Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Ένας ψηφοφόρος του Μίσιγκαν χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στο Γουάρεν, Μίσιγκν, στις 10 Μαρτίου 2020. (Elaine Cromie / Getty Images)

Το λογισμικό της Dominion σχεδιάστηκε με σκοπό να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνει εγκληματολογική αξιολόγηση

Μια διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στα μηχανήματα και το λογισμικό της Dominion Voting Systems στο Μίσιγκαν έδειξε ότι ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος ώστε να προκαλούν νοθεία και να επηρεάζουν εκλογικά αποτελέσματα, ανέφερε μια εταιρεία δεδομένων τη Δευτέρα.

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το Σύστημα Ψηφοφορίας Dominion σχεδιάστηκε σκόπιμα με εγγενή λάθη με σκοπό την δημιουργία συστηματικής απάτης και την επιρροή των εκλογικών αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Ράσελ Ράμσλαντ Τζ., συνιδρυτής της Allied Security Operations Group, σε μια προκαταρκτική έκθεση.

«Το σύστημα προκαλεί εσκεμμένα έναν πολύ μεγάλο αριθμό λαθών κατά την καταχώρηση ψήφων. Στη συνέχεια, τα ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια που βρέθηκαν με λάθη οδηγούνται για επαλήθευση. Τα εκ προθέσεως σφάλματα οδηγούν σε μαζικές επαληθεύσεις ψηφοδελτίων χωρίς επίβλεψη, χωρίς διαφάνεια ή διαδρομή ελέγχου. Αυτό οδηγεί σε εκλογική νοθεία. Βάσει της μελέτης μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το Σύστημα Ψηφοφορίας Dominion δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο Μίσιγκαν. Περαιτέρω συμπεραίνουμε ότι τα αποτελέσματα της κομητείας Άντριμ δεν έπρεπε να έχουν πιστοποιηθεί,» πρόσθεσε.

Ο Ράμσλαντ, πρώην αξιωματούχος της διοίκησης Ρέιγκαν που στο παρελθόν είχε εργαστεί για τη NASA καθώς και άλλοι από την ομάδα εξέτασαν τα προϊόντα της Dominion στην κομητεία Άντριμ νωρίτερα αυτό το μήνα ως μέρος μιας εν εξελίξει υπόθεσης.

Η ομάδα επιθεώρησε και πραγματοποίησε εγκληματολογική αξιολόγιση στον διακομιστή διαχείρισης εκλογών της κομητείας, ο οποίος έτρεχε το Dominion Democracy Suite 5.5.3-002, σε φορητούς σκληρούς δίσκους που χρησιμοποιήθηκαν από εκλογικές περιφέρειες στο σύστημα Dominion ImageCast, USB φλασάκια που χρησιμοποιήθηκαν από τα Dominion Voter Assist Terminals και USB φλασάκια που χρησιμοποιήθηκαν για το βιβλίο ψηφοφορίας. Χρησιμοποίησαν το X-Ways Forensics και άλλα εργαλεία όπως το Blackbag-Blacklight Forensic Software και το Virtual Box.

Ο δικαστής της 13ης περιφέρειας Κέβιν Ελσενχάιμερ ενέκρινε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης της κομητείας Μπέιλεϊ εναντίον Άντριμ, η οποία ισχυρίζεται πως η περιβόητη αλλαγή ψήφων που ανέφεραν τον περασμένο μήνα αξιωματούχοι της κομητείας ενδέχεται να μην ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινου σφάλματος.

Ο Ελσενχάιμερ νωρίτερα τη Δευτέρα επέτρεψε την κοινοποίηση της αξιολόγησης.

Ο Ράμσλαντ σημείωσε ότι αξιωματούχοι της κομητείας Άντριμ ανέφεραν για πρώτη φορά το βράδυ των εκλογών ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έλαβε, από τις 12.423 ψήφους, σχεδόν τις 7.800.

Δύο ημέρες αργότερα, δήλωσαν ότι τελικά ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε την κομητεία, λαμβάνοντας σχεδόν 9.800 ψήφους από τις 17.000 που ρίχτηκαν στην κάλπη.

Αλλά στις 21 Νοεμβρίου, οι αξιωματούχοι ανανέωσαν για άλλη μια φορά τα στοιχεία, αφαιρώντας περίπου 1.300 ψήφους από τον Μπάιντεν.

Ο Ράμσλαντ είπε ότι το ιστορικό της εγκληματολογικής αξιολόγησης του διακομιστή της κομητείας έδειξε 15.676 μεμονωμένα συμβάντα. Από αυτά, περίπου το 68% ήταν καταγεγραμμένα σφάλματα.

«Αυτά τα σφάλματα οδήγησαν σε γενικού τύπου σφάλματα καταγραφής και την αποστολή ψηφοδελτίων προς επαλήθευση. Αυτά τα υψηλά ποσοστά σφαλμάτων αποδεικνύουν ότι το Σύστημα Ψήφοφορίας Dominion είναι ελαττωματικό και δεν πληροί τους πολιτειακούς ή τους ομοσπονδιακούς εκλογικούς νόμους», έγραψε.

«Ένας εκπληκτικός αριθμός ψήφων απαιτούσε επαλήθευση. Αυτό ήταν ένα ζήτημα του 2020 που δεν παρατηρήθηκε σε προηγούμενους κύκλους εκλογών οι οποίοι ήταν ακόμη αποθηκευμένοι στον διακομιστή. Αυτό προκαλείται από σκόπιμα σφάλματα στο σύστημα. Τα εκ προθέσεως σφάλματα οδηγούν σε μαζικές επαληθεύσεις των ψήφων χωρίς επίβλεψη, χωρίς διαφάνεια ή διαδρομή ελέγχου. Η εξέταση που κάναμε στο ιστορικό του διακομιστή δείχνει ότι αυτό το υψηλό ποσοστό σφαλμάτων ήταν ασυμβίβαστο με μοτίβα από προηγούμενες χρονιές. Η δήλωση που αποδίδει αυτά τα προβλήματα σε ανθρώπινο σφάλμα δεν είναι συνεπής με την αξιολόγηση της πραγματοσύνης, η οποία δείχνει τα σφάλματα μηχανικού συστήματος και λογισμικού. Τα κενά του συστήματος είναι σκόπιμα σχεδιασμένα για να δημιουργούν λάθη προκειμένου να ωθήσουν ένα μεγάλο όγκο ψηφοδελτίων προς μαζική επαλήθευση,» πρόσθεσε μετά.

Ο Ράμσλαντ προσλήφθηκε από τον Ουίλιαμ Μπέιλεϊ, τον ενάγοντα της δικαστικής υπόθεσης.

«Ο Ράσελ Τζέιμς Ράμσλαντ Τζ. και η ομάδα του στο ASOG έχουν ικανότητες σε θέματα κυβερνοασφάλειας καθώς και στην διενέργεια πραγματοσύνης καθώς και την τεχνογνωσία που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Στην πραγματικότητα, κοιτάζοντας την ομάδα τους, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους, την εμπειρία τους, έχουμε τώρα μια αξιόπιστη ανάλυση που όπως προέβλεψα, δείχνει ότι οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται στα Συστήματα Ψηφοφορίας Dominion σχεδιάζονται σκόπιμα και με πρόθεση να προκαλούν συστηματική νοθεία και να επηρεάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι υπέρ του Προέδρου Τραμπ», δήλωσε ο Γκάρι Μιλιέφσκι, ιδρυτικό μέλος του τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και εκδότης του Cyber Defense Magazine.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο κάτοικος του Μίσιγκαν Γκουστάβο Ντελφίνο είπε ότι συμμετείχε στις εκλογές του 2004 στη μητρική του χώρα Βενεζουέλα. Είπε ότι ήταν μάρτυρας παράξενων συμβάντων και αργότερα βρήκε ασυμφωνίες που αφορούσαν τους υπολογιστές την Smartmactic. Είπε ότι είχε θορυβηθεί όταν έμαθε για την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και είπε ότι το μοτίβο των λεγόμενων δυσλειτουργιών και των μηχανημάτων ψηφοφορίας που συνδέονται με το Διαδίκτυο αντικατοπτρίζει αυτό που συνέβη στη χώρα του πριν από δύο δεκαετίες περίπου.

Το γραφείο της υπουργού Εσωτερικών του Μίσιγκαν, Τζόσελιν Μπένσον, η Dominion και ο εκπρόσωπος της κομητείας Άντριμ, δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Έρικ Γκριλ, βοηθός γενικού εισαγγελέα, είπε στον δικαστή το πρωί της Δευτέρας ότι η προκαταρκτική έκθεση ήταν «ανακριβής, ελλιπής και παραπλανητική». Ο Χέιντερ Καζίμ, δικηγόρος της κομητείας, δήλωσε ότι περιείχε πολλά λάθη για τα οποία η κομητεία πιστεύει ότι βασίστηκαν σε «λανθασμένες υποθέσεις και λανθασμένες εκτιμήσεις».

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε