Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Γιάννης Σιδέρης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΟΑΝ) - Κωνσταντίνος Αραβώσης (Γ.Γ. ΥΠΕΝ) - Νίκος Χιωτάκης (Πρόεδρος ΕΟΑΝ) - Κωστής Χατζηδάκης - Αγγελική Κοσμοπούλου (Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθ. Κ. Λασκαρίδη) - STUDIO PANOULIS

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για την Απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε το στόχο να γίνει η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα αποσύρει τα πλαστικά μιας χρήσης, εναρμονιζόμενη με την κοινοτική οδηγία. O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε στις 30/6 το σχετικό νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ για τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζει το νομοσχέδιο – STUDIO PANOULIS

 

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στην κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου με το Ίδρυμα για μια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης». Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι πρώτοι πρεσβευτές της πρωτοβουλίας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης», προσωπικότητες που στηρίζουν την καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Ο κ. Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους στόχους του νομοσχεδίου, αλλά και στις βασικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής Οδηγίας. Επιπλέον, παρουσίασε με λεπτομέρεια τα εθνικά μέτρα που θα ληφθούν, ώστε η αγορά και οι πολίτες να έχουν ένα ικανό διάστημα προσαρμογής. Σε ανάρτησή του στο Facebook, o υπουργός ανέφερε: «Mε το νομοσχέδιο που παρουσιάσαμε σήμερα η Ελλάδα μπαίνει στην πρωτοπορία της Ευρώπης για την απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης. Δεν το κάνουμε μόνο γιατί είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση. Το κάνουμε κυρίως γιατί είναι ζήτημα περιβάλλοντος, δημόσιας υγείας και συνείδησης. Επιπλέον, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα. Γι’ αυτό παρουσιάσαμε και τους πρώτους πρεσβευτές της πρωτοβουλίας «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης».

Το kit της πρωτοβουλίας “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης” το οποίο μοιράστηκε στους συμμετέχοντες – STUDIO PANOULIS

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για σε όλους όσοι θέλουν να γίνουν μέρος της λύσης! Μπορεί ο καθένας να το κάνει εύκολα, συμπληρώνοντας τη φόρμα στην αρχική σελίδα του site www.supfree.gr και να γίνει εθελοντής/εθελόντρια στις δράσεις του προγράμματος ή να εντάξει στο πρόγραμμα «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» τις δικές του δράσεις (για εταιρείες, φορείς, συλλόγους) ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο Γ.Γ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και η Αγγελική Κοσμοπούλου, με τους πρεσβευτές της πρωτοβουλίας “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης” – STUDIO PANOULIS

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, Αντριάνα Παρασκευοπούλου. Η λίστα των πρεσβευτών (αλφαβητικά): 1. Πάνος Αμαραντίδης, εκπαιδευτικός, σεναριογράφος / σκηνοθέτης 2. Έλενα Γαλύφα, blogger 3. Ζέτα Δούκα, ηθοποιός – μήνυμα βίντεο 4. Δήμος Δούμουρας, Ιδιοκτήτης Εστιατορίου “Αυλή”, Δονούσα –μήνυμα βίντεο 5. Ευρυδίκη Θεοκλέους, τραγουδίστρια 6. Ράνια Θρασκιά, ψυχολόγος 7. Γιώργος Καζαντζόπουλος, sustainability expert, συνεργάτης μεγάλων αθλητικών γεγονότων (Μαραθώνιος Αθήνας, Ολυμπιακοί Αγώνες κ.ά.) 8. Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, στυλίστρια 9. Νίκος Κιούσης, επικεφαλής οργάνωσης Let’s Do It Greece 10. Στέλιος Κουδουνάρης, σχεδιαστής 11. Μέμος Μπεγνής, ηθοποιός 12. Xρύσα Μπισκιτζή, Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας 13. Ζωή Παπαδοπούλου, τραγουδίστρια 14. Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Γεωλογικής και Περιβαλλοντικής Ωκεανογραφίας / Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών 15. Μαίρη Συνατσάκη, παρουσιάστρια 16. Βασίλης Φραγκογιάννης, καθαριστής – Τyphoon Project – μήνυμα βίντεο Διαδικτυακή παρουσία πρωτοβουλίας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»

Website: https://supfree.gr/ • Facebook: Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης • Instagram: supfreegreece • Email: sup@prv.ypeka.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε