Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Κινέζοι αστυνομικοί περπατούν μπροστά από την πύλη του Μουσείου του Παλατιού στο Πεκίνο της Κίνας, 26 Ιανουαρίου 2020. (Betsy Joles/Getty Images)

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα συσπειρώνει 230 αριστερά κόμματα για να εκμεταλλευτεί τον ιό του ΚΚΚ προς πολιτικό κέρδος

Σχόλιο

 

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Κ.Κ.Κ.) δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή καλώντας τους συμμάχους και τα υποτελή κόμματά του σε όλο τον κόσμο να συσπειρωθούν γύρω από το Πεκίνο και να εκμεταλλευτούν την κρίση του ιού του ΚΚΚ για να προωθήσουν τον διεθνή σοσιαλισμό.

Στις 2 Απριλίου, ο ιστότοπος του «Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας» δημοσίευσε μια «Ανοιχτή επιστολή που ζητά στενότερη διεθνή συνεργασία στον αγώνα κατά της COVID-19». Σύμφωνα με άρθρο της ίδιας μέρας του οργάνου προπαγάνδας του ΚΚΚ Σινχουά (Xinhua), τουλάχιστον 230 πολιτικά κόμματα από περισσότερες από 100 χώρες είχαν ήδη συνυπογράψει ή αναδημοσιεύσει την επιστολή.

Ενώ μειώνει την σοβαρότητα του ιού για το εγχώριο κοινό του, η στρατηγική του ΚΚΚ είναι να υπερβάλλει για το πρόβλημα στο διεθνές κοινό. Η ανοιχτή επιστολή του Κ.Κ.Κ. αποκαλεί την επιδημία «την πιο επείγουσα και σοβαρή πρόκληση» — ίσως το ίδιο το ΚΚΚ να ταιριάζει καλύτερα σε αυτήν την περιγραφή;

«Σήμερα, καθώς η Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο, αποτελεί την πιο επείγουσα και σοβαρή πρόκληση τόσο για την υγεία της ανθρωπότητας όσο και για την παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη.»

«Αντιμέτωποι με αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση, εμείς, μεγάλα πολιτικά κόμματα διαφόρων χωρών επιφορτισμένα με τη βαριά ευθύνη της βελτίωσης της ευημερίας των ανθρώπων, της προώθησης της εθνικής ανάπτυξης και της προστασίας της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, δηλώνουμε εδώ την κοινή μας έκκληση όπως γράφεται παρακάτω:»

Η επιστολή, που γράφει ανοιχτά ότι εκκινείται από το Κ.Κ.Κ., στη συνέχεια ζητά «συντονισμένες πολιτικές» και «κινητοποίηση πόρων και δυνάμεων παγκοσμίως», προτού επιδοθεί, χωρίς καμία ντροπή, σε αυτοεξύμνηση:

«Γνωρίζουμε ότι ο ιός δεν σέβεται σύνορα, και καμία χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μόνη της εν όψει της επιδημίας. … Η στενότερη διεθνής συνεργασία, οι συντονισμένες πολιτικές, οι συντονισμένες δράσεις και η κινητοποίηση πόρων και δυνάμεων παγκοσμίως θα μας επιτρέψουν να νικήσουμε αυτόν τον ιό, έναν κοινό εχθρό όλης της ανθρωπότητας.»

«Σημειώνουμε τη σημαντική πρόοδο στον αγώνα κατά του Covid-19 στην Κίνα, … που έχει δώσει χρόνο και έχει προσφέρει εμπειρία στην υπόλοιπη διεθνή κοινότητα. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, που υιοθέτησαν μια ανοιχτή, διαφανή και υπεύθυνη στάση για την έγκαιρη αποκάλυψη σχετικών πληροφοριών, την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με την αντιμετώπιση και τη νοσηλεία ασθενών, και ιδίως την παροχή ιατρικών και άλλων προμηθειών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε άλλες πληγείσες χώρες.»

Στη συνέχεια, έρχεται ένα κωδικοποιημένο μήνυμα  προς το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα — προστατεύστε το Κ.Κ.Κ. από τη διεθνή επίκριση και αντίποινα, προστατεύστε τους χιλιάδες πράκτορες του Κ.Κ.Κ. στις Δυτικές χώρες από έρευνες ή απέλαση, και εργαστείτε για αυξημένη ενσωμάτωση στον ΟΗΕ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους αντι-δυτικούς διεθνείς οργανισμούς:

«Είμαστε σθεναρά ενάντια σε όλα τα σχόλια και τις πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις εναντίον οποιασδήποτε χώρας, περιοχής ή εθνικής ομάδας και καλούμε τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των νόμιμων συμφερόντων των αλλοδαπών και των φοιτητών που φιλοξενούν. …»

«Είμαστε της άποψης ότι το ξέσπασμα της Covid-19 έθεσε την ανάγκη για όλες τις χώρες να προωθήσουν περαιτέρω την προοπτική της παγκόσμιας διακυβέρνησης για επίτευξη κοινής ανάπτυξης μέσω συζητήσεων και συνεργασίας και να υποστηρίξουν τον ηγετικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην παγκόσμια διακυβέρνηση της δημόσιας υγείας. Καλούμε όλα τα μέρη να ενισχύσουν τον συντονισμό και τη συνεργασία στο πλαίσιο του G20 και άλλων διεθνών μηχανισμών για μια αποτελεσματική διεθνή πρόληψη και έλεγχο καθώς προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια κοινότητα με κοινό μέλλον για τη δημόσια υγεία.»

Μέχρι σήμερα, το Κ.Κ.Κ. δεν έχει δημοσιεύσει μια λίστα με τους 230 υπογράφοντες «από μεγάλα πολιτικά κόμματα». Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από αυτά δεν είναι «μεγάλα» και τα περισσότερα από αυτά είναι κομμουνιστικά.

Σημαντικά πολιτικά κόμματα που είναι γνωστό ότι έχουν υπογράψει στην επιστολή του ΚΚΚ περιλαμβάνουν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και το Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Νοτίου Αφρικής, το οποίο ημι-κυβερνά τη χώρα σε συνεργασία με το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, συνυπέγραψε την επιστολή. Το ανοιχτά κομμουνιστικό Προοδευτικό Κόμμα των Εργαζομένων της Κύπρου, που βρίσκεται συχνά στην κυβέρνηση, υπέγραψε επίσης.

Πιο κάτω στην σοσιαλιστική ιεραρχία, το Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αυστραλίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βρετανίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) πρόσφεραν επίσης τα καλά τους ονόματα στην προσπάθεια.

Λιγότερο γνωστά κόμματα που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία του ΚΚΚ περιλαμβάνουν το Κομμουνιστικό Κόμμα του Μπαγκλαντές (μαρξιστικό-λενινιστικό), το αριστερό κόμμα Pheu Thai της Ταϊλάνδης και το βίαιο Πατριωτικό Μέτωπο της Ρουάντα.

Η Granma, η εφημερίδα του Κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, χρησιμοποίησε την ανοιχτή επιστολή του Κ.Κ.Κ. ως όχημα για προώθηση σοσιαλιστικής παγκοσμιοποίησης, για την υπεράσπιση του Κ.Κ.Κ., και για την αύξηση του διεθνούς κομμουνιστικού συντονισμού:

«Το κείμενο, υπογεγραμμένο από 230 πολιτικά κόμματα από περισσότερες από εκατό χώρες, αναγνωρίζει ότι η COVID-19 έθεσε τον κόσμο μπροστά στην πιο πιεστική και σοβαρή πρόκληση για την ανθρώπινη υγεία και την ειρηνική παγκόσμια ανάπτυξη. …»

«Γνωρίζοντας ότι ο ιός δεν έχει σύνορα, οι υπογράφοντες δήλωσαν ότι καμία χώρα δεν είναι ικανή να τον αντιμετωπίσει μόνη της και, ως εκ τούτου, ζήτησαν τη συγκέντρωση πόρων και δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω διεθνούς συνεργασίας, ολοκληρωμένων πολιτικών και συντονισμένων δράσεων.»

«Επιδοκιμάζουν τα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, για την ανοιχτή, διαφανή και υπεύθυνη στάση τους στη δημοσίευση επιδημιολογικών πληροφοριών και στην ανταλλαγή εμπειριών πρόληψης και νοσηλείας, και ειδικά για τη βοήθειά τους με ιατρικές προμήθειες στις πληγείσες χώρες. …»

«Οι υπογράφοντες δεσμεύτηκαν επίσης να διατηρήσουν στενή επικοινωνία σε αυτή τη μοναδική συγκυρία, να δώσουν ώθηση στη μάχη ενάντια στην επιδημία, τιμώντας τον ηγετικό πολιτικό τους ρόλο».

Η εφημερίδα «Morning Star», που συνδέεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βρετανίας, χρησιμοποίησε την ανοιχτή επιστολή ως αφετηρία για να επαινέσει το Κ.Κ.Κ. και τους Ρώσους και Κουβανούς συμμάχους του — ενώ επιτίθεται δυνατά στις Ηνωμένες Πολιτείες:

«Η Κίνα, η Ρωσία και η Κούβα ήταν μεταξύ αυτών των χωρών που ηγούνται του αγώνα, στέλνοντας ιατρικές ομάδες και βοήθεια σε μέρη που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. …»

«Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορηθεί ότι ενεργούν ως “νταής άγριας Δύσης” εμποδίζοντας την απαραίτητη ιατρική βοήθεια στην Κούβα και στέλνοντας πολεμικά πλοία προς την Βενεζουέλα.»

«Η Ουάσινγκτον έχει αυξήσει τις κυρώσεις στο Ιράν, εμποδίζοντάς το να αγοράσει ιατρικά εφόδια στην παγκόσμια αγορά και ενέτεινε έναν πόλεμο προπαγάνδας κατά της Κίνας, τον οποίο οι κριτικοί χαρακτήρισαν ως “αντιπερισπασμό” για εκτροπή της προσοχής από τις αποτυχίες των ΗΠΑ».

Δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε λιγότερο σημαντική απ’  ότι  είναι, την αξιοποίηση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος από το ΚΚΚ για να εκμεταλλευτεί την πανδημία του ιού του ΚΚΚ.

Ενώ τα περισσότερα από τα 230 κόμματα είναι αναμφίβολα μικρά, όλα θα έχουν σημαντική επιρροή στις περισσότερες από 100 χώρες που αντιπροσωπεύουν. Μερικά είναι κυβερνώντα κόμματα με όλο το βάρος των κρατών τους πίσω τους. Άλλα έχουν τον έλεγχο τοπικών συνδικαλιστικών ομάδων, ενώσεων γυναικών και νέων, ακαδημαϊκών και θρησκευτικών φορέων. Όλα είναι μέρος του πιο μεγάλου συντονισμένου πολιτικού κινήματος που υπάρχει στον κόσμο σήμερα.

Η Δύση βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με το Κ.Κ.Κ. και τους συμμάχους του. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν κοινωνικό χάος, να οδηγήσουν τις οικονομίες της Δύσης σε πτώχευση και να περιορίσουν τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ. Όταν συμβεί αυτό, το ΚΚΚ, η Ρωσία, το Ιράν και η Κούβα θα κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια κυρίως πληροφοριακή σύγκρουση — με τη μία πλευρά σχεδόν να μην αγωνίζεται. Εάν επιτραπεί στο ΚΚΚ να κερδίσει αυτό το στάδιο του πολέμου, η Δύση δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί σε ό,τι θα ακολουθήσει.

Ο Τρέβορ Λόουντον (Trevor Loudon) είναι συγγραφέας, παραγωγός ντοκιμαντέρ και δημόσιος ομιλητής από την Νέα Ζηλανδία. Για περισσότερα από 30 χρόνια, ερευνά ριζοσπαστικά αριστερά, μαρξιστικά και τρομοκρατικά κινήματα και την κεκαλυμμένη τους επιρροή στην επικρατούσα πολιτική. Είναι γνωστός για το βιβλίο του «Enemies Within: Communists, Socialists and Progressives in the U.S. Congress» (Εγχώριοι Εχθροί: Κομμουνιστές, σοσιαλιστές και προοδευτικοί στο Αμερικανικό Κογκρέσο) και για το ντοκιμαντέρ του με παρόμοιο θέμα «Enemies Within». Το βιβλίο του που πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα είναι «Κόκκινοι του Λευκού Οίκου: Κομμουνιστές, σοσιαλιστές και κίνδυνοι ασφαλείας για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, 2020».

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι η γνώμη του συγγραφέα και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

 

Μη μεροληπτικά και ανεξάρτητα νέα

Η Epoch Times είναι αμερόληπτη και λειτουργεί με αξίες. Πιστεύουμε ότι η αληθινή δημοσιογραφία βασίζεται σε ηθικές αρχές. Επικεντρωνόμαστε σε σημαντικά ζητήματα και σε πολιτικές και στον αντίκτυπό τους, όχι σε κομματική μεροληψία. Δεν ακολουθούμε την ανήθικη τάση της δημοσιογραφίας που υπηρετεί μια ατζέντα, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας της Αλήθειας και Παράδοσης ως πυξίδα για να γράφουμε με ειλικρίνεια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε