Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
(EPA/NIC BOTHMA)

Τουριστικό υποβρύχιο αγνοείται στον Ατλαντικό

Ένα μικρό υποβρύχιο σκάφος από αυτά που συνήθως μεταφέρουν τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της Βοστόνης.

Αυτά τα μικρά καταδυόμενα σκάφη διαφέρουν από τα στρατιωτικού τύπου υποβρύχια και συχνά κάνουν περιηγήσεις σε γνωστά ναυάγια. Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον βυθό του Ατλαντικού, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από τη Νέα Γη του Καναδά.

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πώς χάθηκε το σκάφος ή αν υπήρχαν επιβάτες σε αυτό. Η αμερικανική ακτοφυλακή πάντως έχει ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Πρόσφατα, η εταιρεία OceanGate Expeditions είχε ανακοινώσει στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «σε εξέλιξη» μια αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο αν το δικό της σκάφος είναι αυτό που έχει χαθεί ή αν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Τα πολυήμερα ταξίδια στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες.

Ο Τιτανικός προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο στο παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.500. Το ακριβές σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε το 1985 και έκτοτε έχει ερευνηθεί λεπτομερώς.

(Με πληροφορίες από BBC, Independent, CBS News)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε