Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Ιατρικό προσωπικό ετοιμάζει το εμβόλιο της Moderna για τον COVID-19 για χορήγηση στο νεοσύστατο κέντρο μαζικού εμβολιασμού στο Τόκιο της Ιαπωνίας στις 24 Μαΐου 2021. (Carl Court/Pool/File Photo via Reuters)

Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υπαλλήλων της πόλης είναι αντισυνταγματικός

Η εντολή εμβολιασμού κατά του COVID-19 που δόθηκε από την κυβέρνηση της Τουσόν για τους υπαλλήλους της κρίθηκε αντισυνταγματική από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα Μαρκ Μπρνόβιτς, σύμφωνα με δελτίο τύπου την Τρίτη.

Η εντολή, ανέφερε, παραβιάζει τον νόμο της πολιτείας και αντιβαίνει ευθέως σε νόμο — νομοσχέδιο 1487 της Γερουσίας — ο οποίος ψηφίστηκε από το Νομοθετικό Σώμα της Αριζόνα νωρίτερα αυτό το έτος, πράγμα που σημαίνει ότι ο Τάσκαν πρέπει να τροποποιήσει ή να καταργήσει το διάταγμα ή να χάσει κρατική χρηματοδότηση. Ο νόμος απαγορεύει στις οντότητες της τοπικής και κρατικής κυβέρνησης να επιβάλλουν εντολές για τον COVID-19 στους υπαλλήλους, αν και δεν τίθεται σε ισχύ μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας αυτό που ο Μπρνόβιτς περιέγραψε ως παραθυράκι που εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση της Τουσόν.

«Η πρόθεση του νομοθετικού σώματος ήταν σαφής όταν πέρασε το νομοσχέδιο 1824 νωρίτερα αυτό το έτος – οι κυβερνητικές οντότητες από το τοπικό στο κρατικό επίπεδο δεν μπορούν να κάνουν τα εμβόλια κατά του COVID-19 υποχρεωτικά», δήλωσε το γραφείο του, προσθέτοντας ότι η «Πόλη της Τουσόν θα μπορούσε να υποβληθεί σε δυνητικές απαιτήσεις αποζημίωσης εάν επρόκειτο να λάβει δυσμενή μέτρα εναντίον ενός υπαλλήλου που βασίζεται» στον κρατικό νόμο ή σε εκτελεστική εντολή που εξέδωσε ο κυβερνήτης Νταγκ Ντούτσεϊ για να αρνηθεί το εμβόλιο.  Επιπλέον, η Τουσόν έχει 30 ημέρες για να ανακαλέσει ή να τροποποιήσει το διάταγμα, διαφορετικά το γραφείο του γενικού εισαγγελέα θα ενημερώσει τον Οικονομικό Διευθυντή της Αριζόνα να παρακρατήσει κεφάλαια από την πόλη, η οποία βρίσκεται στην κομητεία Πίμα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση από τον Μπρνόβιτς έρχεται περίπου τρεις εβδομάδες μετά την υιοθέτηση από την κυβέρνηση της Τουσόν του διατάγματος που απαιτούσε από τους δημόσιους υπαλλήλους να δώσουν αποδείξεις εμβολιασμού κατά του COVID-19, της ασθένειας που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), μέχρι τις 4 μ.μ. στις 24 Αυγούστου. Όσοι αρνηθούν ή δεν μπορούν να παράσχουν αποδείξεις εμβολιασμού θα αντιμετωπίσουν πενθήμερη αναστολή χωρίς αμοιβή, ανέφερε η πόλη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα, Μαρκ Μπρνόβιτς, μιλά σε συνέντευξη Τύπου στο Φοίνιξ της Αριζόνας, στις 7 Ιανουαρίου 2020. (Bob Christie/AP Photo)

 

Ως αποτέλεσμα, ο Ντούτσεϊ εξέδωσε εκτελεστική εντολή για να σταματήσει τις πόλεις από την επιβολή εντολών εμβολιασμού μέχρι να τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο 1824 της Γερουσίας αργότερα αυτό το μήνα. Ωστόσο, η Τουσόν συνέχισε να δίνει εντολή στους υπαλλήλους είτε να πάρουν το εμβόλιο είτε να αντιμετωπίσουν αναστολή χωρίς αμοιβή.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Αριζόνα πρέπει να επιτρέψουν ιατρικές ή θρησκευτικές εξαιρέσεις για τους υπαλλήλους όσον αφορά τις εντολές εμβολίου κατά του COVID-19, ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα σε γνωμοδότηση που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα.

«Μια ειλικρινή θρησκευτική πίστη περιλαμβάνει μια ηθική πεποίθηση κατά της λήψης ενός εμβολιασμού COVID-19 που έχει τη δύναμη μιας παραδοσιακής θρησκευτικής άποψης. Η ειλικρίνεια αυτής της πεποίθησης θα πρέπει να κριθεί με βάση τα λόγια και τη συμπεριφορά του εργαζομένου τη στιγμή που προκύπτει η σύγκρουση σχετικά με το εμβόλιο κατά του COVID-19 και όχι με βάση προηγούμενα λόγια ή συμπεριφορά», δήλωσε το γραφείο του Μπρνόβιτς την Τρίτη.

Η Epoch Times επικοινώνησε με την Πόλη της Τουσόν για σχόλια. Η πόλη δεν έχει εκδώσει δημόσια απάντηση στην ανακοίνωση του Μπρνόβιτς.

Όταν εκδόθηκε το διάταγμα, η Δήμαρχος της Τουσόν Ρετζίνα Ρομέρο, Δημοκρατική, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει «νομικό καθήκον και νομική υποχρέωση να παρέχει και να διατηρεί έναν ασφαλή και υγιή χώρο εργασίας για τους υπαλλήλους της» και ισχυρίστηκε ότι οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι «άδικα» εκθέτουν τους άλλους στον COVID-19.

Δικαστής της κομητείας Πίμα απέρριψε τον Αύγουστο αίτημα της αστυνομικής ένωσης της Τουσόν να σταματήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην πόλη. Ο εισαγγελέας της πόλης του Τουσόν έχει πει στο παρελθόν ότι η εκτελεστική εντολή του Ντούτσεϊ δεν εμποδίζει την εντολή για εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε