Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
Ο Τζέιμς Λίντσεϊ, συν-συγγραφέας του βιβλίου «Cynical Theories», στη Νέα Υόρκη στις 28 Φεβρουαρίου 2020. (Brendon Fallon/The Epoch Times)

Τζέιμς Λίντσεϊ: Το ESG είναι μια παγκοσμιοποιητική «απάτη» που αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση μιας «Παγκόσμιας Κυβέρνησης»

Ο Τζέιμς Λίντσεϊ, συγγραφέας του βιβλίου «Race Marxism» και άλλων βιβλίων που αμφισβητούν τις woke αφηγήσεις, έχει βάλει στο στόχαστρό του το σύστημα βαθμολόγησης για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (Environmental, Social, and Governance -ESG), αποκαλώντας το ESG όπλο στα χέρια των «μαχητών της κοινωνικής δικαιοσύνης» για τον εκβιασμό των εταιρειών και εργαλείο στα χέρια εκείνων που επιδιώκουν να επιβάλουν «μια παγκόσμια κυβέρνηση».

Ο Λίντσεϊ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «The Nation Speaks» του NTD ότι το σύστημα βαθμολόγησης ESG σχεδιάστηκε αρχικά ως ένας τρόπος για τους επενδυτές να παρακολουθούν την πιθανότητα μια εταιρεία να είναι ένα καλό στοίχημα για επένδυση μακροπρόθεσμα.

«Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μερικοί πολύ κοινωνικά σκεπτόμενοι ακτιβιστές επενδυτές συγκεντρώθηκαν και σκέφτηκαν αυτή την ιδέα ότι, λοιπόν, είναι πιθανόν να ισχύει ότι οι εταιρείες που είναι κακές στην περιβαλλοντική πολιτική, κακές στην κοινωνική ευθύνη και κακή εταιρική διακυβέρνηση θα είναι κακά στοιχήματα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις», είπε.

«Απλά εγκληματικός εκβιασμός;»

Ο Λίντσεϊ πιστεύει ότι η έννοια του ESG ήταν ύποπτη από την αρχή και δεν είναι σαφές αν οι υψηλότερες βαθμολογίες μεταφράζονται σε καλή μακροπρόθεσμη κερδοφορία για τις συμμετέχουσες εταιρείες.

Ακόμη χειρότερα, υποστήριξε ότι, με την πάροδο του χρόνου, οι βαθμολογίες ESG έχουν καταληφθεί και «μετατραπεί σε όπλα» από τους «πολεμιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Έχουν τη μόχλευση για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σαν … οικονομικό όπλο στο κεφάλι κάθε εταιρείας που δεν κάνει αυτό που θέλουν να κάνει», είπε, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη οπλοποίηση».

«Στην πραγματικότητα, πρόκειται για εκβιασμό, είναι απλώς εγκληματική εκβίαση, χρησιμοποιώντας ως μηχανισμό αυτό που μοιάζει με ένα υπεύθυνο εργαλείο μέτρησης. Έτσι, κανείς δεν είναι άμεσα υπεύθυνος για την εμπλοκή σε αυτό που στην πραγματικότητα είναι ένας μαφιόζικος εκβιασμός των εταιρειών», υποστήριξε.

Η έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο προσδιορισμού των βαθμολογιών ESG αποτελεί ανοιχτή πόρτα για κατάχρηση, υποστήριξε περαιτέρω ο Λίντσεϊ.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα για έναν πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων που ασκούν τεράστια δύναμη στις αγορές, να μπορούν να λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι μια επιστροφή σχεδόν σε ένα φεουδαρχικό σύστημα … οι λόρδοι αποφασίζουν τι είναι σωστό και τι λάθος», είπε.

«Ευρύτερη παγκόσμια ατζέντα»

Στην πραγματικότητα, οι βαθμολογίες ESG μοιάζουν πολύ με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας, αλλά εφαρμόζονται σε εταιρικό επίπεδο, υποστήριξε ο Λίντσεϊ.

«Είναι πανομοιότυπο με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας, απλώς έχει ένα ωραίο όνομα που ταιριάζει στις δυτικές … όχι μόνο δυτικές … αξίες, το οποίο είναι ο τρόπος με τον οποίο το πωλούν στο κοινό ή κάνουν τους ανθρώπους να το υποστηρίξουν και να νομίζουν ότι κάνουν καλό στον κόσμο».

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το επιχείρημα του Λίντσεϊ ότι το ESG εντάσσεται σε μια «ευρύτερη παγκόσμια ατζέντα» που, όπως είπε, θέλει να καταστήσει τη Δύση ενεργειακά φτωχή -προς όφελος χωρών όπως η Κίνα- και ως μέσο κοινωνικού ελέγχου.

«Θέλουν να εφαρμόσουν το ίδιο ακριβώς σύστημα ελέγχου επειδή βλέπουν ότι λειτουργεί για τον έλεγχο των ανθρώπων στην Κίνα», προσθέτοντας ότι, κατά την άποψή του, η «ελίτ της εξουσίας» στη Δύση «συχνά θέλει να ελέγχει τους ανθρώπους».

«Ο στόχος είναι να κάνουν την Κίνα ένα μοντέλο και τη Δύση την αντιστροφή του. Η Κίνα είναι μια κομμουνιστική χώρα που λειτουργεί μια φασιστική αγορά. Και ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε τις εταιρείες για να δημιουργήσουμε μια φασιστική αγορά που θα εγκαταστήσει τον κομμουνισμό στη Δύση, αυτό είναι η κοινωνική σας πίστωση, η περιβαλλοντική σας δικαιοσύνη κ.λπ.». δήλωσε ο Λίντσεϊ.

«Και ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι η θρησκεία του κομμουνισμού πιστεύει ότι όταν παίρνεις τα αντίθετα που είναι έτσι διατεταγμένα και τα βάζεις σε σχέση μεταξύ τους, οι αντιφάσεις εκδηλώνονται και τελικά λειτουργούν σε ένα συνθετικό σύνολο».

«Και έτσι θα το χρησιμοποιούσαν αυτό ως εργαλείο για να προσπαθήσουν να φτάσουν προς μια παγκόσμια κυβέρνηση», δήλωσε ο Λίντσεϊ.

Η Insider Intelligence εκτιμά ότι, το 2022, υπήρχαν παγκοσμίως 41 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ESG.

Μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει στα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε