Τρίτη, 26 Σεπ, 2023
Ο κ. Σαν Νγκ, που ανάρρωσε πλήρως μετά τη χορήγηση ιβερμεκτίνης, λίγο πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Edward για να πάει στο σπίτι της κόρης του, στις 27 Νοεμβρίου 2021. (Tom Ciesielka)

Ετοιμοθάνατος ασθενής COVID-19 αναρρώνει αφού το δικαστήριο διέταξε το νοσοκομείο να χορηγήσει ιβερμεκτίνη

Ένας ηλικιωμένος ασθενής COVID-19 ανάρρωσε μετά από δικαστική απόφαση που του επέτρεψε να υποβληθεί σε θεραπεία με ιβερμεκτίνη, παρά τις αντιρρήσεις του νοσοκομείου στο οποίο διέμενε, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

Αφού ένα νοσοκομείο του Ιλινόις επέμενε να χορηγήσει ακριβή ρεμδεσιβίρη στον ασθενή και η θεραπεία απέτυχε, η ζωή του σώθηκε μετά από δικαστική απόφαση που επέτρεψε σε εξωτερικό ιατρό να χρησιμοποιήσει την φθηνή ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του νοσοκομείου.

Τα δισκία ιβερμεκτίνης έχουν εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη θεραπεία ανθρώπων με εντερική στρογγυλοείδωση και ογκοκερκίαση, δύο παθήσεις που προκαλούνται από παρασιτικά σκουλήκια. Ορισμένες μορφές ιβερμεκτίνης για τοπική χρήση έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία εξωτερικών παρασίτων όπως οι ψείρες της κεφαλής και για δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή. Το φάρμακο έχει επίσης εγκριθεί για χρήση σε ζώα.

Η ρεμδεσιβίρη έχει λάβει έγκριση επείγουσας χρήσης από τον FDA για τη θεραπεία ορισμένων κατηγοριών ανθρώπινων ασθενών που έχουν νοσηλευτεί με COVID-19. Ωστόσο, η χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από COVID-19 έχει γίνει αμφιλεγόμενη, επειδή ο FDA δεν έχει εγκρίνει τη λεγόμενη off-label χρήση της για τη θεραπεία της νόσου, η οποία προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ, γνωστό και ως SARS-CoV-2.

Οι επικριτές κατηγορούν εδώ και καιρό τον FDA ότι καθυστερεί και ότι είναι επικίνδυνα υπερβολικά προσεκτικός και αδιάφορος για τον ανθρώπινο πόνο στην προσέγγισή του για τη ρύθμιση των φαρμακευτικών προϊόντων, μια κριτική που οδήγησε τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει τον νόμο για το δικαίωμα δοκιμής τον Μάιο του 2018. Ο νόμος, σύμφωνα με τον FDA, “αποτελεί έναν ακόμη τρόπο για τους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ή παθήσεις, οι οποίοι έχουν δοκιμάσει όλες τις εγκεκριμένες θεραπευτικές επιλογές και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε κλινική δοκιμή, να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες μη εγκεκριμένες θεραπείες”.

Οι ιατροί είναι ελεύθεροι να συνταγογραφούν την ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19, παρόλο που ο FDA υποστηρίζει ότι η εκτός επισήμανσης χρήση της θα μπορούσε να είναι επιβλαβής σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου σε ανθρώπους για χρήση κατά του COVID-19 βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Το φάρμακο “σίγουρα” έσωσε τη ζωή του ηλικιωμένου ασθενούς “επειδή η κατάστασή του άλλαξε αμέσως μετά τη λήψη της ιβερμεκτίνης”, δήλωσε στην Epoch Times η δικηγόρος της οικογένειας, Κίρστιν Μ. Έρικσον της εταιρείας Mauck and Baker με έδρα το Σικάγο.

Ο 71χρονος Σαν Νγκ, ο οποίος επισκεπτόταν τις Ηνωμένες Πολιτείες από το Χονγκ Κονγκ για να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια της εγγονής του, αρρώστησε από τον COVID-19 και μέσα σε λίγες ημέρες βρισκόταν κοντά στο θάνατο. Νοσηλεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Edward, στο Νάπερβιλ του Ιλινόις, το οποίο ανήκει στο σύστημα υγείας Edward-Elmhurst. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε δραματικά και διασωληνώθηκε και τοποθετήθηκε σε αναπνευστική υποστήριξη λίγες ημέρες αργότερα.

Το μοναχοπαίδι του Νγκ, η Μαν Κουάν Νγκ, η οποία είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος μηχανολόγου μηχανικού, έκανε τη δική της έρευνα και αποφάσισε ότι ο πατέρας της θα έπρεπε να λάβει ιβερμεκτίνη, η οποία ορισμένοι γιατροί πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματική κατά του COVID-19, παρά τις αντίθετες οδηγίες του FDA.

Όμως, παρά την επιθυμία της κόρης, το νοσοκομείο αρνήθηκε να χορηγήσει ιβερμεκτίνη και αρνήθηκε την πρόσβαση σε γιατρό πρόθυμο να τη χορηγήσει.

Η κόρη προσέφυγε στο δικαστήριο για λογαριασμό του πατέρα της και την 1η Νοεμβρίου, ο δικαστής Πωλ Μ. Φούλερτον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της κομητείας ΝτουΠέιτζ εξέδωσε προσωρινή περιοριστική εντολή που απαιτούσε από το νοσοκομείο να επιτρέψει τη χορήγηση ιβερμεκτίνης στον ασθενή. Το νοσοκομείο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη δικαστική εντολή.

Σε επόμενη ακρόαση στο δικαστήριο στις 5 Νοεμβρίου, ο Φούλερτον δήλωσε ότι ένας γιατρός που κατέθεσε περιέγραψε τον Σαν Νγκ ως “ουσιαστικά ετοιμοθάνατο”, με μόλις 10 έως 15 τοις εκατό πιθανότητες επιβίωσης. Η ιβερμεκτίνη μπορεί να έχει μικρές παρενέργειες, όπως ζάλη, φαγούρα στο δέρμα και διάρροια στη δόση που προτάθηκε για τον Νγκ, αλλά οι “κίνδυνοι αυτών των παρενεργειών είναι τόσο ελάχιστοι που η τρέχουσα κατάσταση του κ. Νγκ αντισταθμίζει τον κίνδυνο εκατονταπλάσια”, δήλωσε ο Φούλερτον.

Ο δικαστής εξέδωσε εκείνη την ημέρα προσωρινή διαταγή με την οποία διέταξε το νοσοκομείο να “επιτρέψει αμέσως … προσωρινά επείγοντα προνόμια” στον γιατρό του Νγκ, Δρ. Άλαν Μπέιν, “αποκλειστικά και μόνο για τη χορήγηση ιβερμεκτίνης σε αυτόν τον ασθενή”.

Το νοσοκομείο αντιστάθηκε στη διαταγή στις 6 και 7 Νοεμβρίου, αρνούμενο την πρόσβαση του Μπέιν στον ασθενή του. Το νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να αφήσει τον Μπέιν να μπει επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του COVID-19 και ότι ο επικεφαλής ιατρός του δεν ήταν διαθέσιμος για να “ελέγξει” τον Μπέιν να χορηγήσει ιβερμεκτίνη.

Οι δικηγόροι της κόρης κατέθεσαν επείγουσα έκθεση στο δικαστήριο στις 8 Νοεμβρίου και ο Φούλερτον άκουσε και τις δύο πλευρές. Ο δικαστής επέπληξε το νοσοκομείο και επανέλαβε ότι πρέπει να επιτρέψει στον Μπέιν να μπει μέσα σε διάστημα 15 ημερών για να κάνει τη δουλειά του. Όταν το νοσοκομείο υπέβαλε αίτηση αναστολής της εντολής, ο Φούλερτον την απέρριψε, δίνοντας και πάλι εντολή στην εγκατάσταση να συμμορφωθεί.

Η ιβερμεκτίνη φαίνεται ότι λειτούργησε και ο Σαν Νγκ έχει αναρρώσει από τον COVID-19. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 27 Νοεμβρίου.

“Η ανάρρωση του πατέρα μου είναι εκπληκτική”, δήλωσε η κόρη του, Μαν Κουάν Νγκ, σε δήλωσή της.

“Ο πατέρας μου είναι γερός άνθρωπος. Δούλευε τόσο σκληρά για να επιβιώσει, και φυσικά, με τα χέρια του Θεού να τον κρατούν. Αποδεσμεύτηκε από το οξυγόνο περίπου τρεις ημέρες μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ. Άρχισε να τρέφεται από το στόμα πριν από την έξοδο από το νοσοκομείο. Επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς να κουβαλάει μπουκάλι οξυγόνου και σωλήνα σίτισης εγκατεστημένο στο στομάχι του. Τώρα μπορεί να στέκεται με ένα περιπατητήρα στο κρεβάτι και να εξασκείται στο βηματισμό. Αφού ήταν σε καταστολή για ένα μήνα με αναπνευστική υποστήριξη στη ΜΕΘ, η απόδοσή του ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Δοξάστε τον Κύριο”.

Η δικηγόρος Έρικσον δήλωσε ότι το “ευτυχές” τελικό αποτέλεσμα εδώ παρέχει “ελπίδα για το έθνος”.

“Λαμβάνουμε τηλεφωνήματα από παντού”, δήλωσε στην Epoch Times. “Άνθρωποι που θέλουν να μηνύσουν νοσοκομεία αφού κάποιος έχει πεθάνει, ήθελαν να πάρουν το φάρμακο και δεν μπορούσαν. Προφανώς, αυτή είναι μια διαφορετική, δύσκολη υπόθεση, επειδή μια υπόθεση ιατρικής αμέλειας είναι πολύ δύσκολη”.

Οι άνθρωποι θέλουν απλώς να κάνουν το καλύτερο για τα μέλη της οικογένειάς τους και “να βρουν μόνοι τους ιβερμεκτίνη” και να την έχουν πρόχειρη “και να τη χρησιμοποιούν όταν κάποιος αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα”, δήλωσε η Έρικσον.

Είπε ότι η νομική της ομάδα και ο πελάτης της ήταν “πραγματικά ευγνώμονες” που ο Νγκ ανάρρωσε και “χαιρετίζουμε” τον δικαστή Φούλερτον, τον Δρ. Μπέιν και άλλους, καθώς και το νοσοκομείο που τήρησε τελικά τη δικαστική απόφαση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιβερμεκτίνη και τον τρόπο προμήθειάς της, η Έρικσον δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Front Line COVID-19 Critical Care Alliance στη διεύθυνση Covid19CriticalCare.com.

Ο Κιθ Χαρτενμπέργκερ, διευθυντής δημοσίων σχέσεων του συστήματος Edward-Elmhurst Health, αρνήθηκε να σχολιάσει.

“Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε λόγω των κατευθυντήριων γραμμών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών”, δήλωσε στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε επίσης:

Δικαστής στο Οχάιο διατάσσει την άμεση χορήγηση Ιβερμεκτίνης σε διασωληνωμένο ασθενή

Νέα μελέτη συνδέει την ιβερμεκτίνη με τις «μεγάλες μειώσεις» θανάτων από COVID-19

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε