Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
(Arif biswas/Shutterstock)

Ευλογιά των πιθήκων: Πραγματικά στοιχεία εναντίον φόβου

Η ανακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας της ευλογιάς των πιθήκων ως «Έκτακτης Ανάγκης Δημόσιας Υγείας Διεθνούς Ανησυχίας» (Public Health Emergency of International Concern -PHEIC), έγινε από έναν άνθρωπο, τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος, ο οποίος δεν έχει καμία ιατρική εκπαίδευση, παρά τις αντιρρήσεις της πλειοψηφίας της δικής του επιτροπής εμπειρογνωμόνων ιατρικών και επιστημονικών συμβούλων. Η ίδια επιτροπή συνήλθε μόλις πριν από ένα μήνα και αρνήθηκε να κηρύξει την ευλογιά των πιθήκων ως επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας με ψήφους έντεκα κατά και τριών υπέρ. Τώρα, τον Ιούλιο, εννέα από τα μέλη της επιτροπής πίστευαν ότι δεν πρέπει να κηρυχθεί PHEIC και έξι υποστήριζαν την κήρυξη. «Εννέα και έξι είναι πολύ, πολύ κοντά. Δεδομένου ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να συμβουλεύει, έπρεπε στη συνέχεια να ενεργήσω ως ισοπαλία», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε για να ανακοινώσει την απόφαση.

Ίσως είναι τα «νέα μαθηματικά» που οδηγούν στο συμπέρασμα της «ισοπαλίας» με πλειοψηφία 3 ψήφων στη μία πλευρά;

Για να παραθέσουμε περαιτέρω τα λόγια της Ρόζαμουντ Λιούις, της τεχνικής επικεφαλής του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων, σε συνέντευξη Τύπου στις 20 Ιουλίου 2022: «Περίπου το 98% των κρουσμάτων (ευλογιάς των πιθήκων) είναι μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες – και κυρίως εκείνων που έχουν πολλαπλούς πρόσφατους ανώνυμους ή νέους συντρόφους». Στη συνέχεια είπε ότι είναι συνήθως νεαρής ηλικίας και κυρίως σε αστικές περιοχές.

Αυτό εγείρει το προφανές ερώτημα για τους σκεπτόμενους ανθρώπους: Γιατί μια ασθένεια που εμφανίζεται κατά 98% σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες εφαρμόζεται τώρα σε έναν παγκόσμιο πληθυσμό ανθρώπων -ανδρών, γυναικών, παιδιών- όλων των ηλικιών, οι οποίοι δεν ταιριάζουν σε αυτό το προφίλ κινδύνου;

Τι είναι η ευλογιά των πιθήκων;

Η ευλογιά των πιθήκων είναι γνωστή στην Αφρική κυρίως ως ασθένεια των εδαφόβιων σκίουρων από το 1958. Πρόκειται για έναν τύπο ζωονοσογόνων ιογενών λοιμώξεων. Ζωονοτικός σημαίνει ένας ιός που ζει σε ένα ζώο ξενιστή (π.χ. εδαφόβιων σκίουρων) αλλά μπορεί να μεταδοθεί σε πιθήκους και ανθρώπους με στενή επαφή και κακή υγιεινή, αν και χρειάζεται πολύ υψηλότερο ιικό φορτίο για να προκληθεί νόσος σε πιθήκους και ανθρώπους.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μία από τις διάφορες λοιμώξεις από τον ιό της «σύφιλης», αν και είναι πολύ ηπιότερη από την ευλογιά (ιός variola), η οποία ουσιαστικά εξαλείφθηκε με τον επιτυχή μακροχρόνιο παγκόσμιο εμβολιασμό. Είναι ένας ιός DNA, πιο σταθερός από τους ιούς RNA όπως οι COVID, ιός Marburg, Έμπολα, Λάσσα και άλλοι. Ηπιότερες λοιμώξεις του ιού variola είναι σε αυτή την ομάδα.

Πώς το κολλάτε;

Όπως μόλις επιβεβαίωσε ο εμπειρογνώμονας του ΠΟΥ στις 20 Ιουλίου 2022, η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται κυρίως μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες. Οι γυναίκες μπορούν να μολυνθούν από σπέρμα που εκσπερματώνεται στον κόλπο από μολυσμένο άνδρα. Ο ιός προκαλεί μια ιαιμία στην κυκλοφορία του αίματος που προκαλεί τις δερματικές βλάβες (φλύκταινες). Ο ιός στην κυκλοφορία του αίματος σημαίνει επίσης ότι υπάρχει ζωντανός ιός σε σωματικές εκκρίσεις: σάλιο, σπέρμα, αίμα, ανοικτές δερματικές βλάβες, εσχάρα (κακάδι) από ευλογιά, κολπικές εκκρίσεις, κόπρανα και λερωμένα λευκά είδη ή ρούχα από μολυσμένο άτομο.

Εκτός από την άμεση σεξουαλική επαφή, οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από τη ευλογιά των πιθήκων όταν έρθουν σε άμεση επαφή με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τα περιττώματα ενός μολυσμένου ζώου ή ατόμου. Στη συνέχεια μπορεί να μεταδοθεί σε άλλους ανθρώπους που έρχονται σε άμεση επαφή με σωματικές εκκρίσεις από μολυσμένα, συμπτωματικά άτομα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι αναπνευστικός ιός. Είναι πολύ πιο εύκολο να ελεγχθεί η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων από ό,τι να ελεγχθεί η εξάπλωση της γρίπης, του COVID-19 ή του κοινού κρυολογήματος που μεταδίδονται με βήχα και φτέρνισμα στα σταγονίδια του αναπνευστικού συστήματος.

Για να ελέγξετε την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων, δεν χρειάζεστε μάσκες, μαζικά lockdown και καραντίνες για όλους. Απλώς πρέπει να αποφεύγετε την άμεση επαφή με τις σωματικές εκκρίσεις ενός μολυσμένου ατόμου! Για να συνοψίσουμε, αυτά είναι τα εξής:

 • Αίμα
 • Σπέρμα, κολπικές και βλεννώδεις εκκρίσεις
 • Περιττώματα
 • Ανοιχτές πληγές, τόσο αυτές που «στάζουν» όσο και αυτές με κρούστες που περιέχουν τον ζωντανό ιό
 • Λερωμένα λευκά είδη ή ρούχα από μολυσμένο άτομο

Ποιος κινδυνεύει περισσότερο από την ευλογιά των πιθήκων;

Βασικά, οι παράγοντες κινδύνου είναι οι ίδιοι με κάθε ζωονοσογόνο νόσο: άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με ζώα-φορείς του ιού. Στην Αφρική το μοτίβο ήταν κυρίως παιδιά που έφερναν στο σπίτι άρρωστα ζώα, τα οποία στη συνέχεια έτρωγαν.

Εκτός της Αφρικής, τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων είναι οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες. Η πρόσφατη επιδημία εκδηλώθηκε στην Κεντρική και Δυτική Αφρική με άτομα που είχαν στενή επαφή με μολυσμένο άτομο ή ζώο. Τα μεγαλύτερα κρούσματα που εξαπλώθηκαν σε άλλες χώρες πρώτα στην Ευρώπη εντοπίστηκαν κυρίως στη μεγάλη διεθνή εκδήλωση PRIDE στα Κανάρια Νησιά νωρίτερα αυτή την άνοιξη.

Εκτός από τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, άλλοι που κινδυνεύουν από σοβαρή νόσηση ευλογιάς των πιθήκων είναι οι εξής

 • Άτομα που ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες ή σε περιοχές με λίγες ή καθόλου ιατρικές υπηρεσίες
 • Άτομα που έχουν σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας που προκαλείται από το πειραματικό εμβόλιο COVID
 • Ανοσοκατεσταλμένα άτομα, το οποίο συμβαίνει σε θεραπεία καρκίνου, χρόνιες ασθένειες, μετά από μεταμοσχεύσεις οργάνων ή μετά από έκθεση σε ακτινοβολία («σύνδρομο της Αβάνας»), έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες, όπως φυτοφάρμακα και άλλα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων;

Εάν το ιικό φορτίο είναι αρκετά υψηλό, ιδιαίτερα σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους πνεύμονες με πρόκληση αερολύματος και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα αγγειακά στρώματα των πνευμόνων. Δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις/πνευμονία μπορεί επίσης να εμφανιστούν εάν το ιικό φορτίο είναι αρκετά υψηλό. Με σοβαρή νόσο, δεν προκαλεί συνήθως υπερκυτοκιναιμία ή θρόμβους αίματος, όπως έχουμε δει με την ασθένεια COVID-19 και όσους έχουν κάνει τα πειραματικά εμβόλια COVID και στη συνέχεια αναπτύσσουν ασθένεια COVID.

Υπάρχουν τρεις φάσεις της ιογενούς ασθένειας και τα πρώιμα συμπτώματα μιμούνται πολλές άλλες ιογενείς ασθένειες (COVID-19, ιό Marburg και άλλες), καθώς και μιμούνται τα συμπτώματα της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία:

Φάση 1: Προδρομική φάση (επώαση): 7-17 ημέρες από την έκθεση

Φάση 2: Φάση ιαιμίας: ζωντανός ιός στο σάλιο, το σπέρμα και άλλες σωματικές εκκρίσεις που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο της συστηματικής νόσου. Η ιαιμία μεταφέρει τον ιό στο δέρμα, οδηγώντας στις αλλοιώσεις της «σύφιλη ς». Τα συστηματικά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Πυρετός
 • Κόπωση
 • Πονοκέφαλος
 • Ρίγη
 • Πόνοι στο σώμα
 • Πρησμένοι λεμφαδένες

Φάση 3: Τοπικό εξάνθημα/ αλλοιώσεις: μπορεί να διαρκέσει 2-4 εβδομάδες, περιστασιακά περισσότερο

Οι τοπικές βλάβες εμφανίζονται σε όλο το σώμα σε διάστημα αρκετών ημερών. Οι αλλοιώσεις είναι κυκλικές, και συχνά στάζουν υγρό. Σταδιακά οι βλάβες φλοιώνονται, σχηματίζουν κρούστα και στη συνέχεια η κρούστα πέφτει. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι κρούστες περιέχουν ζωντανό ιό. Οι βλάβες εμφανίζονται στις ακόλουθες περιοχές του σώματος:

 • Πρόσωπο
 • Χέρια και πόδια
 • Παλάμες των χεριών
 • Πέλματα ποδιών

Πώς θεραπεύεται η ευλογιά των πιθήκων;

ΒΗΜΑ 1. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ με σωματικά υγρά μολυσμένου ατόμου. Τα μολυσμένα άτομα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

ΒΗΜΑ 2. Διαχείριση συμπτωμάτων: 

 • Επαρκής ενυδάτωση για την πρόληψη της αφυδάτωσης, με προσοχή στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών.
 • Ισορροπημένα γεύματα με τρόφιμα ολικής αλέσεως, κυρίως φυτικής προέλευσης, για να δοθεί στον οργανισμό ενέργεια και θρεπτικά συστατικά
 • Διαχείριση της άνεσης για τον ερεθισμό του δέρματος που σχετίζεται με τις δερματικές αλλοιώσεις της αναπτυσσόμενης ευλογιάς.
 • Αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C, D, ψευδαργύρου, συμπλέγματος Β, Κυστεΐνη (NAC) για τη βελτίωση της ανοσολογικής απόκρισης και της επούλωσης των πληγών

ΒΗΜΑ 3. Θεραπεία: 

Πολλά από τα ίδια τεκμηριωμένα φάρμακα και άλλα μέτρα που έχουμε χρησιμοποιήσει για την αποτελεσματική θεραπεία του COVID-19 μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός επισήμανσης κατά την ιατρική κρίση του θεράποντος ιατρού, παρόλο που υπάρχουν περιορισμένα δεδομένα από κλινικές δοκιμές.  Αυτά περιλαμβάνουν ασφαλή, αποτελεσματικά, παλαιότερα αντιιικά φάρμακα που αναφέρονται στον Οδηγό μας για την πρώιμη κατ’ οίκον θεραπεία του COVID εδώ 

https://www.truthforhealth.org/2022/02/covid-home-treatment/

Τι γίνεται με το νέο φάρμακο ή το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων;

Tpoxx από το στόμα και ενδοφλέβια:

Υπάρχει μια τρέχουσα εγκεκριμένη από τον FDA αντιιική θεραπεία για τον ιό variola, συμπεριλαμβανομένης της ευλογιάς των πιθήκων, το «Tpoxx». Το Tpoxx έχει αποθηκευτεί σε εθνικό επίπεδο από τις ΗΠΑ από το 2018 και εγκρίθηκε πρόσφατα για ενδοφλέβια χρήση στις 19 ΜΑΪΟΥ 2022.  Αυτό το νέο φάρμακο έχει υποβληθεί ΜΟΝΟ σε κλινικές δοκιμές Φάσης Ι, με μία μόνο δοκιμή σε ανθρώπους με μόνο 359 υγιείς ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο πριν λάβει πλήρη έγκριση από τον FDA. Δεν έγινε καμία δοκιμή σε άρρωστους ανθρώπους για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα. Δεν έχουμε καμία δοκιμή μακροχρόνιας ασφάλειας.

Θέση του Ιδρύματος Truth For Health: Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές αντιϊκές ουσίες σε ευρεία χρήση εδώ και πολλές δεκαετίες με γνωστά προφίλ ασφάλειας που είναι διαθέσιμες τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία της ευλογιάς των πιθήκων και άλλων ιογενών ασθενειών, οι οποίες έχουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους, τα οφέλη και την ασφάλεια.

Εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων:

Ο FDA ενέκρινε το ζωντανό μη αναπαραγόμενο εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων και της ευλογιάς τον Σεπτέμβριο του 2019. Στις 19 Μαΐου 2022, με μόνο ΔΥΟ επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε παραγγελία για το νέο αυτό εμβόλιο αξίας 119 εκατομμυρίων δολαρίων από τον κατασκευαστή, την Bavarian Nordic, παρόλο που δεν έχει αναφερθεί ότι θα παρασκευαστεί μέχρι το 2023.

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων της Jynneos προκαλεί μυοκαρδίτιδα, μια καταστροφική φλεγμονή της καρδιάς που έχει ήδη προκαλέσει θανάτους και σοβαρές καρδιακές παθήσεις σε νέους ανθρώπους μετά το εμβόλιο Covid. Οι Thornhill, et. al, στο ίδιο άρθρο της ιατρικής επιθεώρησης απαριθμούν αυτά τα πρόσθετα συμπεράσματα σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων, τα οποία συνάδουν με το απόσπασμα του ΠΟΥ που αναφέρθηκε παραπάνω:

 • Ασθένεια 98% σε ομοφυλόφιλα/αμφιφυλόφιλα άτομα
 • 95% μετάδοση με σεξουαλική δραστηριότητα
 • 41% έχουν ταυτόχρονα τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV)
 • 13% νοσηλεύεται για σοβαρές δερματολογικές και πρωκτογεννητικές αλλοιώσεις
 • Κανένας θάνατος

Οι προηγούμενες επιδημίες ευλογιάς των πιθήκων δεν συνέβησαν σε περιβάλλον ευρύτερου πληθυσμού με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως βλέπουμε τώρα μετά τον μαζικό εμβολιασμό με τα πειραματικά εμβόλια COVID. Αυτό λοιπόν θα σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τους επαγγελματίες υγείας να διδάσκουν στους ασθενείς βασικές προσεγγίσεις για τη βελτίωση της υγείας και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος (βλ. παρακάτω).

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε:

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-live-non-replicating-vaccine-prevent-smallpox-and-monkeypox

https://www.fiercepharma.com/vaccines/bavarian-nordic-scores-fda-nod-for-smallpox-and-monkeypox-vaccine-jynneos

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2207323

Βελτίωση της υγείας και της ανθεκτικότητας και μείωση του κινδύνου λοιμώξεων:

Συμπληρώματα και διατροφικά προϊόντα: Αυτά έχουν ερευνητικά στοιχεία για αντι-ιικά, αντιφλεγμονώδη, ανοσοενισχυτικά και νευροπροστατευτικά οφέλη στο φάσμα των ιογενών ασθενειών, του τραυματισμού από το εμβόλιο COVID, της βλάβης από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία  και άλλων φλεγμονωδών καταστάσεων. Δεν διαθέτουμε επαρκή κλινικά ερευνητικά δεδομένα για την τεκμηρίωση των οφελών αυτών των συμπληρωμάτων και των διατροφικών προϊόντων ειδικά στη ευλογιά των πιθήκων, αλλά δεδομένου ότι αυτά τα συμπληρώματα έχουν τόσο σημαντικά οφέλη για τη μείωση της φλεγμονής, τη βελτίωση της ανοσολογικής απόκρισης και τη βελτίωση της κυτταρικής οξυγόνωσης, τα συμπεριλαμβάνουμε εδώ ως μέρος ενός συνολικού σχεδίου για τη βελτίωση της υγείας και της ανθεκτικότητας και τη μείωση του κινδύνου λοιμώδους νόσου.

Συνιστούμε να ζητήσετε από τον προσωπικό σας γιατρό ή άλλον έμπιστο επαγγελματία υγείας να ελέγξει τα επίπεδα στο αίμα των βιταμινών και των συμπληρωμάτων που μπορεί να είναι επιζήμια αν χρησιμοποιηθούν σε υπερβολικές ποσότητες, όπως η βιταμίνη D, ο ψευδάργυρος, ο Β6, ο Β12, το μαγνήσιο. Στη συνέχεια, μπορεί να αποφασιστεί μια ατομική δόση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας με βάση αντικειμενικά εργαστηριακά δεδομένα.

Βασικός κατάλογος διατροφικών προϊόντων με τεκμηριωμένα αντι-ιικά, αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και ανοσοενισχυτικά οφέλη:

 • Βιταμίνη D (σε έλαιο): 5000 IU π.μ. και μ.μ.
 • Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC) 600-1200 mg ημερησίως
 • Γλουταθειόνη, Co-Q-10 και ρεσβερατρόλη
 • Βιταμίνη C με βιοφλαβονοειδή 2000 mg (αυξήστε την ποσότητα εάν τα συμπτώματα εμφανίζονται πολλές φορές την ημέρα)
 • Μαγνήσιο 400 mg μία ή δύο φορές την ημέρα
 • Σύμπλεγμα Β
 • Θειικός ψευδάργυρος 220 mg ημερησίως (50 mg στοιχειακού ψευδαργύρου)
 • Κουερσετίνη
 • Πράσινο τσάι
 • Μονολαυρίνη (που προέρχεται από καρύδες)
 • Σύμπλεγμα μανιταριών σε σκόνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα (Χαίτη του λιονταριού, Τραμέτης ο ποικιλόχρωμος, Γανόδερμα το γυαλιστερό, Κασταμανίτης, μανιτάρι Chaga κ.λπ.)
 • Ασπιρίνη 81 mg δόση πρόληψης, 325 mg δόση πλήρους ισχύος κατά των αιμοπεταλίων (για τη μείωση του κινδύνου θρόμβωσης του αίματος. Εάν συμβαίνει μη φυσιολογική αιμορραγία, ΜΗΝ χρησιμοποιείτε ασπιρίνη ή συμπληρώματα που έχουν αντιπηκτική δράση, όπως η βιταμίνη Ε και τα ιχθυέλαια).
 • Έλαιο μαύρου σπόρου (σπόρος N-sativa)

Στρατηγικές απολύμανσης προσαρμόσιμες για οικιακή χρήση

Το διοξείδιο του χλωρίου (CD) είναι ο κορυφαίος παράγοντας που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του περιβάλλοντος για τον έλεγχο της εξάπλωσης πολλών διαφορετικών επιδημιών ιών στην Αφρική από το Μηνιαίο Νοσοκομείο των ΗΠΑ. Το διοξείδιο του χλωρίου χρησιμοποιείται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε προσπάθειες καθαρισμού και αποστείρωσης σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) σε ιατρικές, γεωργικές και βιομηχανικές χρήσεις εδώ και δεκαετίες. Ελέγξτε τους εκπαιδευτικούς μας πόρους για αποτελεσματικές λύσεις απολύμανσης του περιβάλλοντος με τίτλο «Το παγκόσμιο αντίδοτο» που βρίσκεται στην καρτέλα Υγεία και ανθεκτικότητα στην αρχική μας σελίδα στη διεύθυνση www.TruthForHealth.org. Αυτές οι προσεγγίσεις χρησιμοποιούνται ευρέως στα νοσοκομεία, στην επεξεργασία τροφίμων και συνιστώνται ακόμη και από τη NASA (ερευνητικά έγγραφα στην ιστοσελίδα μας σε αυτή την ενότητα των πόρων για να σας καθοδηγήσουν με τις επιλογές).

Υπάρχουν πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την ασφαλή χρήση του CD για τον καθαρισμό του νερού, τη θεραπεία πληγών, την αποστείρωση ιατρικού εξοπλισμού και πολλά, πολλά άλλα.  Τα δύο διαλύματα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ενεργοποιημένου CDC είναι εύκολο να αγοραστούν, φθηνά και σταθερά στην αποθήκευση. Διαβάστε περισσότερα σχετικά στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα Υγεία και ανθεκτικότητα.  Υπάρχουν πολλές αναφορές και πηγές που περιγράφονται στο βίντεο και στον οδηγό πόρων.

Περισσότερες «βρομοδουλειές» των NIH/NIAID:

Το 1979, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα «αυτοδύναμο πρόγραμμα αναπαραγωγής» στο νησί Μόργκαν στη Νότια Καρολίνα, το οποίο ξεκίνησε με 1.400 πιθήκους ρέζους. Σήμερα ο πληθυσμός των πιθήκων του νησιού Μόργκαν είναι σχεδόν 4.000. Ο «ισχυρισμός» είναι ότι οι πίθηκοι σε αυτό το νησί «δεν χρησιμοποιούνται πλέον για έρευνα» και ανήκουν στο Υπουργείο Φυσικών Πόρων της Νότιας Καρολίνας.

Ωστόσο, ένα αίτημα FOIA από την τοπική βουλευτή, Νάνσι Μέις, εντόπισε ότι στην πραγματικότητα είναι η υπηρεσία του Άντονι Φάουτσι στο NIH, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), που έχει τους πίθηκους στην κατοχή του και παίρνει 500-600 πίθηκους ετησίως για την έρευνα του NIAID.  Μετά το αίτημα FOIA, το NIAID αναγνώρισε την πρακτική του να παίρνει τους πιθήκους, ισχυριζόμενο ότι τηρεί τις ομοσπονδιακές πολιτικές και τους κανονισμούς για τη βασική φροντίδα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ορισμένες από τις εγκαταστάσεις δοκιμών στις οποίες αποστέλλονται οι πίθηκοι είναι γνωστό ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο σκληρών εγκαταστάσεων δοκιμών σε ζώα στη χώρα. Ο Τζάστιν Γκούντμαν, αντιπρόεδρος Άμυνας και Δημόσιας Πολιτικής του White Coat Waste Project (WCWP) σε συνέντευξή του στην Epoch Times τον Οκτώβριο του 2021 δήλωσε ότι το NIAID δαπάνησε 13,5 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους πειραμάτων στα οποία οι πίθηκοι εγχέονται με διάφορες μολυσματικές ασθένειες όπως ο ιός Έμπολα και ο ιός Λάσσα, οι οποίες οδηγούν σε αιμορραγία, πόνο, εγκεφαλική βλάβη, απώλεια του κινητικού ελέγχου, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο. «Σε πολλά από αυτά τα πειράματα, ο Φάουτσι και οι συνεργάτες του σκόπιμα εγκαταλείπουν την ανακούφιση από τον πόνο, παρόλο που πρόκειται για ένα από τα πιο βασανιστικά πειράματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο Γκούντμαν.

Η Δρ Τίφανι Μίλες, παθολόγος και ιατρική σύμβουλος της WCWP, δήλωσε ότι «η μόλυνση πρωτευόντων θηλαστικών με επώδυνες και εξουθενωτικές ασθένειες για τη θεραπεία ανθρώπων δεν είναι μόνο βάναυση αλλά και απίστευτα σπάταλη. Το NIH πρέπει να σταματήσει να σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων σε άχρηστες και βάναυσες έρευνες σε πρωτεύοντα θηλαστικά, τις οποίες γιατροί όπως εγώ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους».

Σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τους πιθήκους του νησιού Μόργκαν:  

Ο αμερικανικός λαός αξίζει ειλικρινείς απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα σχετικά με την τελευταία «απειλή για τη δημόσια υγεία» που εξαπολύθηκε εναντίον μας και χρησιμοποιείται για να απειλήσει με περισσότερες καραντίνες και εμβόλια:

 1. Γιατί το NIAID υπό τον Φάουτσι κατέχει και ελέγχει σχεδόν 4.000 πιθήκους ρέζους σε ένα ιδιωτικό νησί στη Νότια Καρολίνα χωρίς καμία επίβλεψη;
 2. Γιατί το NIAID του Άντονι Φάουτσι επενδύει αμερικανικά δολάρια από φόρους για να κατέχει και να συμμετέχει σε σκληρές και απάνθρωπες έρευνες σε αυτούς τους πιθήκους; 
 3. Θα μπορούσαν αυτές οι πίθηκοι σε αμερικανικό έδαφος να είναι η πηγή αυτού που ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπάιντεν και τα μέσα ενημέρωσης προωθούν τώρα ως μια νέα απειλή για τη δημόσια υγεία, δίνοντας στον ΠΟΥ τη δικαιολογία να παρέμβει και να κηρύξει μια «Έκτακτη Ανάγκη Δημόσιας Υγείας Διεθνούς Ανησυχίας» (δηλ. «PHEIC») για να αναλάβει την εξουσία και τον έλεγχο της αντίδρασης της Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ, παρόμοια με ό,τι έγινε με το COVID-19;
 4. Εάν ο Άντονι Φάουτσι ενέκρινε ή έδωσε σιωπηρή έγκριση σε τόσο σκληρά και απάνθρωπα πειράματα σε πιθήκους και σκύλους, θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η υπηρεσία του έχει μεγαλύτερη εκτίμηση για τους ανθρώπους σε πειράματα που διεξάγονται υπό την εξουσία του.

Η Δρ Ελίζαμπεθ Λι Βλιέτ, M.D. είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Truth for Health Foundation, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα με βάση την πίστη, ο οποίος υποστηρίζει την έγκαιρη εξωνοσοκομειακή θεραπεία του COVID, τη θεραπεία και τους πόρους για τους ασθενείς που έχουν υποστεί βλάβη από εμβόλιο και άλλα. Είναι συν-συγγραφέας/εκδότης του «Guide to COVID Early Treatment: Options to Stay Out of Hospital and Save Your Life» (Οδηγός για την έγκαιρη θεραπεία COVID: Επιλογές για να μείνετε εκτός νοσοκομείου και να σώσετε τη ζωή σας), μαζί με τον Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου.

Η Νικόλ είναι εγγεγραμμένη νοσηλεύτρια με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε διάφορα κλινικά περιβάλλοντα περίθαλψης. Είναι εξειδικευμένη στην κλινική διαχείριση περιστατικών ιατρικά πολύπλοκων παιδιατρικών και ενήλικων ασθενών στο σπίτι και στην κοινότητα, ενώ είναι επίσης πιστοποιημένη νομική νοσηλεύτρια-σύμβουλος και έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ιατρικές-νομικές αναθεωρήσεις. Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, η Νικόλ έχει αποκτήσει μεγάλη εξειδίκευση στη συνεργασία σε θέματα περίθαλψης για την πρόσβαση των ασθενών σε τεκμηριωμένη έγκαιρη θεραπεία COVID και σε πανεθνική κλίμακα ιατρικές διασώσεις νοσηλευόμενων ασθενών COVID-19. Η Νικόλ είναι επί του παρόντος η διευθύντρια της ομάδας στρατηγικής φροντίδας COVID του Ιδρύματος Truth For Health, μιας ομάδας ιατρών και νομικών που συνεργάζονται για να υπερασπιστούν τα ιατρικά δικαιώματα των ασθενών και να βοηθήσουν τους ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία είτε σε νοσοκομείο είτε στο σπίτι. Η Νικόλ είναι επίσης συν-συγγραφέας με την Δρ Βλιέτ πολλών από τα πληροφοριακό δελτία του Ιδρύματος για την εκπαίδευση των καταναλωτών σε κρίσιμα θέματα ιατρικής, πίστης και ανθεκτικότητας. 

Σύνδεσμοι πληροφοριακών δελτίων:

Monkeypox

 Marburg Hemorrhagic Fever

ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

Threadsirish. Did You Know That A 2021 Report Predicted The Monkeypox Outbreak On May 15th 2022 ? Both Companies Involved In The Report Have Received Millions From The Bill & Melinda Gates Foundation. Threadsirish. Published May 20, 2022. Accessed May 21, 2022.  https://threadsirish.substack.com/p/did-you-know-that-a-2021-report-predicted

U.S. government places $119 million order for 13 million freeze-dried Monkeypox vaccines. Fortune. Accessed May 21, 2022.  https://fortune.com/2022/05/19/monkeypox-vaccine-purchase-2022-us-government/

Fauci delivered 100 million of NIH/NIAID funding to Bavarian Nordic to produce these Monkeypox vaccines under an Anti-Bioterrorism program. https://khn.org/morning-breakout/dr00034151/

Profit-driven Bill Gates, 5 years and also more recently, predicted that the next epidemic could be a genetically engineered mutation of Smallpox deployed through a bioterrorist attack.  https://youtu.be/6QmH3SCX0Ro

Browne E. Monkeypox outbreak Newsweek. Published May 20, 2022. Accessed May 21, 2022.  Note the reality of fewer cases in 2022 than in previous years, in spite of the sensational headline.  https://www.newsweek.com/monkeypox-cases-democratic-republic-congo-europe-1708527?piano_t=1

Research C for DE and. Drug Trial Snapshot: TPOXX. FDA. Published online February 9, 2019. Accessed May 21, 2022.  https://www.fda.gov/drugs/drug-approvals-and-databases/drug-trial-snapshot-tpoxx

Babkin I, Babkina I. The Origin of the Variola Virus. Viruses. 2015;7(3):1100-1112. doi:10.3390/v7031100

Smallpox & Other Orthopoxvirus-Associated Infections – Chapter 4 – 2020 Yellow Book | Travelers’ Health | CDC. Cdc.gov. Published 2018.  https://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2020/travel-related-infectious-diseases/smallpox-and-other-orthopoxvirus-associated-infections

Άρθρα σχετικά με τους πιθήκους του νησιού Μόργκαν: 

Litterst I. SC congresswoman accuses national organization of testing on monkeys for research. WTGS. Published December 16, 2021. Accessed May 25, 2022. https://fox28media.com/news/local/sc-congresswoman-accuses-national-organization-of-testing-on-monkeys-for-research

Weismann L. Congresswoman draws attention to testing on S.C. island monkeys. https://www.wrdw.com.https://www.wrdw.com/2021/12/17/congresswoman-attempts-draw-attention-testing-done-morgan-island-monkeys/

South Carolina Rhesus Monkey Island Is The Source Of Fauci’s “harrowing Experiments.” Published November 27, 2021. Accessed May 25, 2022.https://worldnationnews.com/south-carolina-rhesus-monkey-island-is-the-source-of-faucis-harrowing-experiments/

May 07 SL, 2020. There’s an Island in South Carolina With 4,000 Wild Monkeys. Travel + Leisure.  https://www.travelandleisure.com/trip-ideas/island-vacations/morgan-island-south-carolina-monkeys

The Secret that Lies Off the Coast of South Carolina. South Magazine. Published March 29, 2017. https://www.southmag.com/the-secret-that-lies-off-the-coast-of-south-carolina/

Άρθρα σχετικά με τις τρέχουσες δοκιμές του NIAID σε πιθήκους (ΠΡΟΣΟΧΗ: Σοκαριστικές Εικόνες)

PETA Scientist Slams Monkey Fright Tests by Elisabeth Murray. PETA. Published September 14, 2020. https://www.peta.org/blog/neuroscientist-slams-elisabeth-murray-tests-monkeys/

Government Experimenters Scare Monkeys With Snakes | PETA. PETA Exposés and Undercover Investigations. https://investigations.peta.org/nih-monkey-torture/

NewsDesk 6Park. Who is Sam Smith? Meet a monkey used in experiments. 6PARK.NEWS/SOUTHCAROLINA. Published May 4, 2022. Accessed May 25, 2022. https://6park.news/southcarolina/who-is-sam-smith-meet-a-monkey-used-in-experiments.html

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times. Η Epoch Times καλωσορίζει την επαγγελματική συζήτηση και φιλική αντιπαράθεση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε