Τρίτη, 16 Απρ, 2024
(Shutterstock)

Τρία βήματα για την αποφυγή οικονομικής κρίσης

Από την Rachel Cruze

Σχολιασμός

Η οικονομία και η χώρα μας, όπως την γνωρίζουμε, είναι σε τρελή κατάσταση αυτήν τη στιγμή. Αλλά δεν χρειάζεται να ζείτε με φόβο. Θέλω να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ελέγξετε το οικονομικό σας μέλλον. Εδώ είναι τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε με τα χρήματά σας εδώ και τώρα.

1. Καταγράψτε τους οικονομικούς σας στόχους

Πρόσφατα διάβασα για μια έρευνα του Χάρβαρντ σχετικά με τους γραπτούς στόχους. Ρώτησαν φοιτητές εάν είχαν θέσει σαφείς, καταγραμμένους [σε χαρτί] στόχους για το μέλλον τους και αν έκαναν σχέδια για την επίτευξή τους. Μόνο το 3 τοις εκατό είχε γράψει τους στόχους και τα σχέδιά του. Το δεκατρία τοις εκατό είχε στόχους, αλλά δεν τους είχε γράψει. Και το 84% των ερωτηθέντων δεν είχε καθόλου στόχους.

Δέκα χρόνια αργότερα ρώτησαν και πάλι τους πρώην φοιτητές. Το 13 τοις εκατό που είχε στόχους που δεν γράφτηκαν κέρδιζε διπλάσια χρήματα από το 84 τοις εκατό που δεν είχε καθόλου στόχους. Αλλά εδώ είναι το πραγματικά εντυπωσιακό: Το 3 τοις εκατό που είχε γράψει τους στόχους του κέρδιζε 10 φορές περισσότερα από το άλλο 97 τοις εκατό συνδυασμένο.

Αυτή είναι η δύναμη ενός καταγεγραμμένου στόχου. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο σημαντικό είναι να καταγράφετε τους στόχους σας. Οι στόχοι σας μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να ξεφύγετε από το χρέος μέχρι το τέλος του έτους, μέχρι να κάνετε ένα σχέδιο για συνταξιοδότηση. Ακόμη και ο προϋπολογισμός των εξόδων σας μετρά ως γραπτός στόχος για τα χρήματά σας κάθε μήνα.

Όταν γράφετε έναν στόχο, έχετε το κίνητρο να επιμείνετε. Θα δουλέψετε πιο σκληρά και θα κινήσετε ουρανό και γη για να τον πραγματοποιήσετε.

2. Δημιουργήστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης

Ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης μετατρέπει μια κρίση σε μια απλή αναστάτωση.

Στην Ramsey Solutions, διδάσκουμε τα «7 μικρά βήματα». Σας βοηθούν να ξεφύγετε από το χρέος και να χτίσετε μια ζωή που αγαπάτε. Το Βήμα 1 είναι να δημιουργήσετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης $1.000 ως μαξιλάρι σας, ενώ βγαίνετε από το χρέος. Στη συνέχεια, εξοφλήστε όλο το χρέος χρησιμοποιώντας την «χιονοστοιβάδα χρέους». Σε αυτό το βήμα, απαριθμείτε τα χρέη σας από το μικρότερο στο μεγαλύτερο (ανεξάρτητα από το επιτόκιο) και τα εξουδετερώνετε ένα ένα. Μόλις ξεπληρώσετε όλο το χρέος, εξοικονομήστε τρεις έως έξι μήνες για να δημιουργήσετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας, που χρηματοδοτήθηκε πλήρως από εσάς.

Μπορείτε να φανταστείτε μια ζωή χωρίς χρέος και ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης στην τράπεζα; Όχι μόνο είστε σε ισχυρή οικονομική θέση, αλλά δεν ανησυχείτε ούτε για μια οικονομική κρίση. Αυτή η ηρεμία είναι ανεκτίμητη!

3. Αλλάξτε την νοοτροπία σας σχετικά με τα χρήματα

Λαμβάνετε μια προσφορά πιστωτικής κάρτας στο εμπορικό κέντρο με μια καταπληκτική προσφορά σε πράγματα που απλά δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Οι φίλοι σας σάς προσκαλούν σε διακοπές, και αντί να τις χάσετε, χρησιμοποιείτε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας. Ήρθε η ώρα να στείλετε τα παιδιά σας στο πανεπιστήμιο, και έτσι παίρνετε ένα «Γονικό δάνειο PLUS». Αλλά καμία από αυτές τις επιλογές δεν θα κάνει εσάς ή τα παιδά σας να κερδίσετε στην οικονομική σφαίρα.

Εδώ είναι που η αυτογνωσία είναι το κρίσιμο. Μην αφήσετε μια παλιά συνήθεια ή έναν «εύκολο» δρόμο ανάκαμψης να σας επηρεάσει και καταστρέψτε την πρόοδό σας. Πρέπει να γνωρίσετε τον εαυτό σας αρκετά καλά για να ξέρετε από τι θα μπείτε σε πειρασμό και από τι να προφυλαχθείτε.

Έχετε εργαστεί πολύ σκληρά για να αφήσετε μια στιγμιαία απόσπαση της προσοχής να πάρει αυτό που έχετε χτίσει. Εάν είστε έτοιμοι να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αγχώνεστε και να χάνετε ύπνο για τα χρήματα μια και καλή, πρέπει να πείτε ποτέ ξανά. Ποτέ ξανά δεν θα είστε στο έλεος μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ποτέ ξανά δεν θα σας κρατήσουν τα χρήματα ξυπνητούς την νύχτα.

Μόλις δεσμευτείτε προς τους στόχους σας, βγείτε από το χρέος, αποταμιεύσετε για το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας και αλλάξετε την νοοτροπία σας, τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει!

Η Rachel Cruze είναι η παρουσιάστρια του The Rachel Cruze Show και του The Rachel Cruze Show Podcast, και επιτυχημένη συγγραφέας των «Love Your Life, Not Theirs» και «Smart Money Smart Kids», μεταξύ άλλων, τα οποία συνέγραψε με τον πατέρα της, Ντέιβ Ράμσυ. Ακολουθήστε την Cruze στο RachelCruze.com και στο Twitter @RachelCruze.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την γνώμη της Epoch Times.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε