Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Πρόεδρος Τζο Μπαίντεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρόουζ Γκάρντεν του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον στις 26 Ιουλίου 2021. (Anna Moneymaker/Getty Images)

Διοίκηση Μπάιντεν: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εθνικό επίπεδο «Δεν εξετάζεται αυτήν τη στιγμή»

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης δεν θα εξετάσουν προς τον παρόν το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την COVID-19.

Ο Μπάιντεν απάντησε σε μια ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με το αν οι πολιτείες και οι δήμοι πρέπει να υιοθετήσουν μια πολιτική υποχρεωτικού εμβολιασμού για την COVID-19, στην οποία απάντησε: «Δεν το γνωρίζω ακόμη», προκαλώντας εικασίες ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει σύντομα κάποια πολιτική.

«Θα ήθελα να τους δω να συνεχίζουν να κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση και γι ‘αυτό το επισημαίνω. Είχα ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να καθορίσει εάν αυτό μπορούν να το κάνουν νόμιμα και μπορούν», είπε ο Μπάιντεν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. «Οι τοπικές κοινότητες μπορούν να το κάνουν αυτό. Οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να το κάνουν αυτό. Είναι ακόμα ένα ερώτημα εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να εξουσιοδοτήσει ολόκληρη τη χώρα. Δεν το ξέρω ακόμα».

Το πώς θα εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική δεν είναι σαφές.

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες έχουν ζητήσει από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν έως μια ορισμένη ημερομηνία διαφορετικά θα εξαναγκαστούν να φορούν μάσκες και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ. Ορισμένες επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι οι πελάτες που εισέρχονται στα κτίριά τους πρέπει να προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Ο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πιέσει τους υπαλλήλους της να κάνουν το εμβόλιο, αλλά η ένωση ταχυδρομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αντιτάχθηκαν.

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν επικρίθηκε από τους υγειονομικούς και από ορισμένα δημοφιλή πρακτορεία ειδήσεων για κακή διαχείριση σχετικά με τις οδηγίες για την χρήση μάσκας καθώς και για τα εμβόλια.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο CDC εξέδωσε οδηγίες όπου συνιστούσαν στα εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα να φορούν μάσκες σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο δηλαδή σε περισσότερες από τις μισές πολιτείες τις Αμερικής, παρόλο που είχε πει νωρίτερα τον Μάιο ότι οι ανεμβολίαστοι δεν χρειάζεται να τις φορούν.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε