Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ επί σκηνής μετά από ομιλία σε υποστηρικτές στην Κοινή Βάση Άντριους πριν επιβιβαστούν στο Air Force One την τελευταία φορά ως πρόεδρος, Κοινή Βάση Άντριους, Μντ., 20 Ιανουαρίου 2021. (Pete Marovich/Pool/Getty Images)

Τραμπ: Ο Μπάιντεν ψεύδεται ή «νοητικά χαμένος» στην γκάφα για τα εμβόλια

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον διάδοχό του, πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ότι είναι είτε ανειλικρινής είτε «νοητικά χαμένος» όταν ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε λανθασμένα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ένα εμβόλιο για τον ιό του ΚΚΚ όταν ανέλαβε το αξίωμα.

«Είτε δεν έλεγε την αλήθεια είτε είναι νοητικά χαμένος, το ένα ή το άλλο», είπε ο Τραμπ στην Newsmax TV την Τετάρτη.

«Τον χτυπάνε πολύ σε αυτό», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση σε κοινωνικά μέσα σχετικά με την δήλωση του Μπάιντεν. «Θα μπορούσε να αστειεύεται; Επειδή, ειλικρινά, αυτή ήταν μια πολύ ανόητη δήλωση.»

Κατά την διάρκεια εκπομπής του CNN στις 16 Φεβρουαρίου, ο Μπάιντεν είπε στον παρουσιαστή: «Είναι ένα πράγμα να έχεις το εμβόλιο, το οποίο δεν είχαμε όταν πήραμε το αξίωμα, αλλά ένας εμβολιαστής – πως θα βάλεις το εμβόλιο μέσα στο χέρι κάποιου;» Νωρίτερα στην ίδια μετάδοση, ο Μπάιντεν είχε μιλήσει για 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που ήταν διαθέσιμες όταν ανέλαβε το αξίωμα.

Ο Μπάιντεν έλαβε μια πλήρη ποσότητα δύο δόσεων του εμβολίου πριν αναλάβει το αξίωμα στις 20 Ιανουαρίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει 1 εκατομμύριο δόσεις έως τις 24 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Σε μια συνέντευξη πολλών θεμάτων, ο Τραμπ μίλησε για την πρώτη του αξιολόγηση της νέας κυβέρνησης, επικρίνοντας τον Μπάιντεν για την προσέγγισή του προς την κομμουνιστική Κίνα και την παράνομη μετανάστευση.

«Το όλο πράγμα είναι τόσο γελοίο. Είχαμε την Κίνα ακριβώς εκεί που τους θέλαμε», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ έδωσε αρκετές συνεντεύξεις στις 17 Φεβρουαρίου μετά τον θάνατο του φίλου του και συντηρητικού παρουσιαστή ραδιοφωνικής εκπομπής συζητήσεων Ρας Λίμπω. Στην διάρκεια της συνέντευξης στο Newsmax, μίλησε αρκετά για τις εκλογές του 2020, αποκαλώντας τες «στημένες» και «κλεμένες».

«Πραγματικά κακά και σκοτεινά πράγματα έγιναν», είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι έλαβε 75 εκατομμύρια ψήφους – περισσότερες από οποιονδήποτε υποψήφιο δεύτερης θητείας στην ιστορία.

«Όταν λένε “σταματήστε την κλοπή”, δεν το λένε απλώς για αστείο. Είναι μια ντροπή. Είναι σαν μια τριτοκοσμική χώρα με τις εκλογές. Έτσι θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό και νομίζω να βρούμε τα πάντα που έγιναν … τόσο πηγαίνοντας μπροστά αλλά πρέπει επίσης να πάμε πίσω», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ σχολίασε επίσης την απαγόρευση που του επέβαλαν τα κοινωνικά μέσα, λέγοντας πως το Parler, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να τον έχει σε αυτήν. Σημείωσε πως το κοινό του στο Τουίτερ μόνο ήταν μεγαλύτερο από το συνολικό κοινό του Parler, που το καθιστά «μηχανικά» αδύνατον να μεταβεί στην πλατφόρμα.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα ήθελε να είναι πρόεδρος αλλά δεν θα πει αν θα είναι υποψήφιος το 2024.

Ακολουθήστε τον Ιβάν στο Τουίτερ: @ivanpentchoukov

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε