Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Μικρές φιγούρες παιχνιδιών φαίνονται μπροστά από ένα λογότυπο Zoom σε αυτήν την εικόνα απεικόνισης που λήφθηκε στις 15 Μαρτίου 2021. (Dado Ruvic/Illustration/Reuters/File Photo)

Διέρρευσε βίντεο Ζoom που δείχνει νοσοκομειακούς αξιωματούχους να συζητούν τακτικές τρόμου για την COVID-19

Μια διάσκεψη στο Zoom που διέρρευσε πρόσφατα αποκαλύπτει έναν γιατρό να ρωτά πώς να αυξήσει τον αριθμό των ασθενών COVID-19 στην αναφορά του πίνακα ελέγχου του νοσοκομείου.

Το μέσο ενημέρωσης National File ανέφερε ότι έλαβε το βίντεο από μια «εσωτερική πηγή» στο σύστημα υγείας Novant που περιλαμβάνει το Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο New Hanover στο Ουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας.

Το National File δημοσίευσε το βίντεο στη ροή του στο Twitter στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το National File και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν τη διαρροή αναγνώρισαν τα άτομα στο βίντεο ως Mary Kathryn Rudyk, ιατρό στο ιατρικό κέντρο, η οποία ρωτά την Carolyn Fisher, διευθύντρια μάρκετινγκ του νοσοκομείου, πώς να αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που ταξινομούνται ως ασθενείς με COVID-19 με σκοπό τη δημιουργία φόβου στους μη εμβολιασμένους.

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί, πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί – πρέπει να πούμε κάτι που θα βγει – αν δεν εμβολιαστείς, ξέρεις ότι θα πεθάνεις», είπε η Rudyk στο βίντεο. «Ας είμαστε πολύ ευθείς με αυτούς τους ανθρώπους».

Το βίντεο ξεκινά με τη Fisher να εξηγεί πώς το τμήμα της κοινοποιεί «σημαντικούς αριθμούς» – το ποσοστό των μη εμβολιασμένων, εμβολιασμένων και το ποσοστό των θανάτων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) – στο κοινό.

Η Rudyk στη συνέχεια ρώτησε πώς μπορούν τα μετά-COVID περιστατικά να συμπεριληφθούν στον αριθμό των ατόμων που νοσηλεύονται για COVID-19.

«Η αίσθησή μου αυτή τη στιγμή είναι ότι ίσως πρέπει να είμαστε λίγο πιο τρομακτικοί για το κοινό», είπε η Rudyk. «Υπάρχουν πολλοί ακόμη άνθρωποι που νοσηλεύονται και τους θεωρούμε μετά-COVID, αλλά δεν υπολογίζουμε αυτούς τους αριθμούς, οπότε πώς θα συμπεριλάβουμε αυτούς τους μετά-COVID ανθρώπους στον αριθμό των ασθενών που έχουμε στο νοσοκομείο;»

Η Fisher ρώτησε αν εννοούσε κάθε ασθενή που ήταν στο νοσοκομείο «από την αρχή του COVID;»

Η Rudyk απάντησε: «Λοιπόν, αυτοί που είναι ακόμα μέσα, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να πάει σε κάποιον άλλο, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι σημαντικά νούμερα: οι ασθενείς που βρίσκονται ακόμη στο νοσοκομείο, που βρίσκονται εκτός ορόφου COVID, αλλά εξακολουθούν να κρατούνται στο νοσοκομείο για διάφορους λόγους».

Επίσης στη συνδιάσκεψη του Zoom ήταν ο Shelbourn Stevens, πρόεδρος του Περιφερειακού Ιατρικού Κέντρου του Νέου Ανόβερου, ο οποίος είπε ότι αυτοί οι ασθενείς κατατάσσονται ως «αναρρωμένοι».

«Νομίζω, όμως, ότι από τη δική μας σκοπιά, θα τους θεωρούσαμε ακόμα ασθενείς COVID γιατί εξακολουθούν να θεραπεύονται», είπε ο Stevens.

Η Rudyk είπε ότι πιστεύει ότι και αυτοί οι ασθενείς πρέπει να «τονιστούν», διότι όταν είναι εκτός απομόνωσης, βγαίνουν από τους αριθμούς COVID, προκαλώντας τον Stevens να πει ότι αργότερα μπορούν να μιλήσουν εκτός σύνδεσης για το «πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο μάρκετινγκ».

Η απάντηση του νοσοκομείου Novant Health

Σε απάντηση ερωτήσεων που ζητούσαν επιβεβαίωση εάν οι άνθρωποι στο βίντεο ήταν υπάλληλοι του New Hanover Regional Medical Center και ποιο ήταν το πλαίσιο του βίντεο, ένας εκπρόσωπος του Novant Health είπε στην Epoch Times ότι το προσωπικό που συμμετέχει στο απόσπασμα του βίντεο βλέπει τα «υψηλότερα επίπεδα νοσηλείας και θανάτων από COVID-19 μέχρι τώρα σε αυτήν την πανδημία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ευρέως διαθέσιμα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια».

«Αυτή ήταν μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών ιατρικής και επικοινωνίας σχετικά με το πώς μπορούμε να μεταφέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη σοβαρότητα και τη σοβαρότητα αυτού που συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία μας και σε όλες τις κοινότητές μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που μοιραζόμαστε δεν περιλαμβάνουν ασθενείς που παραμένουν στο νοσοκομείο για επιπλοκές COVID-19, παρόλο που δεν βρίσκονται πλέον σε απομόνωση COVID-19, επομένως δεν παρέχει πλήρη εικόνα του συνολικού αντίκτυπου του COVID-19 στους ασθενείς μας και στα νοσοκομεία μας».

Το νοσοκομείο εξακολουθεί να ανησυχεί για ζητήματα παραπληροφόρησης, είπε ο εκπρόσωπος και ότι προσπαθεί «να είναι διαφανές και να λέει όλη την ιστορία».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε