Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
Εκλογικός υπάλληλος του Μίσιγκαν σε φωτογραφία αρχείου του Νοεμβρίου 2020. (Elaine Cromie/Getty Images)

Εκλογικός αξιωματούχος του Μίσιγκαν κατηγορείται για αλλοίωση ψηφοδελτίων, παράβαση καθήκοντος

Ένας εκλογικός αξιωματούχος της κομητείας του Μίσιγκαν και πρώην δημοτικός υπάλληλος κατηγορήθηκε για αλλοίωση ψηφοδελτίων που σχετίζονται με τις προκριματικές εκλογές του Αυγούστου 2020, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτείας Ντέινα Νέσελ.

Η Κάθι Φανκ, η οποία διεκδικούσε το 2020 ως Δημοκρατική την επανεκλογή της ως υπάλληλος του δήμου Φλιντ, κατηγορήθηκε επίσης για παράβαση καθήκοντος, δήλωσε η Νέσελ. Οι κατηγορίες, οι οποίες είναι και οι δύο κακουργήματα, επισύρουν έκαστη μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε περίπτωση καταδίκης.

Η Νέσελ ισχυρίστηκε ότι η Φανκ έσπασε σκόπιμα τη σφραγίδα σε ένα δοχείο για ψηφοδέλτια, ώστε να μην μπορούν να αθροιστούν οι ψήφοι κατά την αναμενόμενη επανακαταμέτρηση. Κέρδισε οριακά την επανεκλογή της κατά την ανεπίσημη καταμέτρηση, δήλωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

«Οι εκλογικοί υπάλληλοι πρέπει να διατηρούν την ακεραιότητα των θέσεών τους. Εκείνοι που καταχρώνται αυτή τη δέσμευση υπονομεύουν τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας», δήλωσε η Νέσελ, Δημοκρατικός, σε μια απάντηση στο Twitter σε δημοσίευμα του ClickonDetroit.

«Η υπηρεσία μας έχει δεσμευτεί να διώκει τις εκλογικές παραβιάσεις, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα του δράστη».

Το γραφείο της Νέσελ δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς κατά της Φανκ.

Μετά τις εκλογές του Αυγούστου του 2020, η Φανκ υπέβαλε αναφορά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Φλιντ, ισχυριζόμενη ότι υπήρξε διάρρηξη στο εκλογικό γραφείο και δήλωσε ότι είχε σπάσει η σφραγίδα σε ένα δοχείο που περιείχε ψηφοδέλτια, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Η αντίπαλός της, Μάνια Τριπλέτ, δήλωσε ότι είχε εξετάσει το ενδεχόμενο επανακαταμέτρησης, αλλά, σύμφωνα με την πολιτειακή εκλογική νομοθεσία, οι ψήφοι αυτοί δεν μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε επανακαταμέτρηση λόγω της παραβίασης.

Σύμφωνα με το άρθρο 168.871 του πολιτειακού νόμου του Μίσιγκαν, «το συμβούλιο των ελεγκτών που διενεργεί επανακαταμέτρηση» πρέπει να εξετάσει «όλα τα ψηφοδέλτια ενός εκλογικού τμήματος που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας», εκτός εάν προκύψουν ορισμένα προβλήματα.

Ο νόμος ορίζει ότι τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να επανακαταμετρηθούν εάν «η σφραγίδα στη θήκη μεταφοράς ή σε άλλο δοχείο ψηφοδελτίων» είναι σπασμένη ή έχουν διαφορετικό αριθμό από αυτόν που έχει καταγραφεί στο βιβλίο καταγραφής της ψηφοφορίας, μεταξύ άλλων περιστάσεων. Εάν η σφραγίδα στο «συγκρότημα ετικετών» των ψηφοδελτίων είναι σπασμένη ή εάν οι αριθμοί δεν ταιριάζουν με τα αρχεία των ψηφοδελτίων ή τις ετικέτες των ψηφοδελτίων, δεν μπορούν να καταμετρηθούν, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Νομοθετικού Σώματος του Μίσιγκαν, ο οποίος προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτειακή νομοθεσία περί ψηφοφορίας.

Η Φανκ παραιτήθηκε αργότερα από τη θέση του υπαλλήλου της κοινότητας Φλιντ για να γίνει επόπτης εκλογών της κομητείας Τζενίσι, ανέφερε η Detroit Free Press.

Ο δικηγόρος της Φανκ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι αναμένεται να δηλώσει αθώα.

«Λέει ότι δεν είναι απολύτως αλήθεια», δήλωσε ο δικηγόρος Μάθιου Νόργουντ σχετικά με τις κατηγορίες, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας Τζενεσί και ο Νόργουντ δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό μέχρι την ώρα του Τύπου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε