Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Μέλη της Εθνικής Φρουράς περπατούν μέσα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον στις 13 Ιανουαρίου 2021. (Saul Loeb / AFP μέσω Getty Images)

Έως και 25.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς στο DC για την Ορκωμοσία: Στρατός των ΗΠΑ

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Ο Στρατός των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι έως και 25.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς θα τοποθετηθούν στην Ουάσινγκτον για την Ημέρα Ορκωμοσίας την επόμενη εβδομάδα.

Το Υπουργείο Άμυνας έδωσε την εξουσιοδότηση να αναπτυχθούν έως και 25.000 μέλη της υπηρεσίας, δηλαδή μια αύξηση 5.000 μελών σε σχέση με τις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Μία δήλωση του Στρατού σε ειδησεογραφικά πρακτορεία την Παρασκευή ανέφερε ότι η αύξηση αυτή θα υποστηρίξει την «ομοσπονδιακή αποστολή επιβολής του νόμου και τις προετοιμασίες ασφαλείας» κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας και θα ηγηθεί από την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

«Οι στρατιώτες και οι αεροπόροι της Εθνικής Φρουράς μας βρίσκονται γύρω από την πόλη για να προστατεύσουν την πρωτεύουσα του έθνους μας», δήλωσε ο αρχηγός του στρατού της Εθνικής Φρουράς Στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον στη δήλωση.

Και οι 50 πολιτείες και η D.C. θα έχουν μέλη της Εθνικής Φρουράς για να υποστηρίξουν την εκδήλωση, φαινομενικά λόγω της παραβίασης στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου.

Σε δήλωση την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε στους Αμερικανούς ότι δεν πρέπει να εμπλακούν σε βία.

«Υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, ζητώ να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ είδος βίας, ΚΑΜΙΑ παραβίαση των νόμων και ΚΑΝΕΝΑΣ βανδαλισμός οποιουδήποτε είδους», δήλωσε ο Τραμπ. «Δεν το υποστηρίζω αυτό και δεν αντιπροσωπεύει την Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ευχαριστώ».

Εκατοντάδες στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς μένουν μέσα στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου για να ενισχύσουν την ασφάλεια στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις 13 Ιανουαρίου 2021. (J. Scott Applewhite / AP Photo)

 

Υπήρξαν φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Εθνική Φρουρά κινείται για να εφαρμόσει έναν εθνικό εγκλεισμό ή καραντίνα, αλλά η Εθνική Φρουρά της Νότιας Καρολίνας, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής.

«Οι φήμες ότι η Εθνική Φρουρά της Νότιας Καρολίνας υποστηρίζει σε ένα πολιτειακό ή εθνικό επίπεδο εγκλεισμό ή καραντίνα δεν είναι αληθείς», ανέφερε η δήλωση της Εθνικής Φρουράς της Νότιας Καρολίνας. «Φήμες όπως αυτές μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση και άγχος στον οργανισμό και στις κοινότητές μας».

«Εάν ακούτε ή βλέπετε κάτι που φαίνεται αβάσιμο, μην συνεχίζετε να διαδίδετε τις πληροφορίες. Επαληθεύστε αυτές τις πληροφορίες με μία από τις επίσημες πηγές που αφορούν το Εθνικό Γραφείο Φρουράς, την Εθνική Φρουρά της Νότιας Καρολίνας και την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας».

Στο D.C., η περίμετρος ενός φράχτη που περιβάλλει το Καπιτώλιο αυξήθηκε για να περιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο και τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Οι δρόμοι και άλλα σημεία πρόσβασης έκλεισαν και ορισμένες επιχειρήσεις δήλωσαν ότι θα κλείσουν.

Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου έκλεισε το Μνημείο της Ουάσιγκτον για περιηγήσεις και η δήμαρχος Μιούριελ Βάουσερ ζήτησε από τους επισκέπτες να αποφύγουν την πόλη.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε