Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), στις 29 Αυγούστου 2020. (Andrew Kelly/File Photo/Reuters)

FDA: Οι Αμερικανοί πρέπει να αντιμετωπίζουν την COVID-19 όπως τη γρίπη

Αρκετοί κορυφαίοι αξιωματούχοι του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), συμπεριλαμβανομένου του μέλους της επιτροπής Ρόμπερτ Κάλιφ παραδέχθηκαν ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζουν την COVID-19 ως έναν κοινό ιό, συγκρίνοντας τον με τη γρίπη.

Ο Κάλιφ, η αναπληρώτρια επίτροπος Τζάνετ Γούντκοκ και ο Πίτερ Μαρκς έγραψαν στο Journal of the American Medical Association ότι ο ιός του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) θα υπάρχει και στο μέλλον, ενώ πρότειναν ότι θα απαιτούνται ετήσια εμβόλια που θα στοχεύουν στις πιο απειλητικές παραλλαγές του ιού.

Ο ιός «πιθανότατα θα κυκλοφορεί παγκοσμίως στο μέλλον, παίρνοντας τη θέση του μαζί με άλλους κοινούς αναπνευστικούς ιούς, όπως η γρίπη. Και πιθανότατα θα απαιτεί παρόμοια ετήσια εξέταση για επικαιροποίηση της σύνθεσης του εμβολίου σε συνεννόηση με τον [FDA]», συνέχισαν.

Δρ. Ρόμπερτ Κάλιφ, ο υποψήφιος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση του επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων, εμφανίζεται πριν από την ακρόαση του διορισμού του στην Ουάσινγκτον στις 14 Δεκεμβρίου 2021. (Manuel Balce/AP Photo)

 

Πρόκειται για μια απόκλιση από τη ρητορική που εκφράστηκε από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας το 2020 και το 2021. Στα τέλη Οκτωβρίου του 2020, για παράδειγμα, ο σημερινός σύμβουλος του Λευκού Οίκου COVID-19 Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι οι συγκρίσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη γρίπη ήταν λανθασμένες, λέγοντας τότε στο NBC ότι «δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι το ίδιο με τη γρίπη».

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, ο Φάουτσι δήλωσε στο CBS News ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει “πιθανότατα” να αντιμετωπίσουν την COVID-19 με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της γρίπης. «Αυτό είναι απολύτως πιθανό, για την ακρίβεια, δεν πρόκειται να είμαστε σε μια κατάσταση αυτού του βαθμού έντασης επ’ αόριστον», είπε όταν ρωτήθηκε για την παραλλαγή Όμικρον.

Στο άρθρο του Journal of the American Medical Association, οι τρεις αξιωματούχοι του FDA διακήρυξαν ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις «σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό με πρόσθετες ενισχυτικές δόσεις και σχετικά με τη σύνθεση του εμβολίου».

«Η χορήγηση πρόσθετων δόσεων του εμβολίου COVID-19 σε κατάλληλα άτομα αυτό το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια της συνήθους εκστρατείας εμβολιασμού κατά της γρίπης, έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τα ευπαθή άτομα από τη νοσηλεία και το θάνατο και, ως εκ τούτου, θα αποτελέσει θέμα προς εξέταση από τον FDA», πρόσθεσαν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε