Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ένας άντρας κοιτάει οχήματα μέσα σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά από δριμείες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Λινγί, στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, 14 Αυγ. 2020. (STR/AFP via Getty Images)

Δριμείες βροχοπτώσεις πλήττουν πάλι τον ποταμό Γιανγκτζέ, πλημμυρίζοντας πόλεις και αφήνοντας πολλούς άστεγους

Οι πλημμύρες ως αποτέλεσμα ισχυρών βροχοπτώσεων στις επαρχίες Σαανσί και Σιτσουέν προκάλεσαν υπερχείλιση στον ποταμό Γιανγκτζέ τις τελευταίες ημέρες, και τα ύδατα της υπερχείλισης κατέκλεισαν πόλεις στις δυτικές περιοχές της Κίνας.

Η στάθμη του Γιανγκτζέ στην πόλη Τσονγκτσίνγκ εκτιμήθηκε ότι μπορεί να υπερβαίνει το επίπεδο ασφάλειας στις 19 Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να συμβεί παραβίαση επιχώματος ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι CCTV, το οποίο ανέφερε αξιωματούχους ως πηγή.

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας, παρόμοιο με το αμερικανικό υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 13 Αυγούστου ότι οι βροχοπτώσεις σε περιοχές κατά μήκος των ποταμών Γιανγκτζέ και Χουάι έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 1961.

Μια γυναίκα χρησιμοποιεί ένα ποδήλατο για να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά από μια ξαφνική βροχή στο Πεκίνο στις 9 Αυγούστου 2020. (NOEL CELIS/AFP μέσω Getty Images)

 

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της χώρας, Τζόου Σιουεγουέν, αποκάλυψε ακούσια ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους κατά την διάρκεια πλημμυρών φέτος.

Οι βροχοπτώσεις άρχισαν να κινούνται βόρεια στις περιοχές όπου βρίσκονται οι ποταμοί Κίτρινος, Χάι, Σόνγκχουα και Λιάο. Ο Κίτρινος Ποταμός έχει πλημμυρίσει από τις 11 Αυγούστου, αλλά οι αρχές δεν έχουν μιλήσει καθόλου για την έκταση των ζημιών.

Δύο πλημμύρες

Η Επιτροπή Ποταμού Γιανγκτζέ του υπουργείου υδάτινων πόρων της Κίνας ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι ένα νέο μέγιστο σημείο πλημμύρας παρατηρήθηκε στον ποταμό Τζιαλίνγκ, έναν κύριο παραπόταμο του Γιανγκτζέ, και εισήλθε στον Γιανγκτζέ κοντά στην Τσονγκτσίνγκ, μια μεγάλη πόλη με περισσότερους από 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Το μέγιστο της πλημμύρας του ποταμού Τζιαλίνγκ αναμένεται να προκαλέσει πλημμύρα και στον Γιανγκτζέ στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με την επιτροπή.

Η άνω περιοχή του ποταμού Γιανγκτζέ απειλείται επίσης από ισχυρή βροχή, ανέφεραν οι αρχές της Τσονγκτσίνγκ στις 16 Αυγούστου. Ύδατα υπερχείλισης από τον ποταμό Τζιαλίνγκ και το άνω ρεύμα του Γιανγκτζέ μπορεί να ωθήσουν την στάθμη του τελευταίου πάνω από το όριο ασφαλείας του στις 19 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, οι χαμηλού υψομέτρου περιοχές των πόλεων Μεϊσάν, Γκουανγκγιουέν και Ντεγιάνγκ στην επαρχία Σιτσουέν και στην Τσονγκτσίνγκ έχουν μετατραπεί σε βάλτους από τα ύδατα υπερχείλισης από τις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με βίντεο που παρείχαν κάτοικοι των περιοχών στην Epoch Times.

Πλημμύρες έχουν επίσης αναφερθεί στον Λουεγιάνγκ, ένα νομό στην επαρχία Σαανσί. Στις 4:10 μ.μ. στις 16 Αυγούστου, η κυβέρνηση του νομού διέταξε όλους τους κατοίκους, αγροτικών περιοχών και αστικών περιοχών, να μετακινηθούν τουλάχιστον στον τρίτο όροφο κτιρίων με περισσότερους από έξι ορόφους.

Η κυβέρνηση απαρίθμησε επίσης εννέα οικιστικά συγκροτήματα που είπε ότι ήταν πολύ παλιά ώστε να αξίζει να τα προστατεύσει από πιθανές πλημμύρες.

Περισσότερες πόλεις στην Σιτσουέν, όπως η Τσενγκντού, Νγκάγουα και Μιενγιάνγκ, ανέφεραν επίσης κρίσιμη κατάσταση πλημμυρών στις 16 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, οι έντονες βροχές προκάλεσαν επίσης πλημμύρες κατά μήκος τμημάτων του Κίτρινου Ποταμού, ειδικά στην πόλη Λινγί στην επαρχία Σαντόνγκ και στην πόλη Λονγκνάν στην επαρχία Γκανσού. Χωριά βυθίστηκαν στο νερό λόγω καταιγίδων και αυτό στην συνέχεια προκάλεσε κατολισθήσεις λάσπης.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα επηρεάστηκαν. Δεν υπήρχαν πληροφορίες για θανάτους ή αγνοούμενους.

Επιπτώσεις

Ενώ η δυνατή βροχή προκάλεσε ιστορικές πλημμύρες από τον Ιούνιο, οι αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τη συνολική ζημία από την καταστροφή. Κάτοικοι των περιοχών είπαν στην Epoch Times ότι οι αρχές απαγόρευαν στους ανθρώπους να δημοσιεύουν πληροφορίες στο διαδίκτυο και εμπόδισαν την είσοδο ατόμων σε χωριά που έχουν πληγεί από κατολισθήσεις.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Τζόου παραδέχτηκε ότι, σε εθνικό επίπεδο, περισσότερα από 63 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από πλημμύρες φέτος, με πάνω από 4 εκατομμύρια να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένας άντρας κοιτάζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά από μια ξαφνική βροχή στο Πεκίνο στις 9 Αυγούστου 2020. (NOEL CELIS/AFP μέσω Getty Images)

 

Από αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους, ο Τζόου είπε ότι 17.500 από αυτούς διασώθηκαν ή εκκενώθηκαν από πυροσβέστες. Περισσότερα από 3,98 εκατομμύρια άνθρωποι αφέθηκαν να ξεφύγουν από τις πλημμύρες μόνοι τους.

Ο Τζόου είπε επίσης ότι τα δύο τρίτα της γης στην επαρχία Τζιανγκσί πλημμύρισαν πριν από την συγκομιδή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας, ολόκληρη η χώρα έχει 42,13 εκατομμύρια εκτάρια (περίπου 400 εκατομμύρια στρέμματα) σχετικά καλής ποιότητας γεωργικής γης. Μεγάλο μέρος βρίσκεται στις λεκάνες απορροής των ποταμών Γιανγκτζέ, Χουάι και Κίτρινου, όπου οι πιο σοβαρές πλημμύρες συνέβησαν φέτος.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε