Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Εμβόλια COVID-19 της Pfizer-BioNTech στη Δανία σε εικόνα αρχείου του 2021. (Claus Fisker/Ritzau Scanpix/AFP μέσω Getty Images)

Αλληλουχίες mRNA εντοπίστηκαν στο αίμα 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αλληλουχίες mRNA από τα εμβόλια COVID-19 της Pfizer και της Moderna βρέθηκαν στο αίμα πολλών ατόμων εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Ερευνητές στη Δανία ανέλυσαν δείγματα από τους εμβολιασθέντες και εντόπισαν μερικές ή και πλήρεις αλληλουχίες του αγγελιοφόρου RNA (mRNA) μετά τον εμβολιασμό. Οι αλληλουχίες βρέθηκαν ακόμη και 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ήτοι τη μεγαλύτερη χρονική περίοδο που ανέλυσε η μελέτη.

Τα ευρήματα σημαίνουν ότι το mRNA, το οποίο βρίσκεται σε νανοσωματίδια λιπιδίων για τη μεταφορά του στον οργανισμό, παραμένει για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναγνωρίζουν οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, για παράδειγμα, έχουν υποστηρίξει ότι το mRNA διασπάται «μέσα σε λίγες ημέρες». Η Εταιρεία Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής λέει ότι το mRNA «μεταβολίζεται γρήγορα και αποβάλλεται μέσω μηχανισμών κυτταρικής επεξεργασίας».

Ο Henrik Westh, καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, και οι συν-συγγραφείς της νέας μελέτης περιέγραψαν ότι εξεπλάγησαν από τα ευρήματα.

«Με έκπληξη βρήκαμε θραύσματα mRNA του εμβολίου COVID-19 έως και 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό στο αίμα από ασθενείς με χρόνιο HCV που εμβολιάστηκαν με εμβόλια mRNA τόσο από την Pfizer-BioNTech όσο και από την Moderna», έγραψαν.

Η μελέτη περιελάμβανε τη λήψη δειγμάτων από 108 εμβολιασμένους ανθρώπους με χρόνιο ιό της ηπατίτιδας C ή HCV και την εξέτασή τους έως και 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Δέκα από τα δείγματα, ή 9,3%, είχαν μερική ή πλήρη αλληλουχία της ακολουθίας mRNA.

Τα εμβόλια χορηγούν mRNA μέσα σε λιπιδικά νανοσωματίδια.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το mRNA που ανιχνεύθηκε ήταν πιθανότατα ακόμη μέσα στα νανοσωματίδια, τα οποία «έχουν απελευθερωθεί αργά από το σημείο της ένεσης είτε απευθείας στο αίμα είτε μέσω του λεμφικού συστήματος». Χωρίς τα νανοσωματίδια, το mRNA «θα αποικοδομούνταν γρήγορα».

Υποστήριξαν ότι τα νέα δεδομένα «δεν αλλάζουν με κανέναν τρόπο το συμπέρασμα ότι και τα δύο εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

Το συμπέρασμα αυτό δείχνει μεροληπτική στάση και παραβλέπει πώς η ψευδοουριδίνη, η οποία χρησιμοποιείται για την τροποποίηση του RNA στα εμβόλια, «μεταβάλλει σημαντικά τη σταθερότητα του RNA», δήλωσε ο Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν στους Epoch Times. Έγγραφα που διέρρευσαν το 2022 έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εξέφρασαν ανησυχία για το περικομμένο και τροποποιημένο RNA στα εμβόλια.

Οι ερευνητές είπαν επίσης ότι το mRNA που παραμένει στο αίμα «επιτρέπει την παραγωγή πρωτεϊνών ακίδας δίνοντας πλεονέκτημα για μια συνεχή ανοσολογική απόκριση σε ορισμένα άτομα».

Εάν αληθεύει, αυτό θα ισοδυναμούσε με χρόνια ενίσχυση χαμηλού επιπέδου, η οποία θα επιδείνωνε την ανοσολογική αποτύπωση, ή την εστίαση του οργανισμού κάποιου στα ξεπερασμένα στελέχη που στοχεύουν τα εμβόλια, σύμφωνα με τον Μαλόουν, ο οποίος συνέβαλε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA.

Ο Μαλόουν δήλωσε ότι η δυσκολία στον εντοπισμό mRNA ειδικά από τα εμβόλια, ιδίως όσο περνάει ο καιρός, σημαίνει ότι μπορεί να υπήρχε RNA από τα εμβόλια στο αίμα κάποιων άλλων δειγμάτων.

Η Westh, η Pfizer και η Moderna δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε από το Journal of Pathology, Microbiology, and Immunology. Δεν αναφέρθηκαν πηγές χρηματοδότησης.

Η έρευνα σε ποντίκια εντόπισε την εξάπλωση του mRNA πέρα από το σημείο της έγχυσης και τους λεμφαδένες. Μια προηγούμενη μελέτη περιγράφει την ανεύρεση mRNA σε βλαστικά κέντρα λεμφαδένων έως και 60 ημέρες μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Μια άλλη ομάδα ερευνητών εντόπισε mRNA από τα εμβόλια δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. Η έρευνα σε ποντίκια εντόπισε την εξάπλωση του mRNA πέρα από το σημείο της έγχυσης και τους λεμφαδένες.

Οι δημοσιεύσεις τονίζουν πως «πραγματικά δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό παραμένει αυτό το RNA», δήλωσε ο Μαλόουν. «Οι πραγματικές συνέπειες όλων αυτών είναι ότι η υπόθεση ότι τα ανεπιθύμητα συμβάντα που εμφανίζονται αργότερα από δύο έως τρεις εβδομάδες δεν μπορούν να συσχετιστούν με το φαρμακευτικό προϊόν είναι για άλλη μια φορά σαφώς λανθασμένη».

Το mRNA παραδίδει οδηγίες στον οργανισμό για την παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας, η οποία προορίζεται να προστατεύσει τους ανθρώπους από την COVID-19.

Οι ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι αυτή η κυκλοφορούσα πρωτεΐνη ακίδα είναι τοξική και συμβάλλει στη μυοκαρδίτιδα, μια μορφή φλεγμονής της καρδιάς που προκαλείται από τα εμβόλια, και σε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

«Έχετε την ακίδα που προκαλεί φλεγμονή, την ακίδα που προκαλεί πήξη, την ακίδα που προκαλεί αμυλοειδές και ασθένεια πρίον, και έχετε την ακίδα που προκαλεί όλες αυτές τις αυτοάνοσες ασθένειες», είχε δηλώσει προηγουμένως στους Epoch Times ο Δρ Πολ Μάρικ, συνιδρυτής της Front Line COVID-19 Critical Care Alliance. «Είναι μια συνολική επίθεση από κάθε πλευρά, και αυτό είναι μόνο η αρχή του τι κάνει η ακίδα. Φαίνεται ότι όσο περισσότερες ακίδες έχεις, τόσο περισσότερη φλεγμονή έχεις».

Τον Ιανουάριο, Αμερικανοί ερευνητές ανέφεραν ότι ανακάλυψαν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης ακίδας σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί και είχαν υποστεί μυοκαρδίτιδα.

Αρκετούς μήνες νωρίτερα, ερευνητές από το Κολοράντο ανέφεραν ότι βρήκαν «σχεδόν πανομοιότυπες μεταβολές στη γονιδιακή έκφραση» σε άτομα με μυοκαρδίτιδα μετά τη νόσηση από COVID-19 ή τον εμβολιασμό, με τις μεταβολές να ανιχνεύονται έως και 137 ημέρες μετά τη μόλυνση και 182 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Ανέφεραν ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες «για να καθοριστεί η πλήρης έκταση της μοριακής παθολογίας της μυοκαρδιακής βλάβης που σχετίζεται με την COVID-19 και το εμβόλιο mRNA, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού που και του τρόπου με τον οποίο αυτές προκαλούνται από την έκθεση στην πρωτεΐνη S[ακίδας]».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

2 thoughts on “Αλληλουχίες mRNA εντοπίστηκαν στο αίμα 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19”

Σχολιάστε