Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022
Τα κουτιά των καταμετρημένων ψηφοδελτίων φαίνονται κλειδωμένα στην περιοχή αποθήκευσης ψηφοδελτίων στο Συνεδριακό Κέντρο της Φιλαδέλφειας στη Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια, στις 6 Νοεμβρίου 2020. (Chris McGrath / Getty Images)

Δεκάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια της Πενσυλβάνια επιστράφηκαν νωρίτερα από την ημερομηνία αποστολής: Ερευνητής

Πάνω από 20.000 ψηφοδέλτια που επιστράφηκαν ταχυδρομικά στο εκλογικό τμήμα για συμμετοχή στις εκλογές στην Πενσυλβάνια, έχουν αδύνατες ημερομηνίες επιστροφής και ένα άλλο σύνολο περισσοτέρων από 80.000 έχουν ημερομηνίες επιστροφής που εγείρουν ερωτήματα, σύμφωνα με μια ανάλυση ενός ερευνητή επί της βάσης δεδομένων της πολιτείας.

Πάνω από 51.000 ψηφοδέλτια επισημάνθηκαν ως παραληφθέντα μόλις μια μέρα μετά την αποστολή τους από το εκλογικό τμήμα στον ψηφοφόρο – μια εξαιρετική ταχύτητα, δεδομένου του χρόνου παράδοσης των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (USPS), ενώ σχεδόν 35.000 επιστράφηκαν προς συμμετοχή στις εκλογές την ίδια ημέρα της αποστολής τους. Άλλα, περισσότερα από 23.000, έχουν ημερομηνία επιστροφής νωρίτερα από την ημερομηνία αποστολής. Περισσότερα από 9.000 δεν έχουν ημερομηνία αποστολής.

Τα στοιχεία των ψηφοφόρων της πολιτείας βρίσκονται υπό εξέταση καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πενσυλβάνια και σε άλλες πολιτείες όπου ο αντίπαλός του, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατέχει σταθερό προβάδισμα. Η εκστρατεία Τραμπ ισχυρίζεται ότι μη έγκυρα ψηφοδέλτια έχουν μετρηθεί για τους Δημοκρατικούς και έγκυρα ψηφοδέλτια για τους Ρεπουμπλικάνους απορρίφθηκαν.

Η ανάλυση των διαθέσιμων στο κοινό δεδομένων πραγματοποιήθηκε από έναν ερευνητή δεδομένων που τα υπέβαλε πρώτα στην κινεζική έκδοση της Epoch Times. Ο ερευνητής, ο οποίος μίλησε με προϋπόθεση ανωνυμίας, είπε ότι μίλησε για αυτό το θέμα με πολλούς αρμόδιους της USPS, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι ημερομηνίες επιστροφής που εμφανίζονται στη βάση δεδομένων είναι «αδύνατες».

Το σύνολο δεδομένων που δημοσιοποιήθηκε από την υπουργό Εξωτερικών της Πενσυλβάνια ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 10 Νοεμβρίου και «περιγράφει μια τρέχουσα κατάσταση των αιτήσεων ταχυδρομικής ψηφοφορίας για τις Γενικές Εκλογές του 2020». Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τις ημερομηνίες αποστολής και επιστροφής προς συμμετοχή στις εκλογές.

Στην Πενσυλβάνια, οι ψηφοφόροι πρέπει να αιτηθούν να λάβουν ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο τους αποστέλλεται μέσω USPS. Ο ψηφοφόρος στη συνέχεια συμπληρώνει το έγγραφο και το στέλνει πίσω μέσω ταχυδρομείου ή το επιστρέφει αυτοπροσώπως. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες, ανάλογα με την ταχύτητα παράδοσης και την ανταπόκριση του ψηφοφόρου.

Φέτος, η Πενσυλβάνια επέτρεψε επίσης στους ψηφοφόρους να «ζητήσουν, να λάβουν, να συμπληρώσουν και να ψηφίσουν ταχυδρομικά με το ψηφοδέλτιο όλα με μία επίσκεψη στο εκλογικό γραφείο του νομού σας ή σε άλλη καθορισμένη τοποθεσία». Αυτό μπορεί να εξηγήσει τα ψηφοδέλτια χωρίς ημερομηνία αποστολής – μπορεί να έχουν παραληφθεί και κατατεθεί αυτοπροσώπως.

Ενώ θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει τα ψηφοδέλτια με την ίδια ημερομηνία αποστολής και επιστροφής, αυτό φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την περιγραφή της βάσης δεδομένων, η οποία αναφέρει ότι η ημερομηνία αποστολής είναι «η ημερομηνία που ο νομός επιβεβαίωσε την αίτηση για ψηφοδέλτιο ώστε να αποστείλει το υλικό ψηφοφορίας στον ψηφοφόρο».

Εάν το ψηφοδέλτιο είχε ληφθεί από τον ψηφοφόρο αυτοπροσώπως, δεν θα υπήρχε ανάγκη για ταχυδρομική αποστολή.

Στιγμιότυπο οθόνης των διαθέσιμων στο κοινό στοιχείων ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου στην Πενσυλβάνια, που δείχνει την ημερομηνία αποστολής των ψηφοδελτίων (3η στήλη από τα δεξιά) και την ημερομηνία παραλαβής (2η στήλη από τα δεξιά) να διαφέρουν μόνο μία ημέρα. (Πηγή στοιχείων: Υπουργός Εξωτερικών της Πενσυλβάνια)

 

Στιγμιότυπο οθόνης των διαθέσιμων στο κοινό στοιχείων ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου στην Πενσυλβάνια που δείχνει την ημερομηνία αποστολής των ψηφοδελτίων (3η στήλη από δεξιά) και την ημερομηνία παραλαβής (2η στήλη από δεξιά) ως την ίδια ημέρα. (Πηγή στοιχείων: Υπουργός Εξωτερικών της Πενσυλβάνια)

 

Στιγμιότυπο οθόνης των διαθέσιμων στο κοινό στοιχείων ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου στην Πενσυλβάνια, που δείχνει την ημερομηνία αποστολής των ψηφοδελτίων (3η στήλη από τα δεξιά) και την ημερομηνία παραλαβής (2η στήλη από τα δεξιά) να είναι μία ημέρα πριν την ημερομηνία αποστολής. (Πηγή στοιχείων: Υπουργός Εξωτερικών της Πενσυλβάνια)

 

«Από την 1η Οκτωβρίου, ο μέσος χρόνος παράδοσης της αλληλογραφίας πρώτης κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοδελτίων, ήταν 2,5 ημέρες», δήλωσε η USPS στις 29 Οκτωβρίου.

Αδύνατες και απίθανες ημερομηνίες παραλαβής υποδεικνύουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη βάση δεδομένων ή με τα ψηφοδέλτια.

Η υπουργός Εξωτερικών της Διοίκησης της Πενσυλβάνια δεν απάντησε μέχρι τον χρόνο εκτύπωσης σε αιτήματα της Epoch Times για σχολιασμό.

Εκτός από τα ψηφοδέλτια που περιγράφηκαν παραπάνω, υπήρχαν περισσότερα από 43.000 ψηφοδέλτια που παραλήφθηκαν δύο ημέρες μετά την αποστολή τους, κάτι που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά γρήγορο, αν και εξακολουθεί να είναι δυνατό εάν ο ψηφοφόρος έδωσε γρήγορα το ψηφοδέλτιο σε εκλογικό γραφείο ή το έριξε αυτοπροσώπως σε κιβώτιο συλλογής ψηφοδελτίων. Τα παραπάνω ψηφοδέλτια αποτελούν σχεδόν το 4% όλων αυτών που εκδόθηκαν από την πολιτεία.

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων από τον ερευνητή, τουλάχιστον 31 άτομα που φαίνεται να είναι μεγαλύτερα από το γηραιότερο γνωστό άτομο στην πολιτεία έστειλαν ψηφοδέλτια. Όλοι αυτοί γεννήθηκαν μεταξύ 1900 και 1907, με βάση τα δεδομένα της πολιτείας. Το γηραιότερο γνωστό άτομο στην πολιτεία είναι η 113χρονη Άρντιθ Γκρόουζ.

Περίπου 20 από τους ψηφοφόρους είχαν την ίδια ημερομηνία γέννησης της 1ης Ιανουαρίου 1900. Η ημερομηνία συμφωνεί με μια καταγγελία στο Μίσιγκαν, όπου ένας παρατηρητής της εκλογικής διαδικασίας είπε ότι είδε τους χειριστές να προσθέτουν ανθρώπους στο βιβλίο ψηφοφόρων ενώ μετρούσαν τα ταχυδρομικά τους ψηφοδέλτια, εγείροντας ανησυχίες ότι αυτοί οι ψηφοφόροι δεν είχαν καταχωριστεί σωστά και ως εκ τούτου δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Οι χειριστές εισήγαγαν τα ονόματα με τεχνητές ημερομηνίες γέννησης, όπως η 1η Ιανουαρίου 1900, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση μάρτυρα που βρισκόταν δίπλα στον παρατηρητή της διαδικασίας.

Μια άλλη ανάλυση των στοιχείων της Πενσυλβάνια, έδειξε ότι οι υπερβολικά ηλικιωμένοι ψηφοφόροι ήταν κυρίως μέλη του Δημοκρατικού κόμματος.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε