Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Ένα γενετικά τροποποιημένο κουνούπι που δημιουργήθηκε από την Oxitec, στο Σάο Πάολο, Βραζιλία, 26 Οκτωβρίου 2016. (Miguel Schincariol/AFP via Getty Images)

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια αφέθηκαν ελεύθερα, από εταιρεία που χρηματοδοτεί ο Μπιλ Γκέιτς

Πως θα ήταν αν μπορούσαμε να κάνουμε τα κουνούπια να μην μεταδίδουν ασθένειες πλέον; Η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxitec, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, τροποποίησε γενετικά το έντομο ελπίζοντας να κάνει ακριβώς αυτό, αλλά κάποιοι λένε πως μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια έχουν αφεθεί ελεύθερα σε έξι περιοχές της πόλης Φλόριντα Κης, κομητεία Μονρώ, Φλόριδα, ΗΠΑ.

Για τις επόμενες 12 εβδομάδες, λιγότερα από 12.000 κουνούπια αναμένεται να ετοιμάζονται κάθε εβδομάδα, από την .
Αν το πείραμα έχει θετικό αποτέλεσμα, 20 εκατομμύρια επιπλέον γενετικά τροποποιημένα κουνούπια θα αφεθούν ελεύθερα αυτό το έτος.

Οι κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν καθώς η γνώμη τους δεν ζητήθηκε για την εκκίνηση του πειράματος.

 

Η Epoch Times συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

[Ο τίτλος του άρθρου ενημερώθηκε στις 9 Μαΐου].

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε