Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Η Γκισλέιν Μάξγουελ στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου 2013. (Laura Cavanaugh/Getty Images)

Ένοχη κρίθηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ για σωματεμπορία ανηλίκων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Μετά από πέντε ημέρες διαβουλεύσεων, στις 29 Δεκεμβρίου, οι ένορκοι έκριναν την Γκισλέιν Μάξγουελ ένοχη σε πέντε από τις έξι κατηγορίες για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών που της απαγγέλθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη για τις ακόλουθες κατηγορίες:

1η κατηγορία: Συνωμοσία για την προσέλκυση ανηλίκων να ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις

3η κατηγορία: Συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με σκοπό την άσκηση εγκληματικής σεξουαλικής δραστηριότητας

4η κατηγορία: Μεταφορά ανηλίκου με σκοπό την άσκηση εγκληματικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

5η κατηγορία: Συνωμοσία με σκοπό τη σωματεμπορία ανηλίκων

6η κατηγορία: Σωματεμπορία ανηλίκων

Οι ένορκοι την έκριναν αθώα στην 2η κατηγορία: Παρακίνηση ανηλίκου να ταξιδέψει για να συμμετάσχει σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ένορκοι είχαν ζητήσει τα πρακτικά πέντε μαρτυρικών καταθέσεων. Οι ένορκοι είχαν διήμερο ρεπό για τις διακοπές των Χριστουγέννων και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να έχουν διήμερο ρεπό για την Πρωτοχρονιά, αλλά η δικαστής Άλισον Νέιθαν ζήτησε να είναι διαθέσιμοι για να εργαστούν στην υπόθεση.

Στις 4:57 μ.μ., όλα τα μέρη συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και η Νέιθαν τους είπε: “Έχουμετην ετυμηγορία μας”. Ζήτησε από όλους να παραμείνουν καθιστοί και ήρεμοι και τους υπενθύμισε ότι υπήρχαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί στην αίθουσα σε περίπτωση που τους χρειάζονταν. Αφού διαβάστηκε η ετυμηγορία, ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα και τους είπε ότι λύνεται η συνεδρίαση.

Η κατάθεση της “Τζέιν”, η οποία κατέθεσε πώς η κακοποίησή της από την Μάξγουελ και τον αποθανόντα χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών, σχετιζόταν άμεσα με τις κατηγορίες ένα έως τέσσερα.

Καθεμία από τις κατηγορίες μη συνωμοσίας περιείχε στοιχεία (έως τέσσερα) και αν οι ένορκοι αποφάσιζαν ότι έστω και ένα από αυτά δεν ικανοποιούνταν στις κατηγορίες μη συνωμοσίας, τότε η Μάξγουελ δεν θα ήταν ένοχη για το σύνολο της κατηγορίας.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ ακούει καθώς η μάρτυρας “Κέιτζ” ερωτάται από την εισαγγελέα Λάρα Πόμεραντζ κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκισλέιν Μάξγουελ, της συνεργάτιδας του Τζέφρι Έπσταϊν που κατηγορείται για σωματεμπορία, σε σκίτσο δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη στις 6 Δεκεμβρίου 2021. (Jane Rosenberg/Reuters)

 

Η Μάγκι Κρελ, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρώην εισαγγελέας στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνια και συγγραφέας του επερχόμενου βιβλίου για τη σεξουαλική διακίνηση “Taking Down Backpage”, είχε προβλέψει μια γρήγορη ετυμηγορία.

«Κατά την εμπειρία μου, οι ένορκοι των διακοπών τείνουν να είναι αποφασιστικοί», δήλωσε στην Epoch Times.«Και δεν νομίζω ότι αυτή η υπόθεση ήταν υπερβολικά περίπλοκη».

«Δεν μαθαίνεις στη νομική σχολή το πότε επιστρέφουν οι ένορκοι».

Η Κρελ γνωρίζει τις τεχνικές προετοιμασίας των πιθανών θυμάτων που παρουσίασε η εισαγγελία στην υπόθεσή της.

«Έτσι λειτουργεί η αποπλάνηση. Είναι μια κλασική τεχνική των κυνηγών, και είναι εντελώς πανταχού παρούσα», δήλωσε.

Η Σάρα Ράνσομ, θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν, φτάνει για τη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ στο δικαστήριο Thurgood Marshall των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη στις 29 Νοεμβρίου 2021. (Ryan R. Smith/AFP)

 

Η Κρελ δήλωσε ότι, παρόλο που η υπόθεση Μάξγουελ αφορά διάσημους, πλούσιους ανθρώπους και ιδιωτικά τζετ, «κατά πολλούς τρόπους, πρόκειται για μια πολύ βασική υπόθεση σωματεμπορίας που διαδραματίζεται σε όλη τη χώρα, επειδή οι τεχνικές είναι τόσο κλασικές από το εγχειρίδιο του διακινητή, και αυτό είναι η αποπλάνηση», είπε.

Ως πρώην εισαγγελέας, η Κρελ γνωρίζει πόσο δύσπιστοι μπορεί να είναι οι ένορκοι.

«Αρκεί μόνο ένας ένορκος να μη συμφωνήσει», είπε. «Το να βρεις 12 άτομα να συμφωνήσουν είναι πρόκληση».

Όσον αφορά την καταδίκη, «ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες έχουν υποχρεωτικό ελάχιστο όριο 10 ετών», δήλωσε η Κρελ. «Ο δικαστής [θα] πρέπει να καθορίσει τι της αξίζει υπό αυτές τις συνθήκες».

«Οι δικαστές τείνουν να μην είναι επιεικείς με κατηγορούμενους όπως αυτή», είπε.

Η καταδίκη θα γίνει το 2022.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε