Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Αυτοκίνητα παρατάσσονται για τεστ COVID-19 στο Μαϊάμι, Φλόριντα, στις 3 Αυγούστου 2020. (CHANDAN KHANNA/AFP μέσω Getty Images)

Η Φλόριντα θα επιβάλλει πρόστιμο $5.000 σε επιχειρήσεις που απαιτούν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού

Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει πρόστιμο $5.000 σε επιχειρήσεις, σχολεία και δημόσιους φορείς που ζητούν από κατοίκους της Φλόριντα να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Ο κανονισμός του Υπουργείου Υγείας, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου, περιγράφει τις ποινές που οι επιχειρήσεις και άλλου είδους οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των μη κερδοσκοπικών θα αντιμετωπίσουν εάν παραβιάσουν την ενότητα 381.00316 των καταστατικών της Φλόριντα του 2021, η οποία τους απαγορεύει να ζητούν από τους πελάτες ή τους υποστηρικτές τους οποιουδήποτε είδους αποδεικτικού εμβολιασμού για τον COVID-19 ή ανάρρωσης από αυτόν έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις ή τις υπηρεσίες τους.

«Κάθε παραβίαση της Ενότητας 381.00316, Κ.Φ, θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου $5.000 για κάθε άτομο και διαφορετική παραβίαση σε βάρος της επιχείρησης, του δημόσιου φορέα ή του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Τα επιβαλλόμενα πρόστιμα θα πρέπει να καταβληθούν στο Υπουργείο εντός 30 ημερών από την τελική δικαστική απόφαση εκτός εάν η τελική δικαστική απόφαση ορίσει διαφορετικά,» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα.

Οι παροχείς υγειονομικής φροντίδας εξαιρούνται από το πρόστιμο, το οποίο επίσης δεν ισχύει για τις προϋποθέσεις εμβολιασμού που επιχειρήσεις ή άλλες οντότητες επιβάλλουν στους δικούς τους εργαζομένους.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις υπέγραψε εκτελεστική διαταγή τον Απρίλιο μέσω της οποίας απαγορεύτηκαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Κανένα εμβόλιο για τον COVID-19 δεν απαιτείται από τον νόμο,» επισημαίνεται στην κυβερνητική διαταγή, προσθέτοντας ότι «τα αρχεία εμβολιασμού είναι προσωπικά υγειονομικά δεδομένα» τα οποία δεν θα πρέπει να κοινοποιούνται μέσω κάποιας εντολής. Εκείνο το διάστημα ο ΝτεΣάντις είπε ότι τα πιστοποιητικά θα παραβίαζαν προσωπικές ελευθερίες και θα έβλαπταν το ιδιωτικό απόρρητο των ασθενών.

«Κάποια προϋπόθεση επίδειξης πιστοποιητικού για τη συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες όπως σε κάποια αθλητική δραστηριότητα, για την είσοδο σε εστιατόρια ή σινεμά θα δημιουργούσε ‘δύο τάξεις πολιτών’,» δήλωσε ο ΝτεΣάντις.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις στο Μαϊάμι, Φλόριντα, στις 13 Ιουλίου 2021. (Joe Raedle/Getty Images)

 

Η Νίκι Φράιντ, Επίτροπος για την Γεωργία, η μόνη εκλεγμένη δημοκρατικός της πολιτείας και υποψήφια για κυβερνήτης ενάντια στον ΝτεΣάντις για το επόμενο έτος άσκησε κριτική στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα σχετικά με την επιβολή προστίμου σε οντότητες που ζητούν από πελάτες τους να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις παίρνει μέτρα ενάντια των κατοίκων της Φλόριντα που προσπαθούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και τις κοινότητες τους από τον COVID-19,» είπε η Φράιντ στο Associated Press σε δήλωσή της μέσω email. «Αυτό όχι μόνο πάει κόντρα στην κοινή λογική, προσβάλει επίσης τις αρχές της ελεύθερης αγοράς τις οποίες ισχυρίζεται ότι διακατέχει».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε