Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση MAGA στο Γκραντ Ράπιντς, Μισ., 28 Μαρτίου 2019. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

Τραμπ προς υποστηρικτές: «Το εκπληκτικό ταξίδι μας μόλις ξεκινά»

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς ότι η θητεία του ως επικεφαλής της χώρας ήταν «η τιμή της ζωής μου», ενώ ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να διατηρήσουν την ελπίδα για την Αμερικανική δημοκρατία.

«Στους πολίτες της χώρας μας, η θητεία μου ως πρόεδρός σας ήταν η τιμή της ζωής μου», είπε ο Τραμπ σε σύντομο μήνυμα βίντεο που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. «Και σε όλους τους υπέροχους υποστηρικτές μου. Γνωρίζω ότι είστε απογοητευμένοι αλλά θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι το εκπληκτικό ταξίδι μας έχει μόλις ξεκινήσει.»

Η δήλωση ήρθε αφότου ο Τραμπ καταδίκασε την «βία» και «ανομία» της επίθεσης στο Καπιτώλιο και υποσχέθηκε να διασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση εξουσίας στην επόμενη διοίκηση υπό τον Τζο Μπάιντεν. Το Κογκρέσο επικύρωσε τις ψήφους του Κολλεγίου Εκλεκτόρων για τον πρώην αντιπρόεδρο σε μια συναισθηματικά φορτισμένη κοινή σύνοδο που ολοκληρώθηκε περίπου στις 3 π.μ. την Πέμπτη.

Τα μέσα ενημέρωσης, βουλευτές, πρώην αξιωματούχοι, και άλλοι επικριτές, επικρίνουν τον Τραμπ αφότου μια ομάδα εξεγερμένων και διαδηλωτών που κυμάτιζαν την Αμερικανική σημαία και την σημαία του Τραμπ, παραβίασαν το κτήριο του Καπιτωλίου. Η αναταραχή άφησε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους νεκρούς – τρεις για ιατρικούς λόγους αφότου οι αρχές εκτόξευσαν δακρυγόνο για να διαλύσουν το πλήθος – και δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν, είπε η αστυνομία της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος καταδίκασε την «φρικτή επίθεση» εισβολέων στο Καπιτώλιο, λέγοντας πως «οι διαδηλωτές που παρεισέφρησαν στο Καπιτώλιο έχουν βεβηλώσει την έδρα της Αμερικανικής δημοκρατίας.»

«Σε αυτούς που ενεπλάκησαν σε πράξεις βίας και καταστροφής, δεν αντιπροσωπεύετε την χώρα μας. Και σε αυτούς που παραβίασαν τον νόμο, θα πληρώσετε.»

Αναγνώρισε ότι «αν και τα αισθήματα είναι ψηλά» μετά από μια έντονη εκλογική διαδικασία, «η ψυχολογική σας κατάσταση θα πρέπει να είναι ψύχραιμη και η ηρεμία να αποκατασταθεί. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με την δουλειά της Αμερικής.»

Ο Τραμπ είπε πως ο μόνος στόχος του στις ενστάσεις των εκλογών του 2020 από τις 3 Νοεμβρίου, ήταν να προστατεύσει την ιερότητα της κάλπης και να προασπιστεί την Αμερικανική δημοκρατία.

«Συνεχίζω να πιστεύω πολύ έντονα ότι πρέπει να αναμορφώσουμε τους εκλογικούς μας νόμους ώστε να πιστοποιείται η ταυτότητα και η νομιμότητα όλων των ψηφοφόρων, και να διασφαλίσουμε εμπιστοσύνη σε όλες τις μελλοντικές εκλογές,» είπε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος και η ομάδα του επιδίωξαν αρκετές ενστάσεις σε δικαστήρια λόγω ανησυχιών για ισχυρισμούς «παράνομων» ψήφων που κατατέθηκαν και καταμετρήθηκαν σε αρκετές πολιτείες λόγω, όπως ισχυρίζεται η εκστρατεία, αντισυνταγματικών αλλαγών του τελευταίου λεπτού στους πολιτειακούς εκλογικούς νόμους και εκλογικής απάτης.

Αν και πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία δημοσιεύθηκαν τις πρόσφατες εβδομάδες στην μορφή των ενόρκων καταθέσεων και βεβαιώσεων ειδικών επαγγελματιών, οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν επανειλημμένα από τους επικεφαλής εκλογικούς αξιωματούχους και κάποιους βουλευτές. Οι επικριτές του Τραμπ και τα περισσότερα από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης, έχουν επίσης χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς ως «αβάσιμους».

Εν τω μεταξύ, ένα μεγάλο ποσοστό υποθέσεων που κατατέθηκαν από την εκστρατεία Τραμπ, συμμάχους της, και πολλούς ανεξάρτητους ελεγκτικούς οργανισμούς, έχουν απορριφθεί από δικαστές για διαδικαστικούς λόγους, όπως και από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Δικαστές σε πολλές υποθέσεις έχουν επίσης πει πως δεν έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς που έφερε η ομάδα του Τραμπ.

Με τις ανησυχίες του προέδρου για την εκλογική ακεραιότητα συμφωνούν αρκετοί ειδικοί και βουλευτές, και μια έρευνα των Reuters/Ipsos από τον Νοέμβριο δείχνει πως 39 τοις εκατό των Αμερικανών συμφωνούν εντόνως ή συμφωνούν σε έναν βαθμό ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «στημένες», ενώ 54 τοις εκατό είπαν ότι διαφωνούν εντόνως ή διαφωνούν σε έναν βαθμό με την δήλωση.

Ακολουθήστε μας στο Parler @epochtimesgreece

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε