Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, κατά τη διάρκεια ακρόασης από την Επιτροπή Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας για την αντιμετώπιση της COVID-19, στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον στις 18 Μαρτίου 2021. (Anna Moneymaker/Pool/Getty Images)

Φάουτσι: Είχαμε «πάντοτε επίγνωση» της φυσικής ανοσίας

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ίδιος και άλλοι αξιωματούχοι υγείας ήταν «πάντα ενήμεροι» για την προστασία που παρέχει η φυσική ανοσία COVID-19.

«Γνωρίζαμε πάντα ότι αν μολυνθείς, έχεις έναν βαθμό προστασίας από την επαναμόλυνση», παρατήρησε ο Φάουτσι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του The Hill.

Αργότερα δήλωσε ότι η προστασία που παρέχεται από τη φυσική ανοσία και τον εμβολιασμό «φθίνει με την πάροδο ενός χρονικού διαστήματος», κάτι που είναι «πολύ, πολύ διαφορετικό» από άλλες λοιμώξεις όπως η πολιομυελίτιδα, η ευλογιά και η ιλαρά.

«Οι άνθρωποι που μιλούσαν για φυσική ανοσία έκαναν την υπόθεση … ότι μόλις μολυνθείς, ουσιαστικά προστατεύεσαι πολύ, πολύ καλά για ένα χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Φάουτσι. Υποστήριξε ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί και εμβολιαστεί έχουν την καλύτερη προστασία, περιγράφοντας το φαινόμενο αυτό ως «υβριδική ανοσία».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ο Φάουτσι και άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας προτίμησαν τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 έναντι της φυσικής ανοσίας και προέτρεπαν συχνά τους Αμερικανούς να κάνουν τόσο εμβόλια όσο και αναμνηστικά εμβόλια, ενώ συχνά υπονοούσαν ότι τα ανεμβολίαστα άτομα ευθύνονται για τη συνεχή εξάπλωση του ιού.

Στις 11 Ιουλίου 2021, ο Φάουτσι κάλεσε επίσης τις τοπικές κυβερνήσεις και τα σχολεία να απαιτήσουν τα εμβόλια COVID-19, λέγοντας στο CNN ότι «θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες εντολές».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν τον περασμένο Σεπτέμβριο προσπάθησε επίσης να εκδώσει μια σαρωτική εντολή εμβολιασμού για δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η οποία τελικά απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιανουάριο, καθώς και μια εντολή που απαιτούσε από το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης να κάνει τα εμβόλια. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εντολές εμβολιασμού τον Οκτώβριο του 2021, ο Φάουτσι υπερασπίστηκε τις πολιτικές της κυβέρνησης.

«Πράγματα όπως η υποχρεωτικότητα, είτε πρόκειται για μάσκες είτε για εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικά», δήλωσε ο Φάουτσι στο Fox News στις 17 Οκτωβρίου 2021. «Δεν ζούμε στο κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατεύεται. Και αυτό το κάνετε όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά και προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, εμβολιαζόμενοι».

Ωστόσο, ο Φάουτσι παραδέχθηκε στις 13 Ιουλίου ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της μετάδοσης του ιού. Αντίθετα, τα εμβόλια προστατεύουν καλύτερα τα άτομα από σοβαρά συμπτώματα και νοσηλείες, πρόσθεσε.

«Ένα από τα πράγματα που είναι ξεκάθαρο από τα δεδομένα [είναι] ότι … τα εμβόλια -λόγω του υψηλού βαθμού μεταδοτικότητας αυτού του ιού- δεν προστατεύουν υπερβολικά καλά, όπως λέγεται, από τη μόλυνση», δήλωσε στο Fox News.

Παρόλο που ο Φάουτσι είναι επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, έγινε γνωστός στις αρχές του 2020, όταν άρχισε να παραχωρεί συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία COVID-19, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την πανδημία.

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο Φάουτσι δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθώ» και ότι «κάποια στιγμή μπορεί να αποχωρήσω από την τρέχουσα θέση μου».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε