Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μιλά σε μέσα ενημέρωσης με μέλη της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Μελέτης για το Ιράν, στην Ουάσινγκτον, 21 Απριλίου 2021. (Joshua Roberts/Getty Images)

«Η Αμερική χρειάζεται να ηγηθεί του κόσμου» στον τερματισμό της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ: Πομπέο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να βοηθήσουν ώστε να μπει ένα τέλος στην «αποτρόπαια» διώξη που διαπράττεται από το κινεζικό καθεστώς εναντίον του Φάλουν Γκονγκ, ώστε όσοι ασκούν Φάλουν Γκονγκ να μπορούν να έχουν ελευθερία πιστεύω, είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, καθώς η βάρβαρη εκστρατεία του Πεκίνου φτάνει στα 22 χρόνια της.

Ο Πομπέο μίλησε στο NTD, συνεργαζόμενη εταιρεία με την Epoch Times, την παραμονή της επετείου μνήμης της αρχής της δίωξης.

«Σχετικά με το Φάλουν Γκονγκ», είπε, «η απουσία θρησκευτικής ελευθερίας στην Κίνα είναι αποτρόπαια, είναι κάτι το τραγικό, έχει διαρκέσει για πάρα πολύ και η Αμερική χρειάζεται να ηγηθεί του κόσμου για να εξασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν την πίστη τους με τον τρόπο που θέλουν.»

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ λαμβάνουν μέρος σε μια παρέλαση για την μνήμη των 22 χρόνων από την αρχή της δίωξης που διαπράττει το κινεζικό καθεστώς κατά του Φάλουν Γκονγκ, στην Ουάσινγκτον, 16 Ιουλίου 2021. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Το Φάλουν Γκονγκ, μια άσκηση διαλογισμού που βασίζεται στις αξίες «αλήθεια, καλοσύνη, ανεκτικότητα», συστήθηκε αρχικά στην βόρεια Κίνα το 1992, και κέρδισε ευρεία απήχηση μεταξύ των Κινέζων πολιτών λόγω των οφελών στην υγεία. Ωστόσο, απειλούμενο από την δημοτικότητά της, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) εκκίνησε μια εκστρατεία εξάλειψης με στόχο το Φάλουν Γκονγκ στις 20 Ιουλίου 1999.

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στράφηκε κατά των ασκουμένων της άσκησης, οι οποίοι βάσει επίσημων εκτιμήσεων αριθμούσαν μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων εκείνο τον καιρό.

Διαβάστε επίσης: Πως το Φάλουν Γκονγκ διώκεται στην Κίνα

Ασκούμενοι τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν γίνει στόχοι για παρατεταμένη φυλάκιση, εξαναγκαστική εργασία, βασανιστήρια, ψυχιατρική και σεξουαλική κακοποίηση, και βίαιη αφαίρεση οργάνων επειδή εμμένουν στην πίστη τους.

Σε σύνδεση με την επέτειο της 20ης Ιουλίου, τουλάχιστον 15 Αμερικανοί βουλευτές εξέδωσαν επιστολές, διακηρύξεις, ή μηνύματα βίντεο προς υποστήριξη του Φάλουν Γκονγκ, καθώς και ένας διεθνής συνασπισμός πολιτικών από 20 χώρες. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης κάλεσε το ΚΚΚ να «σταματήσει αμέσως» την μακρόχρονη εκστρατεία του και να απελευθερώσει όλους τους φυλακισμένους ασκούμενους.

«Κανένας δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει φυλάκιση, βασανιστήρια, ή χειρότερα απλώς για το πως επιλέγει να ασκεί την θρησκεία του», είπε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ (Δ-Ν.Τζ.), πρόεδρος της Επιτροπής Γερουσίας για Σχέσεις Αλλοδαπής, σε μια δήλωση.

Η βουλευτής Βίκυ Χάρτσλερ (Ρ-Μο.) περιέγραψε την μεταχείριση που δίνει το καθεστώς σε ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ ως «αδίστακτη».

«Είναι πραγματικά μια παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο υψηλότερο επίπεδο», έγραψε η Χάρτσλερ σε μια επιστολή.

Σχετικά με το έγκλημα της βίαιης αφαίρεσης οργάνων, η Χάρτσλερ σημείωσε πως ένα ψήφισμα της Βουλής το 2016 (H.Res. 343) που καταδικάζει το έγκλημα ήταν «ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση». Αλλά «περισσότερα πρέπει να γίνουν», είπε. Η βουλευτής είναι μία εκ των 17 βουλευτών που είχαν συστήσει στην Βουλή τον Νόμο Τερματισμού Βίαιης Αφαίρεσης Οργάνων το 2021 (H.R. 1591) για την καταπολέμηση του θέματος.

«Υπάρχουν λίγα χειρότερα εγκλήματα που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί», έγραψε ο βουλευτής Στηβ Σαμπό (Ρ-Οχάιο) σε μια επιστολή, αναφερόμενος στην αφαίρεση οργάνων. «Αυτό το απερίγραπτο έγκλημα απαιτεί την απόδοση δικαιοσύνης για τα αναρίθμητα θύματα που έχουν υποφέρει στα χέρια του ΚΚΚ.»

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε μια παρέλαση μνήμης των 22 χρόνων δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στο Μπρούκλυν, Ν.Υ., 18 Ιουλίου 2021. (Chung I Ho/The Epoch Times)

 

Ο βουλευτής Μάρκο Ρούμπιο (Ρ-Φλα.) εξέδωσε μια δήλωση στις 20 Ιουλίου «στην μνήμη των πεσόντων θυμάτων» υπό την συνεχιζόμενη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ.

«Το ΚΚΚ έχει φυλακίσει ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, και σε κάποιες περιπτώσεις, πολλές φορές, σε “κέντρα αναμόρφωσης μέσω επανεκπαίδευσης” – ένα πρώτο στάδιο της μαζικής φυλάκισης και πράξεων γενοκτονίας κατά Ουιγούρων και άλλων μουσουλμάνων στην Σιντζιάνγκ», είπε.

Η δίωξη έχει συνεχιστεί χωρίς μείωση εν μέσω της πανδημίας, με σχεδόν 9.500 ασκούμενους να βιώνουν αστυνομική παρενόχληση, συλλήψεις, ή εισβολές αστυνομίας τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με το Minghui.org, έναν ιστότοπο με έδρα στις ΗΠΑ που είναι αφιερωμένος στην καταγραφή στοιχείων της δίωξης.

Η καταστολή έχει πλήξει τις οικογένειες αυτών που έχουν δραπετεύσει από την Κίνα.

Ο Τζόου Ντεγιόνγκ, η γυναίκα και ο γιος του οποίου ζουν στην Φλόριδα, βρίσκεται υπό κράτηση στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας για μήνες. Είχε κατηγορηθεί για «υπονόμευση της επιβολής του νόμου» αφότου αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του και βρήκε βιβλία του Φάλουν Γκονγκ που ανήκαν στην γυναίκα του, που επίσης ασκεί Φάλουν Γκονγκ.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σε μια δραστηριότητα μνήμης των 22 χρόνων δίωξης στην Κίνα, στο Λος Άντζελες, 18 Ιουλίου 2021. (Ιδιοκτησία της Ντέμπορα Τσενγκ)

 

Η Ντενγκ Τσουιπίνγκ από την επαρχία Γιουνάν, μητέρα ενός ακόμα κατοίκου της Φλόριδας, συνελήφθη το 2016 μαζί με τέσσερις ακόμα ασκούμενους επειδή έδωσαν πληροφοριακό υλικό σχετικά με την δίωξη. Η Ντενγκ, που είχε φυλακιστεί για τρία χρόνια παλιότερα και είχε απολυθεί από το δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε, βρίσκεται τώρα εντός μιας ποινής έξι χρόνων αφότου είχε κρατηθεί για οκτώ μήνες χωρίς δίκη.

«Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ όπως η μητέρα μου είναι ειλικρινείς και καλοσυνάτοι και δεν βλάπτουν ποτέ κανέναν. Γιατί θα πρέπει να δώσουν έξι χρόνια από την ζωή τους ή περισσότερο απλώς για να κρατήσουν την συνείδηση και πιστεύω τους;» είχε πει η κόρη τής Ντενγκ, Άιρις Λου Γουαντσίνγκ, μια λογίστρια στην Temple Terrace, Φλόριδα, στην Epoch Times το 2019.

Πολλοί βουλευτές επίσης επισήμαναν τις βασικές αξίες της άσκησης. Ο Σων Πάτρικ Μαλόνυ (Δ-Ν.Υ.), σε μια διακήρυξη της γερουσίας για «να τιμήσει τις ειρηνικές πράξεις του Φάλουν Ντάφα», είπε ότι οι διδασκαλίες της άσκησης «ενώνουν πολιτισμούς, εθνότητες, φυλές, φύλα, και ηλικίες» που «συνεισφέρουν σε μια πιο υγιή και πιο αρμονική κοινωνία».

«Ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα πιο ειρηνικός αν βάζαμε αυτές τις αξίες στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής μας», είπε ο βουλευτής Ντην Φίλιπς (Δ-Μινν.).

Ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης (Ρ-Φλα.), που έγραψε μια επιστολή προς τις αρχές του Πεκίνου σχετικά με τα δεινά του Τζόου, είπε πως σκοπεύει να συστήσει ένα ακόμα ψήφισμα ώστε να «τονίσει την ιδιαιτέρως εξωφρενική φύση» της εκστρατείας εξάλειψης.

«Αν παραμείνουμε σιωπηλοί ενώπιον τέτοιων παραβάσεων, αγνοούμε αυτήν την ηθική υποχρέωση και το κάνουμε διακινδυνεύοντας την κοινωνία των πολιτών», είπε σε έναν ηχογραφημένο λόγο.

 

Κάνετε κλικ στην εικόνα για δύο διακηρύξεις υποστήριξης.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε