Τρίτη, 26 Σεπ, 2023
Στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς φέρουν ασπίδες καθώς παίρνουν θέσεις κοντά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον, στις 20 Ιανουαρίου 2021. (Roberto Schmidt / AFP μέσω Getty Images)

Αρχηγός αστυνομίας του Καπιτωλίου: Το κτίριο του Καπιτωλίου χρειάζεται «μόνιμο» τείχος

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Γιογκανάντα Πίτμαν δήλωσε ότι το Καπιτώλιο των ΗΠΑ χρειάζεται ένα μόνιμο τείχος για την προστασία των μελών του Κογκρέσου μετά τις ταραχές που συνέβησαν στις 6 Ιανουαρίου.

«Όπως σημείωσα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ακόμη και πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας έχουν υποστηρίξει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ», ανέφερε ο Πίτμαν σε μια δήλωση. «Στην πραγματικότητα μια αξιολόγηση ασφαλείας του 2006, συνέστησε συγκεκριμένα την εγκατάσταση μόνιμου περιμετρικού φράκτη γύρω από το Καπιτώλιο».

«Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα, μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι πρέπει να γίνουν τεράστιες βελτιώσεις στις υποδομές ασφάλειας, συμπεριλαμβάνοντας τη μόνιμη περίφραξη και τη διαθεσιμότητα έτοιμων, εφεδρικών δυνάμεων κοντά στο Καπιτώλιο», συνέχισε ο Πίτμαν.

Από τις 6 Ιανουαρίου περίπου και για αρκετές εβδομάδες, υπήρχε γύρω από το Καπιτώλιο περίφραξη με συρματοπλέγματα. H περίφραξη παρέμεινε εκεί λόγω της ορκωμοσίας.

Αναπτύχθηκαν επίσης χιλιάδες στρατεύματα της εθνικής φρουράς και σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων αυτήν την εβδομάδα, θα παραμείνουν εκεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Τα στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς εμφανίζονται κοντά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον, στις 20 Ιανουαρίου 2021. (Nathan Howard / Getty Images)

 

Ωστόσο την Πέμπτη, η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μούριελ Μπάουσερ απέρριψε την ιδέα της διατήρησης ενός μόνιμου φράκτη γύρω από το Καπιτώλιο.

«Με βάση συζητήσεις που είχαμε με ομοσπονδιακούς συνεργάτες, υπάρχουν μερικές πιθανές απρόβλεπτες εκδηλώσεις που θα απαιτήσουν επιπλέον ασφάλεια. Η περίφραξη και η παρουσία στρατευμάτων θα είναι μέρος αυτού. Αλλά δεν θα δεχτούμε επιπλέον στρατεύματα ή μόνιμη περίφραξη μακροπρόθεσμα στην Ουάσινγκτον», δήλωσε η Μπάουσερ το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Δημοκρατική δήμαρχος είπε ότι η περίφραξη θα φύγει «όταν έρθει η ώρα».

«Η περίφραξη γύρω από τον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, καθώς και τα κόντρα πλακέ που έχουμε δει στις επιχειρήσεις μας για πολύ καιρό, θα φύγουν», δήλωσε η Μπάουσερ.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έχουν προτείνει την απόσυρση των μελών της Εθνικής Φρουράς, ή τουλάχιστον απαιτούν, να γίνει μια ενημέρωση επί του θέματος.

«Η φρουρά έχει υποστεί ένα άνευ προηγουμένου άγχος στο πεδίο της μάχης το προηγούμενο έτος, δεδομένου του COVID-19, των κοινωνικών αναταραχών, των φυσικών καταστροφών και των συνεχιζόμενων απαιτήσεων στο εξωτερικό. Η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως επιλογή απόλυτης έσχατης λύσης», έγραψε μια ομάδα 11 Ρεπουμπλικανών νομοθετών στον Υφυπουργό του Στρατού των ΗΠΑ Τζον Γουίτλεϊ. «Ζητούμε διευκρινίσεις και αιτιολογήσεις εκ μέρους των ανδρών και γυναικών της Εθνικής Φρουράς, που μας έχουν κρατήσει ασφαλείς τον περασμένο μήνα και χρόνο».

Ο γερουσιαστής Τομ Κόττον, βετεράνος του στρατού των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι πρέπει να σταλούν στο σπίτι αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε