Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ένας υγειονομικός προετοιμάζεται να εισέλθει στο δωμάτιο ενός ασθενούς COVID-19 σε μια φωτογραφία αρχείου. (Megan Jelinger/AFP μέσω Getty Images)

Απειλείται με κλείσιμο νοσοκομείο του Τέξας λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού: Διευθύνων Σύμβουλος

Ο διευθύνων σύμβουλος ενός νοσοκομείου στο Τέξας προειδοποίησε ότι η εγκατάστασή του απειλείται με κλείσιμο μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα πρέπει να λάβουν το εμβόλιο COVID-19.

Εάν ολοκληρωθεί η εντολή, ο διευθύνων σύμβουλος του Brownfield Regional Τζέρι Τζάσπερ είπε ότι «το 20 τοις εκατό του προσωπικού μου, πιθανότατα το 20 έως 25 τοις εκατό του προσωπικού μου θα πρέπει να φύγει αν συμβεί αυτό», ανέφερε το KCBD. Η απώλεια αυτών των εργαζομένων, είπε, θα μπορούσε να προκαλέσει το νοσοκομείο του να κλείσει, και η απώλεια χρημάτων από την Medicare και Medicaid δεν είναι επίσης επιλογή.

Ένας Λευκός Οίκος ορίζει ότι οι υγειονομικοί που εργάζονται σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις που λαμβάνουν χρήματα από Medicaid ή Medicare θα πρέπει να λάβουν το εμβόλιο COVID-19.

«Είναι ένα τεράστιο θέμα για την αγροτική μας κοινότητα όπως και όλες τις άλλες αγροτικές κοινότητες. Όλοι έχουμε υψηλά επίπεδα φτώχειας και τέτοια πράγματα, οπότε και πολλή χρήση της Medicaid στις κοινότητές μας και τέτοια πράγματα», τόνισε ο Τζάσπερ στο σταθμό.

Ένα άλλο στέλεχος του τοπικού νοσοκομείου είπε ότι η εντολή απηχούσε τα συναισθήματα του Τζάσπερ.

«Λοιπόν, θα ήταν καταστροφικό για την κοινότητα, ειλικρινά. Έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων μας που προέρχονται από το Medicare, το Medicaid, και αυτά τα είδη προϊόντων», δήλωσε ο Λάρι Γκρέι, Διευθύνων Σύμβουλος του Seminole Hospital District, στο σταθμό.

Ενώ ο Γκρέι είπε ότι ενθαρρύνει τη λήψη του εμβολίου, η υποχρεωτικότητα δεν λειτουργεί.

«Νομίζω ότι η υποχρεωτικότητα είναι απλώς ένα τρομερό μήνυμα, διότι εάν τα εμβόλια λειτουργούν, γιατί πρέπει να υποχρεώσετε τους ανθρώπους να κάνουν τα εμβόλια;» ρώτησε ο Γκρέι. «Τι συμβαίνει με την ατομική επιλογή και τις ιατρικές αποφάσεις μεταξύ του ασθενούς και του γιατρού του, που είναι όλα αυτά που προσπαθούμε να υποστηρίξουμε».

Εκτός από την υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατευθύνει την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία να επιβάλει έναν κανόνα εναντίον εταιρειών με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει είτε να κάνουν το εμβόλιο είτε να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ COVID-19. Ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι και συμβασιούχοι θα πρέπει επίσης να κάνουν το εμβόλιο, είπε.

Στο Upstate της Νέας Υόρκης, στέλεχος ενός περιφερειακού νοσοκομείου είπε ότι η εγκατάσταση θα πρέπει να κλείσει τουλάχιστον προσωρινά τη μονάδα μητρότητας και δεν θα μπορεί να ξεγεννήσει βρέφη εξαιτίας της εντολής υποχρέωσης εμβολιασμού που δόθηκε από τον πρώην κυβερνήτη Άντριου Κουόμο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Lewis County Health System Τζέραλντ Κέιερ δήλωσε ότι έξι υπάλληλοι που απασχολούνταν στη μονάδα παραιτήθηκαν, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Εάν μπορούμε να διακόψουμε την υπηρεσία και να επικεντρωθούμε τώρα στην πρόσληψη νοσηλευτών που είναι εμβολιασμένοι, θα είμαστε σε θέση να επανασχοληθούμε με τον τοκετό εδώ στην κομητεία Λιούις», δήλωσε ο Κέιερ σε συνέντευξη Τύπου στις 10 Σεπτεμβρίου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε