Τετάρτη, 24 Απρ, 2024

Το Πεκίνο κρύβει τα νέα κρούσματα του ιού με τεχνάσματα

Κινέζοι πολίτες καταγγέλουν μεγάλες ουρές έξω από τα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα γίνονται και αναφορές για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται οι προσβεβλημένοι ασθενείς.

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του ιού, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, στις 19 Μαρτίου ισχυρίστηκε ότι δεν εμφανίστηκαν νέα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρόλα αυτά, οι Κινέζοι πολίτες περιγράφουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Στο Wuhan, το επίκεντρο της επιδημίας, οι κάτοικοι καταγγέλουν μεγάλες ουρές στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα γίνονται και αναφορές για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται οι προσβεβλημένοι ασθενείς.

Εν τω μεταξύ, χρήστες του διαδικτύου δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τις δηλώσεις του κινεζικού καθεστώτος.

Ο ιός του ΚΚΚ., κοινώς γνωστός και ως νέος κορωνoϊός, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Wuhan τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι Epoch Times αναφέρονται στον νέο κορωνοϊό ως “ιός του ΚΚΚ”, λόγω της προσπάθειας συγκάλυψης και της κακόβουλης διαχείρισης από μέρους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού σε όλη την Κίνα, και κατ’ επέκταση τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Νοσοκομεία

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 19 Μαρτίου, ένας Κινέζος πολίτης δείχνει την ουρά που υπήρχε μπροστά του στο νοσοκομείο Wuhan Union, μια από τις 46 εγκαθιδρυμένες μονάδες για τη θεραπεία του COVID-19. «Δες δες! Οι άνθρωποι περιμένουν στην ουρά έξω από το νοσοκομείο Wuhan Union», λέει ο άνθρωπος. Η Epoch Times, εξακρίβωσε ότι το βίντεο είναι όντως τραβηγμένο στο νοσοκομείο.



Περισσότεροι από 30 άνθρωποι φαίνονται να περιμένουν στην ουρά, σε απόσταση ασφαλείας από τους μπροστινούς τους. Δίπλα τους στέκεται ένας φύλακας του νοσοκομείου, ο οποίος φορά προστατευτική στολή και μάσκα N95.

Από εκείνους που περίμεναν στην ουρά, κάποιοι φορούσαν μάσκες και κάποιοι ήταν ντυμένοι με χειρουργικές στολές ή πλαστικά αδιάβροχα, για να μην προσβληθούν από τον ιό.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Wu, κάτοικος της διπλανής πόλης Huanggang, καλούσε για βοήθεια κλαίγοντας. Είπε ότι κανένα από τα νοσοκομεία στο Huanggang ή στο Wuhan δεν μπορεί να διαγνώσει την ασθένειά του, διότι όλες οι εγκαταστάσεις τους ήταν γεμάτες από ασθενείς με κορωνοϊό.

Η κόρη του κ. Wu, σε τηλεφωνική συνέντευξή της στην Epoch Times, δήλωσε : «Κάλεσα γιατρούς από το Wuhan και μου είπαν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πατέρας μου να έχει όγκο στο νεφρό, αλλά δεν μπορούν να τον δεχτούν. Τα νοσοκομεία τους είναι γεμάτα από ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό».

Νέες εγκαταστάσεις

Στις 19 Μαρτίου, ένας οικοδόμος εργάτης ανέβασε ένα βίντεο με ένα νέο αυτοσχέδιο νοσοκομείο, το οποίο στήθηκε στο εσωτερικό ενός σταδίου, σε ένα προάστιο του Wuhan.

«Άλλη μια νύχτα και η αποστολή μας θα έχει τελειώσει», είπε ο άνθρωπος. «Ένα νέο αυτοσχέδιο νοσοκομείο θα είναι σύντομα σε λειτουργία».

Η κα. Li, κάτοικος του Wuhan, είπε στην Epoch Times ότι, πρόσφατα οι αρχές έχουν δημιουργήσει σε διάφορα σημεία της πόλης τις λεγόμενες κινητές μονάδες. Στημένες συνήθως μέσα σε πανεπιστήμια, οι διαγνωσμένοι ασθενείς κρατιούνται εκεί σε καραντίνα.

«Αφότου έβαλαν λουκέτο στα 14 αυτοσχέδια νοσοκομεία [στις 10 Μαρτίου], έστησαν 300 κινητές μονάδες. Πιστεύω ότι είναι κάποιου νέου είδους εγκαταστάσεων», δήλωσε η Li. Το κλείσιμο των αυτοσχέδιων νοσοκομείων συνέπεσε με την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping στο Wuhan, μετά το ξέσπασμα του ιού, με τις αρχές να λένε πως δεν τα είχαν πλέον ανάγκη.

Η κα. Li δήλωσε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι δεν τους έχει γίνει καμία διάγνωση και είναι αυτοαπομονωμένοι στο σπίτι. «[Από ό,τι γνωρίζω], κάθε κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή Jiang’an, μια περιοχή του Wuhan έχει ασθενείς μολυσμένους από τον ιό και εξαναγκάζονται να μένουν στο σπίτι».

Η κα. Zhang, ένας άλλος κάτοικος του Wuhan, πιστεύει ότι η επιδημία είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι οι αρχές ισχυρίζονται.

«Εάν η έξαρση της επιδημίας δεν φτάσει να γίνει ιδιαίτερα κρίσιμη, πιστεύω πως η κυβέρνηση θα μας αφήσει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι είναι ακόμη κλειστοί και υπό έλεγχο, και οι επιχειρήσεις στο Wuhan εκτός λειτουργίας», δήλωσε η Zhang σε τηλεφωνική συνέντευξη της στις 17 Μαρτίου.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, το Wuhan βρίσκεται σε καραντίνα. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, έχουν κλείσει οι εργασιακοί χώροι και έχουν σταματήσει οι δημόσιες συγκοινωνίες. Επίσης τα οδικά ταξίδια και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί και απαγορευθεί.

Εκτός από το Xinjiang και το Guizhou, δύο απομακρυσμένες περιοχές της Κίνας, στις οποίες ξανάνοιξαν πρόσφατα τα γυμνάσια και λύκεια για τους μαθητές, οι οποίοι θα δώσουν κανονικά τις εισαγωγικές εξετάσεις τους, όλα τα σχολεία στις υπόλοιπες επαρχίες και περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Τα σχολεία της Κίνας είναι ήδη κλειστά από τις διακοπές της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς και τα μαθήματα γίνονται μέσω διαδικτύου.

Χρήστες του διαδικτύου

Πολλοί από τους χρήστες του διαδικτύου είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τους ισχυρισμούς των αρχών, ότι η επιδημία έχει περιοριστεί. Ένα ευρέως διαδεδομένο άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ένα διαδικτυακό πίνακα ανακοινώσεων, ανέφερε πως μόνο όταν θα πληρούνται τρία κριτήρια θα αποδειχθεί ότι η επιδημία έχει πραγματικά τελειώσει.

Τα τρία κριτήρια είναι: όλα τα σχολεία στην Κίνα να ανοίξουν ξανά. Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία να ανοίξουν τα σύνορά τους στην Κίνα και το ΚΚΚ να πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριο του Κόμματος, την Πολιτική Συμβουλευτική Διάσκεψη του Κινεζικού Λαού γνωστό και ως «Οι Δύο Συνεδρίες».

Το φετινό συνέδριο «Οι Δύο Συνεδρίες» είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-13 Μαρτίου, ωστόσο στις 24 Φεβρουαρίου, το Κόμμα ανακοίνωσε την αναβολή του λόγω επιδημίας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε