-Νικήτας Σταματελόπουλος, απόγονος του Αγωνιστή Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά), Κωνσταντίνος Τζαβέλας, απόγονος του Σουλιώτη Αγωνιστή Νικολάου Τζαβέλα, Γιαννάκης Γκρίτζαλης, απόγονος του Αγωνιστή Γιαννάκη Γκρίτζαλη, Γεώργιος Αργυρόπουλος, απόγονος του Αγωνιστή Αθανασίου Αργυρόπουλου, Παύλος Δεμερτζής – Μπούμπουλης, απόγονος της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και Πρόεδρος του Μουσείου της Ηρωίδας στις Σπέτσες.

Στην αφήγηση της Επανάστασης συμμετείχε επίσης ο κύριος Αναστάσιος Λιάσκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Τα τραγούδια που πλαισιώνουν τις ιστορικές διηγήσεις απέδωσαν ο τενόρος Ναύτης ΕΠΟΠ (ΜΟΥΣ) Ανδρέας Καραούλης και η σοπράνο Σμηνίτης ΕΠΟΠ (ΟΜΟΣ) Σοφία Ζόβα υπό την μουσική υπόκρουση της Διακλαδικής Μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων που διεύθυνε ο αρχιμουσικός πλωτάρχης (Ε) Αντώνιος Καραγουδάκης ΠΝ. Το δικό τους ξεχωριστό μελωδικό «παρών» στο αφιέρωμα προσφέρουν επίσης τα παιδιά της χορωδίας CON-ANIMA υπό την διεύθυνση της κας Ιουλίας Τζανετουλάκου.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε