Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Πολίτες φορούν μάσκες προσώπου στην High Street στο Λονδίνο στις 30 Νοεμβρίου 2021. (Dan Kitwood/Getty Images)

Γιατρός του Ηνωμένου Βασιλείου που τέθηκε σε αναστολή ξεσκεπάζει την εντολή μάσκας και αποκαθίσταται

Σχολιασμός

Η ελευθερία ήταν κάτι που εμείς στη Δύση θεωρούσαμε δεδομένο ως αναφαίρετο δικαίωμα, μέχρι που εμφανίστηκε ο COVID. Πλέον είναι ένα δώρο που οι κυβερνήσεις μας μπορούν να “δίνουν και να παίρνουν”.

Έχοντας προηγουμένως επιβάλει τρία lockdown και βαριά πρόστιμα σε όσους αψήφησαν τους κανόνες, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου την ευκαιρία να πάρουν πίσω τη ζωή τους στις 19 Ιουλίου, την οποία ονόμασε “Ημέρα Ελευθερίας”. Αλλά, μετά από μόλις 134 ημέρες, η 30η Νοεμβρίου έγινε “Ημέρα του τέλους της ελευθερίας”, τουλάχιστον από το να φοράνε μάσκες προσώπου, και οι Βρετανοί επέστρεψαν να αναπνέουν άφθονες ποσότητες του δικού τους CO2.

Πόσο ειρωνικό είναι το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, στην COP26 στη Γλασκώβη, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει αυτό το αέριο για το περιβάλλον, αλλά τώρα μας αναγκάζει να το εισπνεύσουμε – και πάλι.

Ο Τζόνσον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ: «Γνωρίζω την απογοήτευση που νιώθουμε όλοι μας με αυτή την παραλλαγή Όμικρον, την αίσθηση εξάντλησης ότι θα μπορούσαμε να τα ξαναπεράσουμε όλα αυτά από την αρχή». Κάποιος επισήμανε ότι ο αναγραμματισμός του Όμικρον τυχαίνει να είναι “Μορόνικ”.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τα μέτρα είναι “προσωρινά και προληπτικά” και ότι θα υποστηριχθούν από περισσότερα πρόστιμα. Είπε ότι τα νέα μέτρα θα επανεξεταστούν σε τρεις εβδομάδες, όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη “συνεχιζόμενη αποτελεσματικότητα” των εμβολίων. Ωστόσο, είπε κάποτε στο έθνος ότι ο εγκλεισμός θα διαρκέσει μόνο για τρεις εβδομάδες.

Δικαιολόγησε τη χρήση μάσκας σε καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους ως μέσο για να μην χρειαστεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα. Όμως ο Δρ. Σαμ Γουάιτ, μακροχρόνιος επικριτής των μέτρων της βρετανικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό, θεωρεί ότι η χρήση μάσκας ενέχει τους δικούς της κινδύνους για την υγεία.

Μου είπε: «Οι μη κλινικές μάσκες, ειδικά σε μη κλινικό περιβάλλον, δεν προστατεύουν απολύτως κανέναν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν άφθονα επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι προκαλούν σημαντική βλάβη. Για μένα, αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τα παιδιά, τη νευροανάπτυξη και τη νευροπλαστικότητά τους».

Epoch Times Photo
Dr. Sam White (ευγενική παραχώρηση Dr. Sam White)

 

Σε όσους υποστηρίζουν ότι, εφόσον τις φορούν οι επαγγελματίες υγείας, πρέπει να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, ο Γουάιτ λέει: «Σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον, μια μάσκα χρησιμοποιείται σε ένα καλά αεριζόμενο χειρουργείο για να αποτρέψει την είσοδο εκκρίσεων βλέννας σε μια ανοιχτή πληγή ή σωματική κοιλότητα. Ο χειρουργός γενικά δεν κινείται, σε αντίθεση με κάποιον που εργάζεται σε 12ωρη βάρδια και τρέχει σε μια αποθήκη, όπου η μάσκα μολύνεται γρήγορα με βακτήρια, ιούς και μικρόβια. Είναι σκληρό να υποβάλλονται οι εργαζόμενοι σε μια μη ασφαλή ιατρική παρέμβαση. Επιπλέον, ο COVID είναι ένας ιός που μεταδίδεται με αερολύματα και δεν μεταδίδεται με τη βλέννα. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε έναν φράχτη με αλυσίδες για να κρατήσετε την άμμο έξω».

Όταν ρώτησα τον Γουάιτ τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν την πληθώρα των παραλλαγών του COVID που ανακαλύπτονται, μου είπε: «Όσο μεταλλάσσεται, και είμαι κυνικός αν όντως έχει γίνει πραγματική αλληλουχία γονιδίων σε κάθε περίπτωση νέας παραλλαγής, θα γίνεται πιο μεταδοτικό, αλλά τα συμπτώματα θα γίνονται ηπιότερα με κάθε παραλλαγή».

Και πρόσθεσε: «Δεν είχε ποτέ νόημα να δημιουργηθεί εμβόλιο για έναν κορονοϊό, καθώς δεν μπορείς ποτέ να συμβαδίζεις με τις μεταλλάξεις. Τα εμβόλια δεν αποτρέπουν τη μετάδοση ή τη μόλυνση».

Τουλάχιστον ο Τζόνσον αποδέχεται το τελευταίο σημείο του Γουάιτ και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Οι επιστήμονές μας μαθαίνουν περισσότερα ώρα με την ώρα και φαίνεται ότι η Όμικρον εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ ανθρώπων που είναι διπλά εμβολιασμένοι».

Ο Γουάιτ πιστεύει ότι έχει μια λύση: «Η ιβερμεκτίνη και άλλα ασφαλή, αποδεδειγμένα, αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα συμβαδίζουν με τις παραλλαγές και πραγματικά λειτουργούν».

Τα χρήσιμα οφέλη της ιβερμεκτίνης έγιναν πολύ ξεκάθαρα στην περίπτωση του κ. Σαν Νγκ, ενός ηλικιωμένου ασθενούς με COVID-19, ο οποίος θεωρήθηκε ότι θα πέθαινε, αλλά ανάρρωσε μόνο μετά τη θεραπεία με το θεραπευτικό. Ωστόσο, όπως ανέφεραν πρόσφατα οι Epoch Times, οι συγγενείς του έπρεπε πρώτα να προσφύγουν στα δικαστήρια κατά του νοσοκομείου στο Ιλινόις για να επιτρέψει τη χορήγηση του φαρμάκου.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανάτων από COVID εξακολουθεί να παραμένει γύρω στα 82 έτη και ο Γουάιτ επισημαίνει ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είχαν σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D. Είναι εξίσου καυστικός για τον τρόπο με τον οποίο τα εμβόλια βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν χωρίς να έχουν ελεγχθεί πλήρως:

«Ο εμβολιασμός για έναν κορονοϊό δεν έχει γίνει ποτέ με επιτυχία, οπότε η διάθεσή του χωρίς την ολοκλήρωση πλήρων κλινικών δοκιμών, γνωρίζοντας πολύ καλά τα αποτελέσματα των δοκιμών SARs-CoV1 σε μελέτες σε ζώα, όπου όλοι πέθαναν, ήταν στην καλύτερη περίπτωση αμέλεια, αλλά με τον καιρό θα θεωρηθεί πιθανότατα πολύ χειρότερο έγκλημα. Ακυρώνει επίσης κάθε αρχή της συναίνεσης μετά από ενημέρωση, χωρίς να υπάρχουν μακροπρόθεσμα δεδομένα ασφάλειας και με ανεπαρκή βραχυπρόθεσμα δεδομένα».

Οι μόνες εντολές εμβολιασμού COVID που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αφορούσαν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας. Οι πρώην συνάδελφοι του Γουάιτ στην πρώτη γραμμή του NHS θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι την 1η Απριλίου 2022, αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας έπρεπε να έχουν κάνει διπλό εμβόλιο μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2021.

Ωστόσο, ο ψυχολογικός εξαναγκασμός εφαρμόζεται από τότε που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα εμβόλια. Αυτό που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Γουάιτ είναι η χειραγώγηση των παιδιών, με πολλά να πιστεύουν ότι αν δεν εμβολιαστούν, μπορεί να καταλήξουν να σκοτώσουν τις γιαγιάδες τους.

Αυτό οδήγησε τον Γουάιτ να φτιάξει ένα βίντεο που έγινε viral, προσελκύοντας πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές, και για το οποίο τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, αλλά εξακολουθεί να είναι πεπεισμένος ότι ήταν το σωστό: «Δεν πειραματίζεσαι σε ανθρώπους και η συγκατάθεση πρέπει να δίνεται ελεύθερα χωρίς εξαναγκασμό και να περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με εναλλακτικές θεραπείες, όπως τα διατροφικά φάρμακα- θεραπευτικά, και τον ουσιαστικό κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει COVID-19 ή να πάθει πραγματικά κακό από αυτό».

Μια πιθανή δοκιμή COVID που δεν διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι να ελεγχθεί αν οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ήδη φυσική ανοσία στον COVID, που αποκτήθηκε από το να έχουν προσβληθεί από τη νόσο, και έτσι δεν χρειάζονται το εμβόλιο.

Ρώτησα τον Γουάιτ γιατί δεν γίνεται αυτό. Ο ίδιος είπε: «Οι γιατροί μπορούν εύκολα να εξετάσουν τα επίπεδα αντισωμάτων COVID σε δείγματα αίματος. Είναι αλήθεια ότι τα αντισώματα μειώνονται με το χρόνο, οπότε το δείγμα αίματος μπορεί να βγει αρνητικό. Ωστόσο, αν πραγματοποιήσουν ένα τεστ Τ-κυττάρων, αυτό θα εντοπίσει μια “μνήμη μόλυνσης” η οποία είναι ευρεία και διαρκεί για χρόνια. Ενώ με τα εμβόλια, τα αντισώματα που περιέχουν έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται μέσα σε λίγους μήνες».

Σε έκτακτη είδηση, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου ανακάλεσε την αναστολή και την προσωρινή “εντολή φίμωσης” του Γουάιτ. Το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο κρίθηκε ότι παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματά του.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της The Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε