Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Τον Ιούλιο του 2023, μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη φέρεται να έγινε στόχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας επειδή δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων που πραγματοποιούνται στη χώρα. (Πηγή: mil.huanqiu.com)

Αμερικανική ιστοσελίδα δέχεται κυβερνοεπίθεση μετά τη δημοσίευση νέας μαρτυρίας για τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων στην Κίνα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Στις 17 Ιουλίου 2023, μια ομάδα ερευνητών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη δημοσίευσε μια νέα έκθεση σχετικά με τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων στην Κίνα, η οποία βασίζεται σε μαρτυρία μιας γιατρού από την επαρχία Χέιλοντσιάνγκ. Η γιατρός περιγράφει πώς κατέγραψε τα τελευταία λόγια μιας ασκούμενης του Φάλουν Γκονγκ, η οποία ανέκτησε για λίγο τις αισθήσεις της μετά από την εξαναγκαστική αφαίρεση του νεφρού της σε  στρατιωτικό νοσοκομείο του Χάρμπιν.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης από την Παγκόσμια Οργάνωση για τη Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (WOIPFG), ο ιστότοπος δέχθηκε μαζικές επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών, εξαιτίας των οποίων η λειτουργία του ανεσταλλόταν περιοδικά. Αυτές οι μαζικές επιθέσεις υποδηλώνουν πως το κινεζικό καθεστώς ήταν ενήμερο για την έκθεση και πως έκανε ό,τι μπορούσε για να φιμώσει την WOIPFG.

«Την ίδια νύχτα που η έκθεση δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, το ΚΚΚ ήταν ενήμερο», δήλωσε ο Δρ Γουάνγκ Τζιγιουάν, ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης και επικεφαλής ερευνητής της WOIPFG, στο Κέντρο Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα. «Άρχισαν να επιτίθενται στην ιστοσελίδα της οργάνωσής μας την ίδια μέρα. Δεχτήκαμε κυβερνοεπίθεση τρεις ώρες μετά την ανάρτηση της έκθεσης. Οι κυβερνοεπιθέσεις έκλειναν τον ιστότοπο πολλές φορές μέσα στην ίδια ημέρα, για μια περίοδο περίπου μιας εβδομάδας.»

Η WOIPFG είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία ερευνά συστηματικά και συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με όσους εμπλέκονται στη δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ. Έχουν πρωτοστατήσει στην τεκμηρίωση αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων, συμπεριλαμβανομένων καταγεγραμμένων ομολογιών από Κινέζους γιατρούς και αξιωματούχους, που έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων που έκαναν ερευνητές. Είναι αναγνωρισμένοι ως τέτοιοι από ασκούμενους και ακτιβιστές δικαιωμάτων στην Κίνα και έτσι το περιστατικό που περιγράφεται στην έκθεσή τους περιήλθε στην προσοχή του Δρος Γουάνγκ στα τέλη του 2020.

Κινέζα γιατρός βοηθά θύμα εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνου και καταγράφει τα τελευταία της λόγια

Η έκθεση που δημοσίευσε η WOIPFG στις 17 Ιουλίου μεταφέρει τη συγκλονιστική ιστορία της κας Τζανγκ Σιουτσίν (Zhang Xiuqin), μιας 46χρονης ασκούμενης του Φάλουν Γκονγκ στο Χαρμπίν της επαρχίας Χέιλοντσιάνγκ. Η κα Τζανγκ, η οποία φέρεται να έπεσε θύμα εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων στις 28 Απριλίου 2019, ανέκτησε τις αισθήσεις της λίγο πριν το σώμα της σταλεί για αποτέφρωση. Εκείνη την ώρα, άρπαξε τα ρούχα της γιατρού που ήταν υπεύθυνη για την απόρριψη του σώματός της και παρακάλεσε για βοήθεια.

Η γιατρός, η οποία δεν γνώριζε ότι στο νοσοκομείο γίνονταν αφαιρέσεις οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους, μετέφερε κρυφά την Τζανγκ στο υπόγειο και προσπάθησε να της σώσει τη ζωή. Αλλά λόγω των βασανιστηρίων που είχε υποστεί η ασκούμενη και της απουσίας του νεφρού της, το τραύμα στα εσωτερικά της όργανα αποδείχθηκε μοιραίο. Τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, η Τζανγκ ζήτησε από τη γιατρό να καταγράψει σε βίντεο τη μαρτυρία και τα τελευταία της λόγια. Δύο τμήματα αυτού του βίντεο έχουν μεταφραστεί και δημοσιευθεί σε μορφή απομαγνητοφωνημένου κειμένου στην έκθεση της WOIPFG. Το βίντεο παραμένει στην Κίνα λόγω των ανησυχιών της γιατρού για την προσωπική της ασφάλεια και, ως εκ τούτου, δεν είναι διαθέσιμο για πρόσθετη επαλήθευση.

Σύμφωνα με την καταγεγραμμένη μαρτυρία της γιατρού και της Τζανγκ Σιουτσίν, αρκετές δεκάδες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ κρατούνταν στο υπόγειο άγνωστου κτιρίου και χρησιμοποιούνταν ως δεξαμενή συλλογής οργάνων. Η δημογραφική ομάδα ήταν κυρίως νεαροί ενήλικες, πολλοί από τους οποίους είχαν χάσει ολόκληρες τις οικογένειές τους από τις διώξεις ή είχαν αποκοπεί από τους συγγενείς τους. Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του θανάτου τους, οι δεσμοφύλακες βασάνιζαν και βίαζαν τους νεαρούς ασκούμενους «για πλάκα», σύμφωνα με την κα Τζανγκ.

«Όταν… όταν θα παρακολουθείτε αυτό το βίντεο, σίγουρα δεν θα είμαι πια ζωντανή», αρχίζει το κείμενο της απομαγνητοφωνημένης ηχογράφησης της μαρτυρίας της Τζανγκ, που δημοσιεύθηκε από τη WOIFPG.

«Παρακαλώ να θυμάστε ότι είμαι μια μαθήτρια του Φάλουν Γκονγκ που διώχθηκε μέχρι θανάτου από το ΚΚΚ μέσω της συλλογής ζωντανών οργάνων. Το όνομά μου είναι Τζανγκ Σιουτσίν. Με έφεραν εδώ σήμερα το πρωί και μου αφαίρεσαν το ένα νεφρό με τη βία. Όπως μπορείτε να δείτε, είμαι ακόμα ζωντανή αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η αφαίρεση οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους, που το κακό κόμμα δεν τόλμησε ποτέ να παραδεχτεί. Αρκετές δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι κρατούνταν μαζί με εμένα, απομακρύνθηκαν ένας ένας και η τύχη τους μού είναι άγνωστη. Ήταν μια ντουζίνα, αρκετές δεκάδες άνθρωποι που μπαινόβγαιναν, και σήμερα ήταν η σειρά μου.»

«Πρέπει να σώσουμε τους ανθρώπους»

Ο Δρ Γουάνγκ Τζιγιουάν, συγγραφέας της έκθεσης, ήταν στρατιωτικός γιατρός στην Κίνα και, κατόπιν, ερευνητής καρδιαγγειακής βιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Είπε ότι η κυβερνοεπίθεση που έκανε το κινεζικό καθεστώς στην ιστοσελίδα επιβεβαιώνει την αλήθεια του περιστατικού, την οποία είχε επαληθεύσει μέσω επαφών του στην Κίνα πριν από τη δημοσίευση. Προηγούμενες συλλήψεις της κας Τζανγκ για άσκηση του Φάλουν Γκονγκ και η ποινή τριών ετών σε στρατόπεδο εργασίας που αναφέρει στην κατάθεσή της είχαν επίσης αναφερθεί από την ιστοσελίδα Minghui, ενισχύοντας την αξιοπιστία της αφήγησής της.

Ο Δρ Γουάνγκ είπε ότι, κατά τη γνώμη του, εξαιτίας της έκθεσης οι αφαιρέσεις οργάνων σταμάτησαν προσωρινά σε πολλές εγκαταστάσεις στη Χέιλοντσιάνγκ. Μια επαφή του στην Κίνα ανέφερε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας τηλεφώνησε στο αρμόδιο νοσοκομείο και είπε: «Πώς μπορέσατε να χάσετε ένα σώμα; Σταματήστε όλες τις εγχειρήσεις αμέσως».

«Αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε την έκθεση επειδή πρέπει να σώσουμε τους ανθρώπους», λέει ο Δρ Γουάνγκ. «Όλος ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει, μόλις μάθει την αλήθεια.»

Διαβάστε την έκθεση της WOIPFG στα αγγλικά εδώ και το πρωτότυπο στα μανδαρινικά κινέζικα εδώ.

Για περισσότερα σχετικά με το πώς το κινεζικό κόμμα-κράτος έχει στοχοποιήσει ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και άλλους φυλακισμένους συνείδησης και πώς τους χρησιμοποιεί ως άκοντες δότες των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων, πατήστε εδώ.

Πηγή: faluninfo.net

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε