Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Υγειονομικό προσωπικό ελέγχει τη θερμοκρασία των κατοίκων καθώς παρατάσσονται για να κάνουν το τεστ ανίχνευσης της COVID-19 στο Τσινγκντάο, στην επαρχία Σάντονγκ της ανατολικής Κίνας στις 12 Οκτωβρίου 2020. (STR/AFP μέσω Getty Images)

Κινεζική πόλη: Νέα lockdown σε γειτονιές, κλείνουν νοσοκομεία εν μέσω έξαρσης του ιού του ΚΚΚ

Με lockdown σε γειτονιές και την απαίτηση να γίνουν διαγνωστικά τεστ COVID-19 από όλους τους κατοίκους προχωρούν οι αρχές της πόλης Τσινγκντάο  στην ανατολική Κίνα, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τα κρούσματα μετά από νέα έξαρση του ιού του ΚΚΚ.

Στις 12 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση «κλείδωσε» κτιριακά συγκροτήματα όπου μέσα κατοικούν διαγνωσμένοι ασθενείς.  Όρισε επίσης τη γειτονιά όπου το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος του Τσινγκντάο βρίσκεται ως «περιοχή μεσαίου κινδύνου» για την εξάπλωση του ιού.

Έξι εκατομμύρια κάτοικοι που ζουν στις περιοχές Σινάν, Σιμπέι, Λιτσάνγκ, Λαοσάν και Τσενγκγιάνκ υποχρεώθηκαν να κάνουν τεστ νουκλεϊκού οξέος COVID-19. Το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, οι κάτοικοι άρχισαν να παρατάσσονται. Η πόλη είχε ήδη  ανακοινώσει 12 κρούσματα νωρίτερα την ίδια ημέρα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ξέσπασμα.

Υγειονομικό προσωπικό παίρνει δείγμα από έναν κάτοικο ώστε να εξεταστεί για την COVID-19 στο Τσινγκντάο, στην επαρχία Σάντονγκ της ανατολικής Κίνας στις 12 Οκτωβρίου 2020. (STR / AFP μέσω Getty Images)

 

Παρόλο που η πραγματική κλίμακα της τρέχουσας έξαρσης είναι ασαφής, καθώς είναι γνωστή η τακτική των τοπικών αρχών στην αναφορά λιγότερων κρουσμάτων προκειμένου να υποβαθμίσουν τις κρίσεις, η πόλη έκλεισε τουλάχιστον τρία νοσοκομεία εν αναμονή της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19.

Και, παρόλο που η πόλη δεν ανακοίνωσε γενικό lockdown, ακυρώθηκαν αεροπορικές πτήσεις στο μοναδικό αεροδρόμιο του Τσινγκντάο. Η κρατική εφημερίδα Beijing Daily αναφέρει ότι 26 πτήσεις ακυρώθηκαν στις 12 Οκτωβρίου και περισσότερες από 110 πτήσεις ακυρώθηκαν στις 13 Οκτωβρίου. Το άρθρο προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι περισσότερες πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν.

Το Τσινγκντάο, μια παράκτια πόλη της επαρχίας Σάντονγκ, φιλοξενεί περίπου 9,5 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της πόλης.

Έξαρση

Οι αρχές απαίτησαν κάθε ειδικός χώρος για τα τεστ κορονοϊού της πόλης να λειτουργεί από τις 7 π.μ. έως τουλάχιστον τις 10 μ.μ. – καθώς η επαρχιακή κυβέρνηση ζήτησε από την πόλη να ολοκληρώσει τις εξετάσεις όλων των κατοίκων της πόλης έως τις 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση της πόλης πραγματοποίησε την πρώτη της συνέντευξη τύπου για το πρόσφατο ξέσπασμα στις 12 Οκτωβρίου. Είχε ακυρώσει απότομα μια συνέντευξη τύπου που ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη ημέρα.

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua αναφέρει ότι ο Τσεν Γουάνσενγκ, αναπληρωτής διευθυντής της κυβέρνησης Τσινγκντάο, ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου ότι τα 12 κρούσματα – έξι διαγνωσμένοι ασθενείς και έξι ασυμπτωματικοί φορείς – σχετίζονται με το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος του Τσινγκντάο.

Οι δέκα ήταν ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία στο νοσοκομείο και νοσοκόμοι που φρόντιζαν τους ασθενείς. Οι άλλοι δύο ήταν συγγενείς ενός μολυσμένου ασθενούς και ενός νοσοκόμου.

Ο Τσεν είπε επίσης ότι οι αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο των εστιατορίων και των αγορών που τα 12 μολυσμένα άτομα είχαν επισκεφθεί πρόσφατα, καθώς και τα κτιριακά συγκροτήματα όπου κατοικούν.

Μετά το κλείσιμο του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος του Τσινγκντάο στις 11 Οκτωβρίου, το Νοσοκομείο Τσινγκντάο No. 3 ανακοίνωσε στις 12 Οκτωβρίου ότι θα μετατραπεί σε αποκλειστικό νοσοκομείο για την COVID-19 και δεν θα λαμβάνει πλέον νέους ασθενείς. Όλοι οι ασθενείς χωρίς COVID-19 θα μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία το συντομότερο δυνατό.

Το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος του Τσινγκντάο, επιπλέον, θα θεραπεύει μόνο ασθενείς με COVID-19 στο εγγύς μέλλον.

Το Κεντρικό Νοσοκομείο του Τσιγκντάο είπε ότι έκλεισε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά θα συνεχίσει να θεραπεύει άλλους ασθενείς ως συνήθως.

Κάτοικοι περιμένουν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 στο Τσινγκντάο, της επαρχίας Σάντονγκ της ανατολικής Κίνας στις 12 Οκτωβρίου 2020. (STR/AFP μέσω Getty Images)

 

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες τους, το Νοσοκομείο Τσινγκντάο No. 3 διαθέτει 800 κλίνες ασθενών ενώ το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος του Τσινγκντάο διαθέτει 320.

Ανησυχίες

Στις 11 Οκτωβρίου, η Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σάντονγκ ανακοίνωσε ότι κάθε κάτοικος που είχε επισκεφθεί το Τσινγκντάο μετά τις 23 Σεπτεμβρίου πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο φορές τεστ νουκλεϊκού οξέος, ένα τεστ αντισωμάτων και να κάνει επταήμερη αυτο-απομόνωση.

Ο κανονισμός της Τζινάν τρομάξε τους επισκέπτες στο Τσινγκντάο, καθώς είναι γνωστός ως ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αργίας της Εθνικής Ημέρας από την 1η έως τις 8 Οκτωβρίου, οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι η πόλη ήταν ασφαλής για επίσκεψη.

Οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου αμφισβητούν εάν η πόλη είναι πραγματικά ασφαλής.

Η κρατική εφημερίδα Health Times, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία, αναφέρει ότι 4,48 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το Τσινγκντάο από την 1η έως τις 8 Οκτωβρίου. Περίπου 2,83 εκατομμύρια τουρίστες αγόρασαν εισιτήρια για προορισμούς στα αξιοθέατα του Τσινγκντάο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Το Τσινγκντάο διοργάνωσε επίσης ένα διήμερο Φεστιβάλ Μουσικής του Φοίνικα, το οποίο προσέλκυσε χιλιάδες τουρίστες και κατοίκους της περιοχής.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε