Σάββατο, 27 Απρ, 2024
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, 15 Ιουλίου 2020. (Andrew Harnik/Pool μέσω REUTERS)

Οι ΗΠΑ καλούν το κινεζικό καθεστώς να σταματήσει την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) να σταματήσει αμέσως την «διεστραμμένη κατάχρηση και κακοποίηση» εναντίον της πνευματικής πρακτικής Φάλουν Γκονγκ.

«Είκοσι ένα χρόνια δίωξης εναντίον αυτών που ασκούν Φάλουν Γκονγκ είναι πάρα πολύ και πρέπει να τελειώσει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε μια σπάνια δήλωση ανώτατου διοικητικού αξιωματούχου για την καταστολή.

«Εκτενείς αποδείξεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΛΔΚ [Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας] συνεχίζει να καταστέλει και να κακοποιεί αυτήν την κοινότητα ανθρώπων μέχρι σήμερα, και υπάρχουν ρεπορτάζ για βασανιστήρια ανθρώπων που ασκούν Φάλουν Γκονγκ και για φυλάκιση χιλιάδων», είπε στις 20 Ιουλίου, την 21η επέτειο από την έναρξη της εκστρατείας δίωξης του Πεκίνου.

Ο Πομπέο ζήτησε επίσης από το κινεζικό καθεστώς να απελευθερώσει τους φυλακισμένους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και να λογοδοτήσει για τον τόπο που βρίσκονται οι αγνοούμενοι.

Τα σχόλιά του προστίθενται σε αυτά περίπου 30 βουλευτών και αξιωματούχων των ΗΠΑ που εξέδωσαν δηλώσεις που εκφράζουν αλληλεγγύη με τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ την ημέρα της επετείου. Εκατοντάδες βουλευτές σε όλο τον κόσμο καταδίκασαν επίσης τη βίαιη καταστολή του καθεστώτος.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία Σαμ Μπράουνμπακ είπε ότι μίλησε με εκπροσώπους του Φάλουν Γκονγκ στις 20 Ιουλίου για την συνεχή δίωξη του Πεκίνου.

«Εμπνέομαι από την επιμονή των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, που δεν τα παρατάνε παρ’ όλο που απειλούνται από την πίεση της κυβέρνησης της ΛΔΚ να απαρνηθούν τα πιστεύω τους», έγραψε ο Μπράουνμπακ σε ένα tweet.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική άσκηση που περιλαμβάνει ασκήσεις διαλογισμού και ένα σύνολο ηθικών διδασκαλιών που βασίζονται στις αρχές αλήθεια, καλοσύνη και ανεκτικότητα. Η άσκηση έγινε πολύ δημοφιλής στην Κίνα, με τουλάχιστον 70 εκατομμύρια ανθρώπους να εξασκούνται μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις της Κίνας εκείνη την εποχή.

Στις 20 Ιουλίου 1999, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα έγιναν οι στόχοι δίωξης όταν το ΚΚΚ θεώρησε τη δημοτικότητα του Φάλουν Γκονγκ απειλή για την εξουσία του και απαγόρευσε την πρακτική. Από τότε οι ασκούμενοι υπέστησαν παρενοχλήσεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα πιστεύω τους. Εκατομμύρια έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κέντρου Πληροφοριών του Φάλουν Ντάφα (FDIC). Περισσότεροι από 4.000 επιβεβαιώθηκε ότι πέθαναν από βασανιστήρια, σύμφωνα με το Minghui.org, ένα διαδικτυακό κέντρο συλλογής πληροφοριών σχετικά με την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, αν και αυτός είναι μάλλον ένας πολύ μικρότερος του πραγματικού αριθμός, δεδομένης της δυσκολίας απόκτησης ευαίσθητων πληροφοριών από την Κίνα.

«Από το 1999, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) επιδίωξε να εξαλείψει το Φάλουν Γκονγκ, μια πνευματική άσκηση που προέρχεται από την Κίνα, και τους ειρηνικούς ασκούμενους και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους να ασκήσουν τα πιστεύω τους», δήλωσε ο Πομπέο.

Ο υπουργός περιέγραψε την ιστορία της Τζανγκ Γιουχουά, μιας ασκούμενης του Φάλουν Γκονγκ που μπόρεσε να επιζήσει μετά από φυλάκιση στην Κίνα. Ο Πομπέο την καλωσόρισε πέρυσι στην εκδήλωση Προώθησης της Θρησκευτικής Ελευθερίας στην Ουάσινγκτον, που διοργανώθηκε από το υπουργείο.

«Αφού επέζησε από αυτό που περιέγραψε ως βασανιστήρια όσο βρισκόταν σε στρατόπεδο εργασίας και σε φυλακή στην Κίνα, μιλάει εκ μέρους του φυλακισμένου συζύγου της, Μα Τζενγιού, ο οποίος υπέμεινε μήνες βασανιστηρίων επειδή αρνείται να απαρνηθεί τα πιστεύω του για το Φάλουν Γκονγκ», είπε.

Η Τζανγκ φυλακίστηκε επανειλημμένα και υπέστη βασανιστήρια στην Κίνα για μια περίοδο συνολικά 7,5 ετών πριν δραπετεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015.

Ήταν μεταξύ 27 επιζώντων θρησκευτικών διώξεων που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο τον περασμένο Ιούλιο. Η Τζανγκ είπε στον Τραμπ για τα δεινά του συζύγου της, ζητώντας από τον πρόεδρο να αναλάβει δράση. Φοβόταν ότι το κομμουνιστικό καθεστώς θα είχε πάρει τα ζωτικά όργανα του Μα, για να τα πουλήσει σε μεταμοσχεύσεις.

«Η εγκληματική αφαίρεση οργάνων εξακολουθεί να υπάρχει, οπότε πρέπει να αναλάβουμε δράση», είπε η Τζανγκ τότε. «Οι λέξεις δεν μετράνε».

Αποδεικτικά στοιχεία αυτής της τρομερής πρακτικής έχουν συσσωρευτεί από την πρώτη εμφάνιση των ισχυρισμών το 2006. Ένα ανεξάρτητο λαϊκό δικαστήριο το 2019, μετά από διερεύνηση ενός έτους, διαπίστωσε πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το ΚΚΚ σκότωσε  —και συνεχίζει να σκοτώνει— φυλακισμένους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, και πουλά τα όργανά τους στην αγορά μεταμοσχεύσεων.

Ο εκπρόσωπος του FDIC Τζανγκ Έρπινγκ επικρότησε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την «υπεράσπιση της ελευθερίας της συνείδησης, του συνεταιρίζεσθαι και της έκφρασης».

«Η δήλωση τύπου του [Πομπέο] και η μακροχρόνια υποστήριξή του θα εμπνεύσουν δεκάδες εκατομμύρια Κινέζους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τις ελευθερίες», δήλωσε ο Τζανγκ σε ανακοίνωση.

«Καλούμε την διεθνή κοινότητα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αμερικής και να βοηθήσει στον τερματισμό αυτής της φρικτής δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, διάρκειας δύο δεκαετιών».

Ακολουθήστε την Cathy στο Twitter: @CathyHe_ET

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε