Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Μια ασθενής λαμβάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 στο Southfield Pavilion στο Σάουθφιλντ, Μίσιγκαν, στις 24 Αυγούστου 2021. (Emily Elconin/Getty Images)

Άποψη: Ο θάνατος της επιστήμης

Σχολιασμός

Η επιστημονική μέθοδος συνήθιζε να επηρεάζει σημαντικά ένα μεγάλο κομμάτι της αμερικανικής σκέψης.

Με εμπειρικό τρόπο, οι επιστήμονες μας συμβούλευαν να εξετάζουμε στοιχεία και δεδομένα και στη συνέχεια μέσω της επαγωγικής μεθόδου να καταλήγουμε σε ορθολογικές υποθέσεις. Οι εχθροί της «επιστήμης» ήταν η πολιτική, η δεισιδαιμονία, η προκατάληψη και η έκπτωση.

Ωστόσο, βλέπουμε τώρα να επιστρέφουμε σε μια δική μας εκδοχή της μεσαιωνικής αλχημείας και της αστρολογίας απορρίπτοντας μια χιλιετία επιστημονικής μεθόδου.

Πάρτε για παράδειγμα τις δεισιδαιμονίες που περιβάλλουν τώρα την COVID-19.

Πλέον γνωρίζουμε από δεδομένα ότι μια προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 παρέχει ισχυρή ανοσία όσο και ο εμβολιασμός. Γιατί, λοιπόν, τα προτεινόμενα μέτρα για υποχρεωτικό εμβολιασμό του Τζο Μπάιντεν αγνοούν αυτό το επιστημονικό γεγονός; Ο γιατρός Άντονι Φάουτσι, όταν ρωτήθηκε, φάνηκε να χάνει τα λόγια του.

Είναι αυτό ένα ακόμη πλατωνικό «γενναίον ψεύδος» της επιστημονικής κοινότητας, όπως όταν ο Φάουτσι διαβεβαίωσε το κοινό πέρυσι ότι δεν χρειάζεται μάσκες; Αργότερα ισχυρίστηκε ότι είπε ψέματα για να μην εξαντληθούν τα αποθέματα των υγειονομικών.

Ο Φάουτσι ανέφερε επίσης διογκωμένα ποσοστά που απαιτούνται για την ανοσία της αγέλης, προφανώς σε μια προσπάθεια να πείσει το κοινό ότι δεν θα είναι ποτέ ασφαλές, έως ότου κάθε Αμερικανός προστατευθεί από την COVID-19 παρά μόνο με εμβολιασμό.

Και γιατί ήταν τόσο δύσκολο για την επιστημονική κοινότητα να προτείνει μια πιθανή υπόθεση για την προέλευση της COVID-19. Οι ίδιοι επιστήμονες που ασχολούνται με πειράματα «κέρδους-λειτουργίας» ήταν οι επιβλέποντες μιας έρευνας σε συνεργασία με τις κινεζικές αρχές. Επιβεβαίωσαν το προκαθορισμένο συμπέρασμα ότι ο ιός πιθανότατα δεν είχε καμία σχέση με τα πειράματα «κέρδους-λειτουργίας». Και βρήκαν ελάχιστες αποδείξεις ότι προήλθε από το Εργαστήριο Ιολογίας της Γούχαν. Ωστόσο, η επιστημονική άποψη, τα αναδυόμενα στοιχεία και η απλή λογική έχουν προτείνει το αντίθετο.

Πώς μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ηθικό καθήκον – και σύντομα νομική υποχρέωση – να εμβολιαστούν, όταν δεν επιβάλλει εμβολιασμούς στους πρόσφυγες που φτάνουν αεροπορικώς από το Αφγανιστάν;

Πώς μπορεί η κυβερνητική ιατρική κοινότητα να παραμένει σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή όταν αναμένεται να περάσουν τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών 2 εκατομμύρια ξένοι υπήκοοι το τρέχον οικονομικό έτος—σχεδόν κανένας από τους οποίους δεν εμβολιάζεται ή εξετάζεται για την COVID-19;

Γιατί τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση κατηγορούν συγκεκριμένες φυλές για το ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα με την αιτιολογία ότι ήταν ανεπαρκώς εμβολιασμένοι; Γιατί οι αξιωματούχοι απλώς δεν παροτρύνουν τις λατίνο και τις μαύρες κοινότητες να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Τα δεδομένα δείχνουν ότι και οι δύο ομάδες έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από τους λευκούς και τους ασιατικούς πληθυσμούς.

Μήπως οι ‘αφυπνισμένες’ πολιτικές ατζέντες απαξιώνουν την επιστήμη και χάνουν τη μάχη της δημόσιας υγείας;

Το είδαμε ακριβώς τον Ιούνιο του 2020, όταν περισσότεροι από 1.200 «επαγγελματίες υγείας» υπέγραψαν μια αίτηση που απαιτούσε την εξαίρεση των διαδηλωτών των Black Lives Matter από λοκντάουν και καραντίνες. Και επινόησαν ιατρικές δικαιολογίες όπως «ζωτικής σημασίας για την εθνική δημόσια υγεία» για να επιμείνουν ότι η παραβίαση των περιορισμών ήταν λιγότερο ανθυγιεινή από το να μην ξεχυθούν στους δρόμους.

Γιατί ο υποψήφιος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η συνυποψήφιά του για Αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, προειδοποίησαν τον αμερικανικό λαό την παραμονή των εμβολιασμών ότι ένας εμβολιασμός υπό τη διοίκηση Τραμπ θα μπορούσε να είναι μη ασφαλής, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη στα εμβόλια;

Γιατί η ιατρική κοινότητα ήταν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή σε τέτοια επικίνδυνα σαμποτάζ νέων εμβολίων, αλλά μήνες αργότερα έγινε έντονα επικριτική προειδοποιώντας το κοινό ότι οι όποιες αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια αυτών των εμβολίων ήταν επιστημονικά άστοχες; Υπήρξε κάποια ιατρική ανακάλυψη στις 20 Ιανουαρίου 2020, ώστε να αλλάξει η γνώμη τους;

Από την ανταμοιβή της ‘ιδεολογίας αφύπνισης’ στις εισαγωγές στην ιατρική σχολή έως την αξιολόγηση από ομοτίμους επιστημονικών εργασιών, η αντι-επιστημονική μανία έχει μολύνει κάθε επιστημονική προσπάθεια.

Η «κριτική θεωρία της φυλής» θα μας έδινε μια παράλογη απάντηση ότι χρειαζόμαστε τον ρατσισμό για να καταπολεμήσουμε τον ρατσισμό.

Η «κριτική θεωρία του δικαίου» γελοία ισχυρίζεται ότι οι νόμοι δεν έχουν ορθολογική βάση, αλλά απλώς αντικατοπτρίζουν τις ανισότητες ισχύος.

Η «σύγχρονη νομισματική θεωρία» αψηφά χιλιετίες αποδεικτικών στοιχείων και βασικής λογικής, δηλώνοντας ότι οι κυβερνήσεις μπορούν απλά να εκτυπώνουν χρήματα χωρίς να ανησυχούν για την εξισορρόπηση των εσόδων-εξόδων ή τον μέχρι τελικής πτώσεως ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.

Οι εταιρείες καλούνται τώρα να αποδεχτούν μια νέα θεωρία αφύπνισης – “Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG)” – αντί για τις πραγματικότητες της αγοράς, τους κανόνες επενδύσεων και τα οικονομικά δεδομένα.

Η επιστήμη πεθαίνει. η δεισιδαιμονία υπό τον μανδύα της ηθικής επιστρέφει. Και σύντομα θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι, πιο θυμωμένοι και πιο διχασμένοι.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της The Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε