Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Άνθρωποι περιμένουν να κάνουν τεστ για COVID-19 σε μια νέα τοποθεσία τεστ στο Μαϊάμι, Φλα., 26 Ιουλίου 2021. (Joe Raedle/Getty Images)

35.000 εμβολιασμένοι Αμερικανοί ασθενούν με COVID-19 ανά εβδομάδα: CDC

Περίπου 35.000 εμβολιασμένοι Αμερικανοί μολύνονται με COVID-19 κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με μια πρόσφατη εκτίμηση κορυφαίας υγειονομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Αν και τα εμβόλια COVID-19 μειώνουν την συχνότητα ασθένειας, εισαγωγής σε νοσοκομείο, και θανάτου, περίπου 0,02 τοις εκατό των Αμερικανών που έχουν εμβολιαστεί για τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) τον κολλούν σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την εκτίμηση.

Η εκτίμηση ήταν μέρος μιας εσωτερικής παρουσίασης των Κέντρων για Έλεγχο και Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) που αποκτήθηκε και δημοσιεύθηκε από την Washington Post.

Φορείς COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων Αμερικανών ονομάζονται φορείς υπέρβασης, ή περιπτώσεις υπέρβασης. Η CDC σταμάτησε να αναφέρει δημοσίως τον αριθμό των περιπτώσεων υπέρβασης στις 1 Μαΐου, εκτός από αυτές που καταλήγουν σε εισαγωγή σε νοσοκομείο ή θάνατο.

Η τελευταία καταμέτρηση που εξέδωσε η υπηρεσία ήταν 10.262 έως τις 30 Απριλίου. Αλλά αυτό αναγνωρίστηκε ως μικρότερος του πραγματικού αριθμός, επειδή ο αριθμός φορέων προερχόταν από εθελοντική αναφορά από πολιτείες και περιοχές. Κάποιες πολιτείες δεν κατέθεσαν κανέναν αριθμό.

Η CDC δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού.

Η υπηρεσία δέχεται επίκριση επειδή αυτήν την εβδομάδα πρότεινε σε εμβολιασμένους να φορούν μάσκες, μια απότομη αλλαγή σε σύγκριση με τρεις μήνες πριν, χωρίς να είναι ικανή να αναφέρει δημοσιευμένα δεδομένα προς υποστήριξη της αλλαγής.

Η εσωτερική παρουσίαση, με ημερομηνία 29 Ιουλίου, λέει πως οι φορείς υπέρβασης αναμένεται να αυξηθούν ως αναλογία των συνολικών φορέων καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων αυξάνεται.

Αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατους ισχυρισμούς δημοσίων αξιωματούχων ότι έως και 99 τοις εκατό όσων πέθαναν από COVID-19 ήταν μη εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με δεδομένα από το COVID-NET που παρουσιάστηκαν σε μία από τις διαφάνειες, 15 τοις εκατό των νοσοκομειακών θανάτων τον Μάιο ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Αυτό ήταν ένα άλμα από το 3,1 τοις εκατό τον Απρίλιο.

Επιπλέον, 9 τοις εκατό των ασθενών COVID-19 τον Μάιο ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από έναν μήνα πριν.

Το COVID-NΕΤ παρακολουθεί τις εισαγωγές σε νοσοκομείο που έχουν επιβεβαιωθεί από εργαστήριο σε σχέση με την COVID-19 σε σχεδόν 100 κομητείες σε 14 πολιτείες, που αποτελούν περίπου το 10 τοις εκατό του Αμερικανικού πληθυσμού.

 

Η έδρα των Κέντρων για Έλεγχο και Πρόληψη Νοσημάτων στην Ατλάντα, Τζόρτζια, 6 Μαρτίου 2020. (Ron Harris/Φωτογραφία AP)

 

 

Νοσοκόμος δίνει οδηγίες σε έναν ασθενή COVID-19 για τεχνικές αναπνοής στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Lake Regional στην Όσατζ Μπιτς, Μο., 26 Ιουλίου 2021. (Sarah Blake Morgan/Φωτογραφία AP)

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε