Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Στιγμιότυπο οθόνης της Στέφανι ντε Γκαρέι και της κόρης της Μάντι ντε Γκαρέι που μιλούν για το πως η υγεία της Μάντι ζημιώθηκε από ένα εμβόλιο COVID-19, στην εκδήλωση τύπου του γερουσιαστή Ρον Τζόνσον, 28 Ιουνίου 2021. (Rumble/Στιγμιότυπο μέσω Epoch Times)

13χρονη υποφέρει δριμείες παρενέργειες μετά από εμβόλιο Pfizer COVID-19

Η Μάντι ντε Γκαρέι ήταν μια υγιής, χαρούμενη μαθήτρια με άριστους βαθμούς από το Οχάιο των ΗΠΑ που απολάμβανε να κάνει παρέα με φίλες πριν λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer COVID-19 στην ηλικία των 12.

Η τώρα 13χρονη ήταν μία από τους 2.260 εθελοντές συμμετέχοντες στην δοκιμή του εμβολίου Pfizer για την COVID-19 σε εφήβους από 12 έως 15 ετών που είχε αρχίσει τον Ιούλιο 2020. Η μητέρα της Μάντι, Στέφανι ντε Γκαρέι, είπε ότι η κόρη της ζήτησε να συμμετάσχει στην δοκιμή για να βοηθήσει στο σταμάτημα της πανδημίας.

«Ο άντρας μου δουλεύει στον ιατρικό χώρο, και εγώ έχω πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού», είπε η Γκαρέι, που μίλησε εκ μέρους της κόρης της σε συνέντευξη τύπου που παρουσίασε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον (Ρ-Ουισκ.) στις 28 Ιουνίου. «Είμαστε υπέρ των εμβολίων και υπέρ της επιστήμης, και για αυτόν τον λόγο συμφωνήσαμε να επιτρέψουμε στην Μάντι και στους δύο μεγαλύτερους αδελφούς της να συμμετάσχουν εθελοντικά στην δοκιμή.»

Ο Τζόνσον οργάνωσε την συνέντευξη τύπου για να επιτρέψει σε ανθρώπους ανά την χώρα που έχουν βιώσει δριμείες αντιδράσεις μετά από εμβόλιο COVID-19 να μοιραστούν τις ιστορίες τους αφότου έχουν «επανειλημμένως αγνοηθεί» από γιατρούς και ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, όταν θέλησαν να μιλήσουν για την ελευθερία στην ιατρική περίθαλψη που θα πρέπει να έχουν οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της Γκαρέι, που έχει αναρτηθεί σε μια ανεξάρτητη σελίδα από μια ομάδα «υπέρ των εμβολίων, υπέρ της επιστήμης» Αμερικανών αφοσιωμένων στην ενημέρωση της κοινωνίας για σπάνιες περιπτώσεις που πιστεύεται πως είναι ζημίες από το εμβόλιο COVID, η Μάντι έλαβε την πρώτη δόση στις 30 Δεκ. 2020, και εμφάνισε ήπιες αρνητικές αντιδράσεις πυρετού, κούρασης, και πρηξίματος στον χώρο εμβολιασμού, που αποχώρησαν μετά από μερικές μέρες. Ωστόσο, αφότου έλαβε την δεύτερη δόση στις 20 Ιαν., η Μάντι αμέσως ένιωσε πόνο στον τόπο εμβολιασμού που δεν είχε εμφανιστεί στην πρώτη δόση.

Περίπου 18 ώρες αργότερα, εμφάνισε «οξύ μυικό/νευρικό πόνο, οδυνηρά ηλεκτρικά σοκ κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης που την έκαναν να περπατά καμπουριαστή, οξύ πόνο στο στήθος που είχε την αίσθηση ότι η καρδιά της τραβιόταν έξω, μούδιασμα και πρήξιμο στο χέρι εμβολιασμού της (αριστερό), τα δάχτυλα χεριών και ποδιών έγιναν λευκά και ήταν παγωμένα στο άγγιγμα, ο πόνος στα δάχτυλα των ποδιών ήταν τόσο έντονος που περπατούσε με τις φτέρνες, οξύ πόνο στην περιοχή της κοιλιάς (ειδικά στην χαμηλότερη δεξιά πλευρά), και πυρετό 101,4» έγραψε η ντε Γκαρέι.

Η Μάντι πήγε σε θάλαμο έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο παίδων όπου η δοκιμή εμβολίου της Pfizer είχε γίνει.

«Της πήραν αίμα για ένα νεφρικό προφίλ και έκαναν εξετάσεις, την εξέτασαν για σκωληκοειδίτιδα, που δεν είχε, και της έδωσαν ορό με κάποια φάρμακα και την έστειλαν σπίτι», είπε η ντε Γκαρέι. «Στα έγγραφα εξιτηρίου της εντατικής μονάδας του νοσοκομείου παίδων στο οποίο πήγε, η διάγνωση δήλωνε αρνητικές παρενέργειες μιας πρώτης επαφής με εμβόλιο. Αυτή θα ήταν η μοναδική φορά που αυτό γράφτηκε στα ιατρικά της έγγραφα.»

Η κατάσταση της Μάντι δεν βελτιώθηκε αλλά επιδεινώθηκε τους επόμενους 2 1/2 μήνες καθώς εμφάνισε περισσότερα συμπτώματα, όπως ότι δεν μπορούσε να περπατήσει, ανικανότητα να νιώθει κάτω από την μέση της, απώλεια μνήμης, απώλεια ελέγχου ουροδόχου κύστεως, ανικανότητα κατάποσης τροφίμων και υγρών, που απαίτησε την χρήση ρινογαστρικού σωλήνα σίτισης, και λιποθυμία ή κρίση παρόμοια με επιληψίας 10 ή περισσότερες φορές ανά ημέρα.

«Όλα αυτά τα συμπτώματα υπάρχουν ακόμα σήμερα. Κάποιες μέρες είναι χειρότερα από άλλες», είπε με δάκρυα η ντε Γκαρέι.

Τους τελευταίους πέντε μήνες, η ντε Γκαρέι είπε ότι η κόρη της πήγε στην πτέρυγα έκτακτης ανάγκης εννέα φορές και «εισήχθη στο νοσοκομείο τρεις φορές για ένα σύνολο δύο μηνών εντός του νοσοκομείου». Η Μάντι έχει επίσης επισκεφθεί διάφορους ειδικούς και έλαβε πολλές θεραπείες.

Η ντε Γκαρέι πιστεύει πως το εμβόλιο προκάλεσε την καταστροφή της υγείας της κόρης της και νιώθει πως οι ανησυχίες της δεν έχουν λάβει πολύ προσοχή από γιατρούς, από την Pfizer, και από ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες. Είπε ότι γιατροί έχουν απορρίψει την κατάσταση της κόρης της ως ψυχολογικό θέμα.

«Επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν τι είναι, ένας γιατρός της έβαλε την ταμπέλα της λειτουργικής νευρολογικής διαταραχής λόγω άγχους», είπε η ντε Γκαρέι. «Σε ένα σημείο, προσπάθησαν ακόμα και να την πάρουν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.»

Πριν από τον εμβολιασμό της, η Μάντι δεν είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και έπαιρνε φάρμακα μόνο για την διαταραχή ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητάς της.

Η ντε Γκαρέι επίσης ισχυρίζεται στην γραπτή της μαρτυρία ότι μόλις η Μάντι πήρε την διάγνωση, περαιτέρω εξετάσεις σταματήθηκαν, και «όλοι οι καινούριο γιατροί είχαν ήδη μια μεροληψία αφότου διάβαζαν τα ιατρικά της έγγραφα.»

Ήταν μόνο αφότου η ντε Γκαρέι έβαλε τον νευρολόγο της σε επαφή με έναν άλλον γιατρό που διεξήγαγε έρευνα στις παρενέργειες παρόμοιες με της Μάντι που έγιναν περαιτέρω αιματολογικές εξετάσεις και μια μαγνητική τομογραφία τον Ιούνιο.

Η ντε Γκαρέι δεν καταλαβαίνει γιατί οι γιατροί και οι ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες δεν μελετούν την περίπτωση της Μάντι και δεν εργάζονται για να εξακριβώσουν γιατί κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν δριμείες παρενέργειες αφότου λάβουν τα εμβόλια COVID-19, και έτσι να προστατευτούν άλλοι από αυτό.

«Το μόνο που θέλουμε είναι ο κόσμος να δει, να ακούσει, και να πιστέψει την Μάντι, επειδή έως τώρα αυτό δεν έχει γίνει. Και θέλουμε για αυτήν να λάβει την περίθαλψη που επειγόντως χρειάζεται ώστε να μπορεί να επιστρέψει στο φυσιολογικό και πάλι», είπε η ντε Γκαρέι.

Σε μια δήλωση προς την Epoch Times, η Pfizer είπε πως η κατάσταση της Μάντι δεν συνδέεται με το εμβόλιο Pfizer.

«Η Pfizer και ο διερευνητής της κλινικής δοκιμής εμβολίου ο καθένας ανεξάρτητα αξιολόγησε αυτήν την περίπτωση και κατέληξε ότι δεν σχετίζεται με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19. Η πληροφορίες για την περίπτωση ασθένειας έχουν δοθεί σε υγειονομικές αρχές.»

Η Pfizer ανέπτυξε το εμβόλιό της σε συνεργασία με την BioNTech, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Γερμανία.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι σήμερα το μόνο εμβόλιο COVID-19 που έχει λάβει άδεια έκτακτης χρήσης (ΑΕΧ) για άτομα 12 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά αυτό ίσως αλλάξει καθώς η Moderna ανακοίνωσε στις 10 Ιουνίου ότι έχει καταθέσει μια αίτηση για ΑΕΧ για χρήση του εμβολίου της σε εφήβους.

Η ντε Γκαρέι ήταν μία από τους πέντε που μίλησαν στην συνέντευξη τύπου για τις δριμείες καταστάσεις που εμφανίστηκαν μετά από εμβολιασμό COVID-19.

Ο Τζόνσον επίσης παρουσίασε δεδομένα από το Σύστημα Αναφοράς Αρνητικών Συμβάντων Εμβολιασμού (VAERS). Έως τις 18 Ιουνίου, το VAERS έλαβε 384.270 αναφορές αρνητικών επιπτώσεων και 4.812 αναφορές θανάτων μεταξύ Αμερικανών που εμβολιάστηκαν για την COVID-19.

Οι αναφορές που καταχωρίζονται στο VAERS δεν σημαίνουν απαραιτήτως ότι το εμβόλιο προκάλεσε τα αρνητικά συμπτώματα ή τους θανάτους. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το VAERS καταγράφει μόνο λιγότερο από το 1 τοις εκατό των αρνητικών επιδράσεων από τα εμβόλια, λόγω μικρής χρήσης του.

Τα Κέντρα για Έλεγχο και Πρόληψη Ασθενειών ανέφεραν ότι 750 πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς έχουν αποβιώσει από COVID-19, και 3.907 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο έως τις 21 Ιουνίου. Αυτό είναι μεταξύ των άνω των 150 εκατομμυρίων Αμερικανών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε