Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Εργάτες κηδειών φορτώνουν πτώματα σε φορτηγά για να μεταφερθούν για αποτέφρωση σε ένα πολυσύχναστο τοπικό γραφείο τελετών στη Σαγκάη στις 13 Ιανουαρίου 2023. (Kevin Frayer/Getty Images)

Editorial: Η πραγματική κατάσταση της κινεζικής πανδημίας και η πτώση του ΚΚΚ

Η πανδημία εξαπλώνεται και πάλι σαν πύρινη λαίλαπα στην Κίνα. Από τον Δεκέμβριο, εκτιμάται ότι 900 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Ο αριθμός θα μπορούσε να φτάσει το 80-90% του πληθυσμού, σύμφωνα με διακεκριμένους Κινέζους ειδικούς σε θέματα μολυσματικών ασθενειών.

Από το πρώτο κύμα του ιού στη Γουχάν το 2019, το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να συγκαλύψει την πραγματική έκταση της έξαρσης και τον αριθμό των νεκρών.

Στην πραγματικότητα, η εξάπλωση του ιού στην Κίνα συνεχίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις και τεράστιο αριθμό νεκρών.

Επιτόπιες πηγές στην Κίνα έχουν περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης στους δημοσιογράφους των Epoch Times. Οι κάτοικοι λένε ότι είναι δύσκολο ή αδύνατο να εξασφαλίσουν χώρο αποτέφρωσης ή ταφής για τους αγαπημένους τους.

Τα κέντρα αποτέφρωσης σε όλη την Κίνα έχουν υπερφορτωθεί και εργάζονται ασταμάτητα. Σε πολλές περιπτώσεις, τα κρεματόρια έχουν καθυστερήσεις εβδομάδων και οι μονάδες ψυγείων για την αποθήκευση κρέατος επαναχρησιμοποιούνται για την αποθήκευση νεκρών σωμάτων. Τα κέντρα αποτέφρωσης και τα γραφεία κηδειών έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις δαπάνες τους για είδη όπως σακούλες για πτώματα και δοχεία ψυχρής αποθήκευσης.

Για παράδειγμα, το Reuters ανέφερε στις 20 Ιανουαρίου ότι στην πόλη Σαντού, ένα γραφείο τελετών προχώρησε σε μια «επείγουσα αγορά» δύο επιπλέον φούρνων αποτέφρωσης. Στην πόλη Ζιγκόνγκ, ένα κέντρο υπηρεσιών κηδειών παρήγγειλε σχεδόν 200.000 λίτρα ντίζελ, αφού είχε «σχεδόν εξαντληθεί». Και στην πόλη Τζιεσού, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «το ψυγείο λειψάνων του γραφείου τελετών δεν μπορεί να καλύψει την τρέχουσα ζήτηση μονάδων», με αποτέλεσμα να παραγγείλουν 10 επιπλέον καταψύκτες μεγάλης κλίμακας. Ένας κατασκευαστής αποτεφρωτήρων στην επαρχία Σάντονγκ λέει ότι το εργοστάσιό του λειτουργεί πρόσφατα σε πλήρη δυναμικότητα και «εργάζεται υπερωριακά 24 ώρες το 24ωρο για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες προμήθειας».

Ένας τρόπος με τον οποίο το ΚΚΚ έχει κρατήσει τεχνητά χαμηλά τον αριθμό των νεκρών είναι αναγκάζοντας τα μέλη των οικογενειών να υπογράψουν έγγραφα που ισχυρίζονται ότι ο θάνατος των αγαπημένων τους προσώπων δεν σχετίζεται με την COVID-19, σε αντάλλαγμα για να επιτραπεί στα πτώματα να περάσουν από το σύστημα και πράγματι να αποτεφρωθούν. Εν τω μεταξύ, τα μέλη του προσωπικού στα κέντρα αποτέφρωσης έχουν λάβει αυστηρές οδηγίες να μην μοιράζονται με τον έξω κόσμο καμία πληροφορία σχετικά με τον αριθμό των σωμάτων που καίγονται.

Το ΚΚΚ έχει περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στο να λέει ψέματα για να εξαπατά το κοινό. Κάθε φορά που μια καταστροφή πλήττει την Κίνα, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημη είναι, το ΚΚΚ θα την αντιστρέψει και θα τη χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για να δοξάσει το Κόμμα και την αντίδρασή του.

Μεταξύ 1958 και 1961, τουλάχιστον 40 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στον Μεγάλο Λιμό που προκάλεσε το ΚΚΚ. Ενώ λιμοκτονούσε ο λαός του, το καθεστώς γιόρταζε τα επιτεύγματά του και ο πραγματικός αριθμός των νεκρών δεν έγινε γνωστός παρά μόνο δεκαετίες αργότερα.

Πρόσφατα, το ΚΚΚ πανηγύρισε δημοσίως την αυτοαποκαλούμενη «επιτυχία» του στην καταπολέμηση της COVID-19 και ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν μόλις 60.000 άνθρωποι. Ωστόσο, αυτό είναι στατιστικά παράλογο, καθώς υποδηλώνει ότι ο ιός ήταν πάνω από 160 φορές πιο θανατηφόρος στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό,τι στην Κίνα.

Η σχεδόν τριετής πολιτική «μηδενικού COVID» του καθεστώτος έχει αποδειχθεί ανθρωπιστική καταστροφή. Στο όνομα της καταπολέμησης της επιδημίας, ο πληθυσμός αναγκάστηκε να υπομείνει ακραίες συνθήκες. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν σε κέντρα καραντίνας ή περιορίστηκαν στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα την παρατεταμένη απομόνωση και την έλλειψη πρόσβασης σε τρόφιμα, βασικές προμήθειες και ζωτικής σημασίας ιατρική περίθαλψη. Πολλοί μάλιστα σφραγίστηκαν βίαια μέσα στα διαμερίσματά τους.

Με τον δρακόντειο έλεγχο του Πεκίνου σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας, κανένας επίσημος αριθμός στην Κίνα δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος. Ακόμη και το συνολικό μέγεθος του πληθυσμού της Κίνας αμφισβητείται. Πέρυσι, μια παραβίαση δεδομένων υπέδειξε ότι το ΚΚΚ είχε παραποιήσει το επίσημο ποσοστό γεννήσεων της χώρας και μια ανάλυση του 2020 υπέδειξε ότι ο πραγματικός πληθυσμός θα μπορούσε να είναι 130 εκατομμύρια λιγότερος από τον επίσημο αριθμό των 1,4 δισεκατομμυρίων.

Ξένες εταιρείες ερευνών, όπως η Airfinity, Ltd. με έδρα το Λονδίνο, εκτιμούν τώρα ότι 36.000 άνθρωποι θα πεθαίνουν καθημερινά από την COVID-19 στην Κίνα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολλαπλάσιος.

Επικαλούμενος μαρτυρίες για κρεματόρια που λειτουργούν αδιάκοπα, ο Σον Λιν, ιολόγος και πρώην διευθυντής εργαστηρίου στον κλάδο ιογενών ασθενειών του Ερευνητικού Ινστιτούτου Στρατού Walter Reed, εκτίμησε ότι τα κινεζικά γραφεία κηδειών μπορεί να έχουν κάψει 6 εκατομμύρια πτώματα τον περασμένο μήνα. Και επειδή οι άνθρωποι στην ύπαιθρο δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αποτέφρωσης, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φτάσει τα 10 εκατομμύρια για τον μήνα – μια συντηρητική εκτίμηση, είπε.

Οι Epoch Times ανέφεραν τον Μάρτιο του 2020, λίγους μήνες μετά την αρχική εμφάνιση της COVID-19, ότι ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων στην Κίνα είχε μειωθεί κατά 21 εκατομμύρια μέσα σε τρεις μήνες. Τα κινητά τηλέφωνα στην Κίνα αποτελούν απαραίτητο μέρος της καθημερινής ζωής, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμη και για την επίσημη ταυτοποίηση. Δεδομένα όπως αυτό υποδηλώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών σε διάστημα τριών ετών θα μπορούσε να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενων καταστροφών, κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΚΚΚ θεωρούσαν ότι προστατεύονταν από τον παράνομο πλούτο και τη δύναμή τους.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με τους θανάτους πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΚΚΚ, συμπεριλαμβανομένων πρώην ανώτερων στρατιωτικών, συνταξιούχων αξιωματούχων, ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας. Αυτοί οι αξιωματούχοι, οι οποίοι συνήθως δικαιούνται προνόμια, συμπεριλαμβανομένης κάθε ιατρικής και σωτήριας θεραπείας που διαθέτει το κινεζικό καθεστώς, πεθαίνουν τώρα σε μεγάλους αριθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστρονομική έξαρση των λοιμώξεων και ο μαζικός απολογισμός των θανάτων στην Κίνα από τον Δεκέμβριο δεν έχουν παρατηρηθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, παρά το άνοιγμα των συνόρων της Κίνας στις αρχές Ιανουαρίου.

Γιατί λοιπόν η κατάσταση στην Κίνα είναι δυσανάλογα χειρότερη από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο;

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι οι λοιμοί τιμωρούσαν την ανθρωπότητα όταν οι αμαρτίες της γίνονταν πολύ μεγάλες.

Στην ανατολική σκέψη, συγκεκριμένα, υπάρχει η έννοια του κάρμα, το οποίο αποκτάται ως αποτέλεσμα της διάπραξης κακών ή ανήθικων πράξεων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας έχει διαπράξει, τα τελευταία 70 περίπου χρόνια, πολλές αμαρτίες. Όχι μόνο κατέστρεψε τις πλούσιες παραδόσεις και τον πολιτισμό της Κίνας, αλλά έφτασε στο σημείο να καταστρέψει όσους πίστευαν στο θείο. Οι εκστρατείες του είχαν ως αποτέλεσμα περίπου 80 εκατομμύρια αφύσικους θανάτους.

Πιο πρόσφατα, το ΚΚΚ επιδόθηκε σε μια δίωξη που αφορούσε το σύνολο της κοινωνίας με στόχο περίπου 100 εκατομμύρια ασκούμενους της πνευματικής πειθαρχίας Φάλουν Γκονγκ. Η δίωξη ξεκίνησε το 1999 από τον τότε ηγέτη του ΚΚΚ Τζιάνγκ Ζεμίν, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η δίωξη επηρέασε όλους τους Κινέζους και όλες τις πτυχές της κοινωνίας, με το ΚΚΚ να δαπανά πάνω από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ του για τη διεξαγωγή της τα πρώτα χρόνια. Οι μαθητές γαλουχούνται στο σχολείο με προπαγάνδα που συκοφαντεί το Φάλουν Γκονγκ, ενώ οι υποψήφιοι για πανεπιστήμια έχουν αναγκαστεί να υπογράψουν μια δήλωση που αντιτίθεται στην πρακτική αυτή ως προϋπόθεση για την είσοδο στο κολέγιο. Το καθεστώς απαιτεί από τους γείτονες, τα μέλη της οικογένειας και τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στις αρχές τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, στρέφοντας τα μέλη της κοινωνίας το ένα εναντίον του άλλου.

Οι ίδιοι οι ασκούμενοι, οι οποίοι πιστεύουν στην καλλιέργεια της συμπόνιας με βάση τις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, έχουν υποστεί βασανιστήρια, αυθαίρετη κράτηση σε στρατόπεδα εργασίας και αφαίρεση των οργάνων τους ενώ είναι ακόμα ζωντανοί.

«Οι πανδημίες και οι επιδημίες είναι μέρος ενός θεϊκού σχεδίου και αναπόφευκτες στην πορεία της ιστορίας. Όταν οι άνθρωποι γίνονται ανήθικοι δημιουργούν κάρμα, αρρωσταίνουν και βιώνουν καταστροφικά πράγματα», έγραψε ο κ. Λι Χονγκζί, ο ιδρυτής του Φάλουν Γκονγκ, σε ένα άρθρο με τίτλο «Παραμείνετε λογικοί» στην αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

«Αλλά μια πανδημία όπως ο σημερινός Κινεζικός Κομμουνιστικός Ιός (ή “Ιός της Γουχάν”) έρχεται με έναν σκοπό από πίσω και έχει στόχους. Είναι εδώ για να ξεριζώσει τα μέλη του Κόμματος και όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό του», γράφει ο κ. Λι.

Η ιστορία μάς έχει δείξει προηγούμενα παραδείγματα αυτού. Στην αρχαία Ρώμη, ο διωγμός των χριστιανών είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις πληγές και η ισχυρή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία παρήκμασε και τελικά χάθηκε. Στην ιστορία της Κίνας, η αλλαγή δυναστείας συνέβαινε συχνά όταν η αυλή γινόταν διεφθαρμένη και η κοινωνική ηθική υποβαθμιζόταν- συχνά προέκυπταν λοιμοί.

Τελικά, η καλύτερη θεραπεία για αυτή την επιδημία είναι η απόρριψη του ΚΚΚ.

Ελπίζουμε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει από αυτή την καταστροφή με ασφάλεια και να συμβάλει στην έναρξη ενός λαμπρότερου αύριο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε