Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Μια φωτογραφία της Diamond Puentes (ευγενική προσφορά της Diamond Puentes)

Φοιτήτρια του Union College αποβλήθηκε επειδή αρνήθηκε το ενισχυτικό εμβόλιο αφού είχε σοβαρές παρενέργειες

Μια φοιτήτρια ιατρικής βιολογίας και ισπανικής γλώσσας του Union College στο Upstate της Νέας Υόρκης αποβλήθηκε και της δόθηκε προθεσμία 3 ημερών για να τα μαζέψει και να φύγει, επειδή αρνήθηκε να κάνει την αναμνηστική δόση κατά του COVID, αφού παρουσίασε σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες από το δεύτερο εμβόλιο της Pfizer.

Η Diamond Puentes εκτιμά πολύ την εκπαίδευσή της, είναι φοιτήτρια πρώτης γενιάς που προέρχεται από χαμηλού εισοδήματος σπίτι και είχε ακαδημαϊκή υποτροφία.

«Δεν είχα κανένα προηγούμενο πρόβλημα υγείας πριν από το εμβόλιο. Αφού το έκανα, είχα αμέσως παρενέργειες. Κατέληξα στα επείγοντα περιστατικά και συνεχίζω να έχω συμπτώματα από τότε. Και έτσι, όταν το σχολείο επέβαλε το αναμνηστικό εμβόλιο, ήμουν απρόθυμη να το κάνω. Έστειλα στο σχολείο ένα email με το οποίο τους γνωστοποιούσα τις ανησυχίες μου: “Κατέληξα στα επείγοντα και είμαι ακόμα άρρωστη από αυτό”. Έστειλα τα χαρτιά μου από τα επείγοντα περιστατικά, αλλά το αρνήθηκαν. Μίλησα με τον γιατρό μου, ο γιατρός μου μου είπε ότι ήταν “κακή ιδέα” [να πάρω το αναμνηστικό], τίποτα από όσα έλεγα δεν θα γινόταν δεκτό από το σχολείο», δήλωσε η Puentes στους Epoch Times, αισθητά θορυβημένη.

«Μόλις αποβλήθηκα. Με έχουν διαγράψει από τα μαθήματα, δεν μου επιτρέπεται πλέον να βρίσκομαι στην πανεπιστημιούπολη. Με έδιωξαν από τη στέγαση», πρόσθεσε.

Στιγμιότυπο από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Diamond Puentes (ευγενική προσφορά της Diamond Puentes)

 

Υποφέρει μέχρι σήμερα από συνεχή ναυτία που την οδηγεί μερικές φορές σε εμετό, πόνους στο στήθος και δύσπνοια.

Η Puentes δεν γνώριζε ότι επρόκειτο να υπάρξουν παρενέργειες από τα εμβόλια.

«Ήταν υποχρεωτικό από το σχολείο μου, έπρεπε να το κάνω [το εμβόλιο]. Έτσι δεν ήταν κάτι που είχα επιλογή και σε εκείνο το σημείο [αφού] εκτιμώ την εκπαίδευσή μου. Αυτός είναι ο στόχος μου – να επιστρέψω στο κολέγιο».

«Αρρώστησα αμέσως. Δεν σταματούσε και στη συνέχεια είχα έντονο πόνο στην κοιλιά», δήλωσε η Puentes. «Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Κατέληξα στα επείγοντα περιστατικά. Έμεινα εκεί για τέσσερις, έξι ώρες τουλάχιστον. Και οι γιατροί δεν μπορούσαν να μου δώσουν διάγνωση, [ως προς] το γιατί αρρώστησα τόσο πολύ».

«Απλώς διέγνωσαν ότι είχα γαστρίτιδα, αλλά δεν είχαν ιδέα γιατί εμφανίστηκε».

Η Puentes έλαβε την πρώτη δόση της Pfizer τον Αύγουστο και στη συνέχεια έλαβε μια δεύτερη δόση τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

«Μόλις τις προάλλες ξύπνησα τυχαία και έκανα εμετό και δεν ξέρω ποια είναι η αιτία γι’ αυτό, και επιπλέον έχω δύσπνοια. Δεν μπορώ να γυμναστώ όπως παλιά. Έχω πόνους στο στήθος, ενώ αυτό δεν συνέβαινε ποτέ πριν από το εμβόλιο. Και δεν ξέρω τι συμβαίνει!»

Είπε ότι τώρα πρέπει να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα υγείας σχεδόν καθημερινά.

«Ο εμετός συμβαίνει πιο συχνά θα έλεγα από τη διάρροια και τη δύσπνοια. … Έχω αυτούς τους έντονους πόνους στο στήθος μου και ακόμη και το ανοσοποιητικό μου σύστημα, πιστεύω ότι έχει απλά πέσει. Είμαι πιο άρρωστη από ποτέ.

«Κάνω πολύ περισσότερη έρευνα τώρα. Και είδα τις εννέα σελίδες με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που δημοσίευσε η Pfizer και τα συμπτώματα που έχω είναι γραμμένα παντού».

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο FDA έλαβε εντολή να δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη μεγάλη παρτίδα εγγράφων που αφορούσαν τις δοκιμές COVID της Pfizer, εκ των οποίων πάνω από 10.000 από τις περίπου 450.000 σελίδες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι στιγμής.

Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του εμβολίου Pfizer-BioNTech την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, αναφέρθηκαν στην Pfizer 1.223 θάνατοι και 42.086 ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της γαστρίτιδας (pdf).

Στην Puentes είπαν να μαζέψει τα υπάρχοντά της που είχαν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια δύο ετών και ισχυρίζεται ότι η διοίκηση του σχολείου απέφυγε να χειριστεί την κατάστασή της προσωπικά.

«Κανείς δεν μου μιλούσε προσωπικά γι’ αυτό το θέμα, απλά το χειρίζονταν όλο μέσω email.

«Έστελνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέγοντας ‘μπορώ να μιλήσω με κάποιον από τη διοίκηση’ και υπήρχε πάντα μια δικαιολογία.

«Μόνο όταν χρειάστηκε να εμφανιστώ στο γραφείο κάποιου, απροειδοποίητα, με είδε τελικά κάποιος από τη διοίκηση και μου είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

«Μου είπαν [από έναν σχολικό νοσοκόμο], ‘πάρε το Moderna τότε, αν το Pfizer δεν σου κάνει καλό’», είπε η Puentes.

Στιγμιότυπο από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Diamond Puentes (ευγενική προσφορά της Diamond Puentes)

 

Η Puentes δήλωσε ότι οι φίλοι της ξεκίνησαν μια σελίδα GiveSendGo για εκείνη, δεδομένου ότι πρέπει να πληρώσει για τρεις εβδομάδες που ήταν στην πανεπιστημιούπολη και για να συγκεντρώσει χρήματα για νομικό σύμβουλο.

Το Union College απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό προς τους Epoch Times:

«Το να είμαστε μια εμβολιασμένη και ενισχυμένη κοινότητα ήταν ζωτικής σημασίας για την ικανότητά μας να επιστρέψουμε στην πλήρως προσωπική μάθηση και τις δραστηριότητες στο Union College. Σχεδόν το 100 τοις εκατό της πανεπιστημιακής μας κοινότητας είναι πλήρως εμβολιασμένη και ενισχυμένη.

«Αν και οι ομοσπονδιακοί νόμοι περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής μας απαγορεύουν να σχολιάζουμε τα ιατρικά ή ακαδημαϊκά αρχεία ενός φοιτητή, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένας φοιτητής δεν έχει αποβληθεί επειδή δεν συμμορφώθηκε με την πολιτική μας για τον εμβολιασμό ή την αναβάθμιση. Θα καλωσορίζαμε αύριο πίσω αυτή τη μαθήτρια, αν συμμορφωνόταν με την καθιερωμένη πολιτική μας σχετικά με τους εμβολιασμούς.

«Το Κολέγιο έχει χορηγήσει έναν μικρό αριθμό ιατρικών εξαιρέσεων σε φοιτητές όλων των καταβολών και περιστάσεων, ενώ έχει απορρίψει πολλά άλλα αιτήματα, τους τελευταίους μήνες. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο σκεπτικό για την ιατρική απαλλαγή εξετάστηκε διεξοδικά από μια ομάδα ιατρών πριν ληφθεί απόφαση.

«Σε όσους απορρίπτεται η απαλλαγή, δίνεται η ευκαιρία να συμμορφωθούν με την πολιτική πριν από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Puentes δήλωσε επίσης στους Epoch Times ότι τηλεφώνησε στην Pfizer.

«Επιβεβαίωσαν ότι τα συμπτώματα που έχω θα μπορούσαν να είναι ή να σχετίζονται με το εμβόλιο, επειδή έχουν δει άλλους με τις ίδιες αντιδράσεις».

Οι Epoch Times απευθύνθηκαν στην Pfizer για να σχολιάσουν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε